Follow us

Η έμπρακτη και αποδεδειγμένη προσπάθεια της L'Oréal για ένα πιο βιώσιμο μέλλον στην ομορφιά

Οι φιλόδοξοι στόχοι της εταιρείας για τη βιωσιμότητα μέσω του προγράμματος L'Oréal For The Future.

woman iStock

Τα τελευταία χρόνια ο πλανήτης μας εκπέμπει SOS, με την κλιματική αλλαγή να είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που κάνουν επιτακτική την ανάγκη να αλλάξουμε τη συμπεριφορά και τις τακτικές μας. Στο πλαίσιο όλων αυτών των αυξανόμενων περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων, ο Όμιλος L'Oréal έχει υιοθετήσει ένα μοντέλο λειτουργίας που σέβεται τα όρια του πλανήτη, ενώ παράλληλα ενισχύει τις δεσμεύσεις για βιωσιμότητα και κοινωνική ενσωμάτωση.

Θέτοντας ως έτος ορόσημο το 2030, η L’Oréal έχει δεσμευτεί να φέρει εις πέρας μια γενιά φιλόδοξων στόχων για τη βιωσιμότητα, μέσα από το πρόγραμμα L'Oréal for the Future.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία δεσμεύεται στο ότι μέχρι το 2025, όλες οι εγκαταστάσεις της L'Oréal θα έχουν επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα, μέσα από τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπλέον, μέχρι το 2030, το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της L'Oréal θα προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης ενώ μέχρι το 2030, η L'Oréal θα μειώσει κατά 50% ανά τελικό προϊόν, σε σύγκριση με το 2016, τις συνολικές εκπομπές της σε αέρια του θερμοκηπίου.

Στη σημαντική αυτή προσπάθειά της να συμβάλει στην επίλυση των προκλήσεων του κόσμου, η L'Oréal θα διαθέσει επίσης 150 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Όσο για το πώς γίνονται πράξη όλοι αυτοί οι στόχοι;

Με συστατικά φυσικής προέλευσης στις συνθέσεις των προϊόντων, ανακυκλωμένα υλικά ή χαρτόνι στις συσκευασίες τους, refillable μπουκάλια που μπορούν εύκολα να επαναχρησιμοπιοηθούν καθώς και προσεκτικά επιλεγμένα ηλιακά φίλτρα στα αντηλιακά που σέβονται τόσο την επιδερμίδα όσο και τις θάλασσες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ