Follow us

Ξενύχτησες; Πώς θα αποκτήσεις πιο ξεκούραστο βλέμμα χωρίς (πολύ) μακιγιάζ

Τα eye patches, το ελαφρύ μασάζ και ένα μολύβι ματιών κάνουν θαύματα.

skin iStock

Διανύουμε μια από τις πιο γιορτινές περιόδους του έτους με τις εξόδους και τα πάρτι να δίνουν και να παίρνουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξενυχτάς και ίσως να μην κοιμάσαι πολλές ώρες ή τις ώρες που πρέπει για να ξεκουράζεσαι πλήρως. Κι αυτό με τη σειρά του προκαλεί μαύρους κύκλους, σακούλες και πρήξιμο γύρω από τα μάτια αλλά και μια αίσθηση κούρασης και ταλαιπωρίας στο βλέμμα που επηρεάζει όλο το πρόσωπο και την έκφρασή σου.

Θέλεις ένα γιορτινό μανικιούρ που να μπορείς να κρατήσεις και μέτα τις γιορτές; Η JLo έκανε (πάλι) το κομψότερο

Τι μπορείς να κάνεις γι᾽αυτό; Εκτός από τα κλασικά που είναι η εφαρμογή του concealer τοπικά αλλά και του foundation για να καλύψεις τις διχρωμίες, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκουράσεις ουσιαστικά τα μάτια σου.

Βάλε στη ζωή σου λοιπόν τις μάσκες ματιών (τα γνωστά eye patches) που με τα δραστικά συστατικά που περιέχουν καταπραΰνουν και ενυδατώνουν την ευαίσθητη περιοχή των ματιών ενώ δεν χρειάζεται να αφιερώσεις πάνω από 15᾽για να δεις αποτέλεσμα. Βάλε την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix και χαλάρωσε στον καναπέ σου ενώ οι μάσκες κάνουν τη δουλειά τους.

Για να αποκομίσεις τα βέλτιστα αποτελέσματα από αυτές, καλό είναι να περάσεις από πάνω ένα jade roller κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Αυτή η κίνηση με το συγκεκριμένο beauty tool θα κάνει τα συστατικά της μάσκας να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά στο δέρμα, ενισχύοντας τη δράση τους.

"The Money Piece" | H νέα τεχνική βαφής που θα φωτίσει το πρόσωπό σου

Τέλος, ένα μικρό makeup trick που μπορείς να κάνεις είναι να εφαρμόσεις ένα μπεζ ή λευκό μολύβι στο εσωτερικό των κάτω βλεφαρίδων σου. Το λευκό χρώμα θα φωτίσει το βλέμμα και θα κάνει τα μάτια σου να φανούν ακόμα πιο μεγάλα αλλά και ξεκούραστα.

Αν τώρα θες να βγεις για βράδυ μπορείς να εξελίξεις αυτό το μπεζ μολύβι και να εφαρμόσεις ένα ιριδίζον eye pencil σε ανοιχτή απόχρωση (μπεζ, χρυσό, ασημί, rose gold) στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σου για ακόμα μεγαλύτερη λάμψη. Το shimmery μολύβι θα κάνει τα μάτια σου να ξεχωρίσουν από μακριά! Τέλος, μπορείς να εφαρμόσεις και λίγο υγρό highlighter στο κέντρο των βλεφάρων σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ