Follow us

Μην εφαρμόσεις το σέρουμ ρετινόλης πριν διαβάσεις αυτά τα 5 tips

Πότε να το εφαρμόσεις, τι να κάνεις αν αντιδράσει η επιδερμίδα σου και πώς να μεγιστοποιήσεις τα αποτελέσματα.

σέρουμ ρετινόλη Pixel Formula

Ε λοιπόν το πήρες απόφαση και αγόρασες ένα σέρουμ ρετινόλης. Και τώρα; Έχοντας ακούσει δεκάδες ιστορίες τρόμου γύρω από το gold standard της αντιγήρανσης και τις παρενέργειές του, φοβάσαι ακόμα και να ανοίξεις το μπουκάλι. Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα, γι' αυτό παρακάτω συγκεντρώσαμε τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις να εφαρμόζεις τον ορό σου:

Οι καλύτερες κρέμες προσώπου με ρετινόλη που μπορείς να αγοράσεις αυτήν την στιγμή

Τι είναι η ρετινόλη;

Η ξακουστή ρετινόλη είναι η ενεργή µορφή της βιταµίνης Α. Αφού απορροφηθεί από τον οργανισµό, µετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ, το οποίο επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η ενσωμάτωση μίας κρέμας ή ενός σέρουμ ρετινόλης είναι ιδανική τόσο για τη skincare ρουτίνα της ώριμης, όσο και της ακνεϊκής επιδερμίδας. Με το πέρασμα του χρόνου εκτός από το ότι βοηθά με τη λείανση των ρυτίδων και τη μείωση των δυσχρωμιών, περιορίζει την παραγωγή σμήγματος και μειώνει τα σημάδια της ακμής.

10 skincare προϊόντα κάτω των 10€ που είναι πολύ καλύτερα από πολλά luxury

Σέρουμ ρετινόλη | Τι πρέπει να ξέρεις πριν το εφαρμόσεις

1. Διάλεξε την κατάλληλη φόρμουλα

Το μυστικό για τη σωστή -και ασφαλή- ενσωμάτωση ενός σέρουμ ρετινόλης στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου είναι να ξεκινήσεις με ένα προϊόν με χαμηλό ποσοστό περιεκτικότητας του ενεργού συστατικού. Ξεκίνησε με ένα σέρουμ με 0,01-0,03% ρετινόλη, το οποίο θα εφαρμόζεις σε καθαρή επιδερμίδα 1-2 φορές την εβδομάδα. Όσο η επιδερμίδα σου θα συνηθίζει τη βιταμίνη Α, μπορείς να επιλέγεις ακόμα πιο δραστικές φόρμουλες, αλλά και να κάνεις πιο συχνή εφαρμογή.

Ο υπερβολικός ζήλος μόνο ξεφλούδισμα, ευαισθησία και ερυθρότητα μπορεί να προκαλέσει στην επιδερμίδα σου. Όπως καταλαβαίνεις, αν έχεις υπερβολικά ευαίσθητη επιδερμίδα, καλό θα ήταν να αποφύγεις το εν λόγω ενεργό συστατικό.

7 super οικονομικά serums που όμως μπορούν να μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου

2. Πότε να το εφαρμόσεις

Καθώς η ρετινόλη είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο φως, προτίμησε να την εφαρμόζεις μόνο το βράδυ, σε καθαρό και στεγνό πρόσωπο, πριν την ενυδατική σου κρέμα.

3. Πώς να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου

Αρχικά, θα σε συμβουλεύαμε να κάνεις τη ρετινόλη την star της ρουτίνας σου και να αποφύγεις το "συνωστισμό" με άλλα ενεργά συστατικά, όπως το σαλικυλικό οξύ και τα AHA.

Αν συμπεριλάβεις ένα σέρουμ ρετινόλης στη βραδινή skincare ρουτίνα σου, μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις το αντηλιακό σου το επόμενο πρωί -κάτι το οποίο θα πρέπει άλλωστε να κάνεις κάθε μέρα, είτε έχεις χρησιμοποιήσει ρετινόλη, είτε όχι.

4. Τι να κάνεις αν αντιδράσει η επιδερμίδα σου

Αν η επιδερμίδα σου αντιδράσει και εμφανίσει ερυθρότητα και ξεφλούδισμα, μην πανικοβληθείς. It happens to the best of us! Το πιο σοφό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να συμβουλευτείς το δερματολόγο σου.

Για να μειώσεις τις παρενέργειες της ρετινόλης, πριν τη χρησιμοποιήσεις, μπορείς να εφαρμόσεις ένα ήπιο ενυδατικό προϊόν εμπλουτισμένο με αντιφλεγμονώδη ή καταπραϋντικά συστατικά, που θα ανακουφίσουν τα παραπάνω συμπτώματα.

Βιταμίνη Α aka Ρετινόλη | Τι είναι, τι προσφέρει και πώς να την ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου

5. Πώς να δεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου

Η συνέπεια είναι εδώ το μεγάλο μυστικό. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ενεργά συστατικά άλλωστε, χρειάζεται χρόνος μέχρι να επιφέρουν τα αποτελέσματα, που υπόσχονται. Μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 12 εβδομάδες μέχρι να δεις την επιδερμίδα σου να λάμπει χάρη στη ρετινόλη -αλλά σού υποσχόμαστε πως αξίζει η αναμονή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ