Follow us

Πώς να κάνεις την τέλεια γραμμή eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου

Κι όμως το πάχος και η αρχή της γραμμής έχουν μεγάλη σημασία.

Πώς να βάλω αιλάινερ Istock Photo

Πόσο περίπλοκη μπορεί να είναι ο σχεδίαση μιας μαύρης γραμμής στα μάτια; Πολύ. Αν είσαι γυναίκα, ξέρεις. Αν είσαι makeup enthusiast, είσαι εδώ για να μάθεις πώς μπορείς να βάλεις αϊλάινερ έτσι ώστε να αναδείξεις τα μάτια σου και πολύ καλά κάνεις. Κι αυτό γιατί παρακάτω σου αποκαλύπτουμε όλα τα μικρά μυστικά για να δεις μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα του μακιγιάζ σου.

Mushroom Brown | Το καστανό χρώμα μαλλιών που έχει κατακλύσει το Instagram

Πώς να βάλω αιλάινερ ανάλογα το σχήμα των ματιών μου;

Όλα τα σχήματα ματιών -μικρά, μεγάλα, κουκουλωτά, βαθουλωτά και σχιστά- είναι όμορφα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν τεχνικές μακιγιάζ που τα κολακεύουν περισσότερο από άλλες. Διάβασε λοιπόν παρακάτω πώς να βάλεις αϊλάνερ σωστά ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου:

Eyeliner για μικρά μάτια

Πώς να κάνεις την τέλεια γραμμή eyeliner ανάλογα με το σχήμα των ματιών σου

Προκειμένου να μην μικρύνεις κι άλλο τα μάτια σου, φρόντισε η γραμμή eyeliner που θα κάνεις να είναι αρκετά λεπτή. Ξεκίνησε να τη σχεδιάζεις από το κέντρο του βλεφάρου και όχι από την εσωτερική γωνία. Η δεύτερη τεχνική σε αντίθεση με την πρώτη θα κάνει τα μάτια σου να φαίνονται πολύ πιο μικρά.

Eyeliner για μεγάλα μάτια

πώς να βάλω αιλάινερ

Για να αντισταθμίσεις το στρογγυλό σχήμα των ματιών σου, δημιούργησε cat eyes σχεδιάζοντας μία παχιά γραμμή eyeliner που θα καλύψει σημαντικό μέρος του κινητού βλεφάρου.

Μια εξίσου κολακευτική τεχνική για τα μάτια σου είναι τα foxy eyes. Για να πετύχεις τον εν λόγω makeup look, θα πρέπει να σχεδιάσεις ένα κλασικό wing στην εξωτερική γωνία των ματιών και στη συνέχεια ένα τρίγωνο στην εσωτερική γωνία τους χρησιμοποιώντας το eyeliner.

The Ordinary | Πώς να συνδυάζεις τα προϊόντα του πιο viral skincare brand

Eyeliner για κουκουλωτά μάτια

πώς να βάλω αιλάινερ

Προτίμησε λεπτές γραμμές (αδιάβροχου πάντα!) eyeliner όταν κάνεις τα cat eyes σου, έτσι ώστε να μην περιορίσεις κι άλλο το χώρο που μπορεί να εφαρμοστεί η σκιά. Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις την τεχνική tighlining, που γίνεται βάφοντας την εσωτερική γραμμή των πάνω βλεφαρίδων.

Extra tip! Φρόντιζε να σχεδιάζεις τα cat eyes έχοντας τα μάτια σου ανοικτά ώστε να βλέπεις ακριβώς πού θα βρίσκεται το wing κι έτσι να έχεις το καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα.

Eyeliner για αμυγδαλωτά μάτια

πώς να βάλω αιλάινερ

Αν έχεις αμυγδαλωτά μάτια, είσαι η εκλεκτή! Κι αυτό γιατί σου ταιριάζουν όλα τα στιλ eyeliner με αποκορύφωμα φυσικά τα cat eyes. Για να τα πετύχεις, ξεκίνησε να σχεδιάζεις μια λεπτή γραμμή από τη μέση του πάνω βλεφάρου, η οποία σταδιακά όσο πλησιάζεις την εξωτερική γωνία θα παχαίνει. Στο τέλος, δημιούργησε ένα wing με ελαφρώς ανοδική πορεία, ώστε να ανορθώσεις το βλέμμα σου.

Back to Basics | Πώς να ξεκινήσω να περιποιούμαι την επιδερμίδα μου;

Eyeliner για σχιστά μάτια

πώς να βάλω αιλάινερ

Go bold or go home! Ένα πολύ δραματικό liner είναι ό,τι πρέπει για τα δικά σου μάτια. Το πάχος της γραμμής είναι καθαρά θέμα διάθεσης στη δική σου περίπτωση. Η δική μας συμβουλή; Ξεκίνησε πάντα τη γραμμή σου από την εσωτερική γωνία του ματιού και στη συνέχεια δημιούργησε ένα wing με ανοδική κλίση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ