Follow us

Τα makeup tips που θα κάνουν τα δόντια σου να δείχνουν κατάλευκα

Κι όμως μπορείς να κάνεις τα δόντια σου να δείχνουν πιο λευκά με το κατάλληλο μακιγιάζ.

λευκά δόντια Istock Photo

Ένα αστραφτερό χαμόγελο αρκεί για να νιώσεις γεμάτη αυτοπεποίθηση και να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Τι γίνεται όμως όταν το χαμόγελό σου δεν είναι το δυνατό σου σημείο και η λεύκανση, λόγω υψηλού κόστους ή ευαισθησίας των δοντιών σου, είναι εκτός συζήτησης; Εκεί είναι που το μακιγιάζ και οι εντυπωσιακές ψευδαισθήσεις που δημιουργεί μπορεί να φανούν σωτήριες. Ακολουθούν 5 θαυματουργά makeup tips για πιο λευκά δόντια:

Τα φθινοπωρινά μανικιούρ που επιλέγουν οι πιο στιλάτες celebrities τώρα

5 makeup tips για πιο λευκά δόντια

Επίλεξε το σωστό κραγιόν

Loading...

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το χρώμα που διαλέγεις για τα χείλη σου μπορεί να τονίσει τα κίτρινα δόντια ή αντίστοιχα να αναδείξει ένα αστραφτερό χαμόγελο. Αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι πάντα είναι να επιλέγεις κραγιόν με μπλε τονική βάση (undertone), καθώς το μπλε είναι ένα ψυχρό χρώμα και έρχεται σε αντίθεση με τα πιο ζεστά χρώματα όπως το κίτρινο και το πορτοκαλί.

Βασίσου σε χρώματα όπως το κόκκινο, το ροδακινί και το σάπιο μήλο, με μπλε βάση, που δε θα υπογραμμίσουν τις κιτρινίλες των δοντιών, και απόφυγε πάση θυσία τις neon αποχρώσεις, που θα υπερτονίσουν τις ατέλειες στα χαμόγελό σου.

...και το πιο κολακευτικό φινίρισμα

Loading...

Τώρα που διάλεξες το κατάλληλο χρώμα κραγιόν, πάμε να δούμε ποιο είναι και το πιο κολακευτικό φινίρισμα: Τυπικά οι ματ υφές θαμπώνουν το χαμόγελο και δίνουν έμφαση στις ατέλειές του. Προτίμησε σατινέ και glossy φινιρίσματα που θα τραβήξουν την προσοχή και θα κάνουν το χαμόγελό σου να δείχνει πιο λαμπερό.

Επίλεξε έξυπνα το eye look σου

Loading...

Αν θεωρείς πως το χαμόγελό σου δεν είναι το δυνατό σου σημείο, τράβηξε την προσοχή στα μάτια, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο μακιγιάζ τους. Επίλεξε έντονες μπλε, πράσινες, ακόμη και μεταλλικές σκιές που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα και θα κάνουν το χαμόγελό σου να φαίνεται πιο λευκό.

Είναι επίσημο | Αυτά είναι τα 20 χρώματα μαλλιών που κολακεύουν κάθε μελαχρινή

Δημιούργησε ένα sunkissed αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου

Loading...

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί γιατί τα δόντια σου φαίνονται τόσο λευκά όταν έχεις μαυρίσει το καλοκαίρι; Για αυτό οφείλεται η αντίθεση που δημιουργείται μεταξύ της ηλιοκαμένης επιδερμίδας και του λευκού των δοντιών σου. Το χειμώνα, όταν το μαύρισμά σου αποτελεί πλέον παρελθόν, πέρασε ένα ανοιχτόχρωμο bronzer στα ζυγωματικά και τη γέφυρα της μύτης, για να χαρίσεις μια ηλιοκαμένη λάμψη στο πρόσωπό σου και να κάνεις τα δόντια σου να δείχνουν πιο λευκά.

Κάνε το κόλπο με το concealer

Αφού περιγράψεις τα χείλη σου με ένα μολύβι και τα "γεμίσεις" με το κραγιόν, "καθάρισε" τα περιμετρικά εφαρμόζοντας λίγο concealer με ένα πολύ λεπτό πινέλο. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από το ότι το lip look σου θα μοιάζει επαγγελματικό, θα περιοριστεί η ερυθρότητα στην περιοχή, γεγονός που θα κάνει τα δόντια σου να δείχνουν πιο λευκά.

5 εύκολα tips μακιγιάζ για να δείχνεις -ακόμα- πιο όμορφη κάθε μέρα

Bonus Tips

Απόφυγε τροφές που λεκιάζουν τα δόντια

Αν θέλεις ένα μόνιμα λαμπερό χαμόγελο, τότε -δυστυχώς- θα πρέπει να το πάρεις απόφαση και να απαρνηθείς τις τροφές που λεκιάζουν τα δόντια. Οι συνήθεις ύποπτοι δεν είναι άλλοι από τον καφέ και το κόκκινο κρασί, ενώ εξαιρετικά καταστροφικό για το χαμόγελό σου είναι και το κάπνισμα.

Δώσε προσοχή στη στοματική υγιεινή

Μπορεί να είναι η πιο απλή συμβουλή, είναι όμως και η πιο σημαντική. Επένδυσε σε ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες υψηλής ποιότητας, όπως η Issa 3 της FOREO, και βούρτιζε τα δόντια σου συχνά, αμέσως μετά από κάθε γεύμα και σύμφωνα πάντα με τις συμβουλές του οδοντιάτρου σου. Το ξέρουμε ότι δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο, αλλά μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα για να απομακρύνεις τα υπολείμματα τροφών από τα δόντια σου και να επισκέπτεσαι τακτικά τον οδοντίατρο σου για να να κάνεις καθαρισμό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ