Follow us

Όπου δεις αυτό το TikTok tip κατά της ακμής, τρέξε μακριά

Άφησε λοιπόν την καταπολέμηση της ακμής στου στο δερματολόγο σου.

πώς φεύγουν τα σπυράκια με φυσικό τρόπο Istock Photo

Εκτός από το ότι αποτελούν ένα τεράστιο πλήγμα για την αυτοπεποίθησή μας, τα σπυράκια μπορούν να είναι και εξαιρετικά επίπονα. Με την εύρεση του ιδανικού προϊόντος κατά της ακμής να είναι όχι μόνο δύσκολη, αλλά συχνά και πολύ ακριβή, δεν μας κάνει εντύπωση ότι κάθε φορά που ένα νέο βίντεο για το πώς φεύγουν τα σπυράκια με φυσικό τρόπο δημοσιεύεται, γίνεται σχεδόν πάντα viral.

Ακμή | 5 μύθοι καταρρίπτονται

Πώς φεύγουν τα σπυράκια με φυσικό τρόπο; Το tip που δεν πρέπει ποτέ να ακολουθήσεις

Το πιο πρόσφατο viral βίντεο για τη φυσική αντιμετώπιση της ακμής μας ήρθε από -πού άλλου;- το TikTok, τον παράδεισο των αγνώστου προελεύσεως μη τεκμηριωμένων συμβουλών ομορφιάς. Στο βίντεο της που πλέον μετρά πάνω από 4,5 εκατομμύρια προβολές, η Aubyrn Jade αποκαλύπτει το μυστικό πίσω από την αψεγάδιαστη επιδερμίδα της: το αλατόνερο.

@aubyrnjadeart

🥲thank u for posting that @leacrylics

♬ original sound - THXOC

Όπως λέει, είναι 31 ετών και είχε ακμή από την εφηβεία της. Καθώς παρατήρησε ότι μετά τις διακοπές της κοντά στη θάλασσα, η επιδερμίδα της ήταν "καθαρή", έψαξε στο Google και ανακάλυψε πως το αλατόνερο εξισορροπεί τα επίπεδα pH της επιδερμίδας. Αυτό την ενέπνευσε να φτιάξει τη δική της DIY τονωτική λοσιόν με τέσσερα μέρη νερό και ένα μέρος αλάτι, την οποία και ψεκάζει στο πρόσωπό της δύο φορές τη μέρα.

Ακμή στην πλάτη | Από τι προκαλείται και πώς αντιμετωπίζεται;

Πόση αλήθεια κρύβεται πίσω από τους ισχυρισμούς της; Όχι πολύ. Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δεν υπάρχουν έρευνες που να επιβεβαιώνουν ότι το αλατόνερο βοηθά να φύγουν τα σπυράκια με φυσικό τρόπο. Κι όπου δεν υπάρχουν έρευνες, εμείς δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε πως κάτι λειτουργεί με σιγουριά. Αν ήταν τόσο αποτελεσματικό tip εξάλλου, βάζουμε στοίχημα πως θα το μοιράζονταν σίγουρα οι δερματολόγοι με τους ασθενείς τους.

Κατανοούμε απόλυτα βέβαια ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η έκθεση στον ήλιο και το θαλασσινό αλάτι καταπολεμά την ακμή. Η αλήθεια είναι όμως πως μαζί με τα σπυράκια, το αλατόνερο και ο ήλιος μπορούν να ξηράνουν και την υπόλοιπη επιδερμίδα, βάζοντας της έναν ακόμα "πονοκέφαλο". Πολύ συχνά μάλιστα μετά το τέλος των διακοπών, οι σμηγματογόνοι αδένες διεγείρονται με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σπυράκια και η επιδερμίδα να γίνεται πιο λιπαρή.

Καλά τα TiTok tips, αλλά όταν κάτι μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε μάλλον δεν είναι! Άφησε λοιπόν καλύτερα την καταπολέμηση της ακμής στου στο δερματολόγο σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ