Follow us

Το viral video που θα σε πείσει γιατί ο διπλός καθαρισμός είναι τόσο σημαντικός για το πρόσωπό σου

Κάτι ξέρουν οι γυναίκες από την Κορέα που τον υιοθετούν εδώ και χρόνια.

skincare iStock

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές εδώ τόσο για τον διπλό καθαρισμό προσώπου όσο και για το γιατί είναι τόσο σημαντικός εν γένει για το δέρμα σου. Ήρθε η ώρα όμως να σού αποδείξουμε για ποιον ακριβώς λόγο είναι τόσο απαραίτητος στην καθημερινή σου ρουτίνα αλλά και τι θα συμβεί στην επιδερμίδα σου αν τον παραλείψεις.

Καταρχάς, με τον όρο "διπλό καθαρισμό" εννοούμε το πλύσιμο του προσώπου σε δύο φάσεις και με δύο διαφορετικά προϊόντα. Αυτά μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σου και να είναι είτε κάποιο έλαιο, λοσιόν ή balm ντεμακιγιάζ στο πρώτο στάδιο είτε αφρός καθαρισμού ή νερό micellaire στο δεύτερο. Έτσι, το balm ή το έλαιο απομακρύνουν τους ρύπους, το μακιγιάζ και το αντηλιακό αλλά και τη σκόνη, καθαρίζοντας τους πόρους σε βάθος και το δεύτερο προϊόν που έχει βάση το νερό έρχεται για να απομακρύνει τυχόν κατάλοιπα που δεν καθαρίστηκαν σωστά στην πρώτη φάση.

Skincare issues | 5 λάθη που πιθανόν κάνεις στη ρουτίνα καθαρισμού σου

Γίνεται επομένως εύκολα κατανοητό γιατί δεν αρκεί μόνο ένα "πέρασμα" με σαπούνι ή με λοσιόν ντεμακιγιάζ.

Το παρακάτω βίντεο μάλιστα πάει ένα βήμα παρακάτω τον άγραφο κανόνα που θέλει το double cleansing να είναι το απαραίτητο βήμα στην skincare ρουτίνα σου, δείχνοντας με παραστατικό τρόπο τι ακριβώς συμβαίνει στο δέρμα όταν τον παραλείπεις, χρησιμοποιώντας ένα... λεμόνι.

Πιο συγκεκριμένα, η κοπέλα στο βίντεο βάζει foundation στη φλούδα ενός λεμονιού (που μπορεί να παρομοιαστεί με την υφή ενός δέρματος, μιας και παρουσιάζει επίσης μικροσκοπικά βαθουλώματα σαν πόρους) και το ξεπλένει χρησιμοποιώντας μόνο ένα τζελ καθαρισμού. Αφού το στεγνώνει με χαρτοπετσέτα διαπιστώνουμε ότι το foundation δεν έχει φύγει εντελώς από την επιφάνειά του. Σε ένα δεύτερο λεμόνι, ακολουθεί τον καθαρισμό σε δύο φάσεις, εφαρμόζοντας balm ντεμακιγιάζ που λιώνει το προϊόν, και στη συνέχεια το ξεπλένει με καθαριστικό προσώπου ρίχνοντας άφθονο νερό. Το αποτέλεσμα είναι να καθαρίσει αποτελεσματικά σε αντίθεση με το πρώτο λεμόνι, στο οποίο μπορούμε να δούμε κατάλοιπα του foundation στους "πόρους" του.

Θέλεις να ξυπνάς με μια φρέσκια, λαμπερή επιδερμίδα κάθε πρωί; Τα μόλις 3 προϊόντα που θα χρειαστείς

Αν ακόμα δεν σε πείσαμε για τη σημασία του double cleansing, δες και μόνη σου παρακάτω:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ