Follow us

O ευρηματικός τρόπος εφαρμογής του foundation που έχει γίνει viral στο Tik Tok

Με το jade roller, το εργαλείο που χαρίζει ομοιομορφία στο αποτέλεσμα ενώ ταυτόχρονα κάνεις μασάζ και σύσφιξη στο πρόσωπο.

foundation iStock

Άλλο ένα makeup hack που αναδύθηκε μέσα από το TikTok και τη Gen Z , όπως τόσα χιλιάδες άλλα hacks που κάνουν την εμφάνισή τους το ένα μετά το άλλο. Το συγκεκριμένο αφορά την εφαρμογή του foundation στο πρόσωπο με τη βοήθεια του jade roller και με τέτοιον τρόπο ώστε να απλωθεί αυτό ομοιόμορφα καλύπτοντας τυχόν ατέλειες αποτελεσματικά. Τα οφέλη είναι πολλά - απλά συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

Εσύ γνωρίζεις τη νέα τεχνική για να βάζεις ρουζ;

Αρχικά, να σου θυμίσουμε ότι το jade roller είναι το γνωστό εργαλείο μασάζ για το πρόσωπο που χαλαρώνει τους μύες, βελτιώνει την μικροκυκλοφορία του αίματος και επομένως χαρίζει λάμψη στο δέρμα, ενώ παράλληλα έχει και συσφικτικές ιδιότητες. Το πιο σύνηθες είναι να το χρησιμοποιούμε στην skincare ρουτίνα μας για να βοηθήσουμε τα συστατικά κάποιας κρέμας, ελαίου ή μάσκας να εισχωρήσουν καλύτερα στο δέρμα ενώ ταυτόχρονα κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο.

Να που η γενιά G έγινε και πάλι ευρηματική όμως, εισάγοντας το συγκεκριμένο εργαλείο και στην makeup ρουτίνα μας. Όλο και περισσότερες beauty influencers το χρησιμοποιούν για να εφαρμόσουν το foundation, αντικαθιστώντας έτσι το makeup sponge ή το πινέλο καθώς θεωρούν ότι απλώνεται καλύτερα με το εργαλείο μασάζ.

Πώς μπορείς να το δοκιμάσεις κι εσύ

Αρχικά, άπλωσε μικρή ποσότητα από το makeup σου στο πρόσωπο και ξεκίνα να κάνεις ανοδικές και καθοδικές κινήσεις με τη βοήθεια του jade roller. Στην αρχή θα παρατηρήσεις ότι η φόρμουλα του foundation δεν απλώνεται καλά στο δέρμα, ίσως αφήνει ακάλυπτα μερικά σημεία του προσώπου ή κάνει κομπάκια. Μην τρομάξεις και απλά συνέχισε τις κινήσεις μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα. Θα συνειδητοποιήσεις ότι με αυτόν τον τρόπο καμουφλάρεις καλύτερα τις κοκκινίλες ή τυχόν άλλες ατέλειες ενώ το προϊόν μένει στο πρόσωπό σου αντί να απορροφάται από το εργαλείο (όπως συμβαίνει για παράδειγμα με το σφουγγαράκι). Επιπλέον, το jade roller πλένεται και στεγνώνει στην στιγμή σε αντίθεση με τα πινέλα και τα sponges που χρειάζονται τουλάχιστον 8 ώρες μέχρι να στεγνώσουν.

Όσον αφορά τα μικρά σημεία (γύρω από τη μύτη και τα μάτια) που ομολογουμένως το jade roller δεν μπορεί να εισχωρήσει για να απλωθεί το foundation σωστά - ούτε με την πιο μικρή μεριά του - προτείνουμε να χρησιμοποιείς το σφουγγαράκι ή ένα μικρό πινέλο για την εφαρμογή του.

Δες και το παρακάτω video για λίγο inspo:

Loading...

Ένας έξυπνος τρόπος να εντάξεις το σέρουμ στο καθημερινό μακιγιάζ σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ