Follow us

Summer foot care | 3 DIY μάσκες ποδιών για βελούδινα άκρα

Οι DIY μάσκες ποδιών που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα σπίτι σου.

DIY μάσκες ποδιών iStock

Είσαι fan των DIY συνταγών και ιδιαίτερα ό, τι αφορά τις DIY μάσκες ποδιών; Τότε συνέχισε να διαβάζεις καθώς τα παρακάτω σε αφορούν.

Έχουμε ξαναπεί ότι η φροντίδα των ποδιών (συγκεκριμένα των πελμάτων και της ευρύτερης περιοχής) είναι όσο σημαντική είναι και εκείνη του υπόλοιπου σώματος. Ιδίως αν τα πέδιλα είναι τα αγαπημένα σου παπούτσια, και θες τα πόδια σου να δείχνουν πάντα άψογα μέσα σε αυτά.

Κι επειδή ένα πεντικιούρ δεν θα λύσει απόλυτα το πρόβλημα, καθώς καλό είναι να περιποιείσαι κι εσύ τα πόδια σου σπίτι πιο συχνά, συγκεντρώσαμε εκείνες τις DIY μάσκες ποδιών που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου πανεύκολα, με υλικά από την κουζίνα σου.

Δες επίσης: Πώς να αποκτήσεις λεία, απαλά πέλματα με 4 απλές κινήσεις

#1. DIY Scrub:

Πριν την όποια ενυδάτωση ή θεραπεία, καλό είναι να κάνεις μια καλή απολέπιση στα πόδια σου για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Κι ενώ υπάρχουν άπειρα scrub προϊόντα στην αγορά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, εκμεταλλεύσου τα φυσικά υλικά που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου για να φτιάξεις το δικό σου, μοναδικό απολεπιστικό μείγμα.

Θα χρειαστείς λίγη βρώμη, χοντρό θαλασσινό αλάτι, ελαιόλαδο και λάδι καρύδας τα οποία θα ανακατέψεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και θα εφαρμόσεις στα πόδια σου κάνοντας απαλό μασάζ.

5 συνταγές για DIY μάσκες μαλλιών με λάδι καρύδας

#2. DIY Foot Mask για ενυδάτωση και χαλάρωση:

Εδώ θα χρειαστείς μια κούπα μέλι στην οποία θα προσθέσεις ίση ποσότητα νιφάδων βρώμης και καστανής ζάχαρης. Στη συνέχεια, ρίξε μια κ.σ. ελαιόλαδο και μια κ.σ χυμό λεμονιού, ανακάτεψε καλά και άπλωσε το μείγμα στα πόδια σου. Τοποθέτησέ τα σε σακούλες που κλείνουν αεροστεγώς και περίμενε 10' μέχρι να τις βγάλεις. Ξέπλυνε τη μάσκα στη συνέχεια με νερό και ένα απαλό καθαριστικό προϊόν.

#3. DIY Foot Mask για ενυδάτωση

Θα χρειαστείς μια κ.σ. ελαιόλαδο, μια κ.σ. cocoa butter και λίγες σταγόνες από το έλαιο της επιλογής σου. Άπλωσέ τη με απαλές κινήσεις μασάζ στα πέλματά σου και στη συνέχεια φόρεσε βαμβακερές κάλτσες. Κοιμήσου - ή φόρα τες - όσες περισσότερες ώρες μπορείς, καθώς η ζέστη που δημιουργείται από τις κάλτσες θα βοηθήσει τα ενυδατικά συστατικά να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά στην επιδερμίδα ενυδατώνοντάς τη. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορείς να έχεις κι αν απλώσεις βαζελίνη σε αυτά - το παν είναι να μείνει το προϊόν όσο περισσότερο γίνεται στα πόδια σου.

5 αποχρώσεις νυχιών για το πιο κομψό πεντικιούρ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ