Follow us

Το μικρό trick με το concealer για μια άψογη βάση στο πρόσωπο

Ξέχνα για λίγο το foundation, δώσε βάση στο concealer.

concealer iStock

H αψεγάδιαστη, καθαρή επιδερμίδα είναι ζητούμενο όλων μας. Υπάρχουν όμως μέρες που μπορεί να ξυπνάς και να νιώθεις κουρασμένη, πράγμα το οποίο αντικατοπτρίζεται στο δέρμα σου, ή απλά να έχεις εμφανίσει ένα-δυο σπυράκια που νιώθεις ότι κάνουν "μπαμ". Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, το θέμα είναι τι κάνουμε για να επαναφέρουμε τη λάμψη στο πρόσωπό μας;

Δεν έχεις αρκετό χρόνο για το τέλειο μακιγιάζ το πρωί; Τα βασικά βήματα για να είσαι άψογη μέσα σε 10᾽ (το πολύ)

Ευτυχώς, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που δεν μπορεί να διορθωθεί ή να καμουφλαριστεί με το μακιγιάζ. Κι αν είσαι τύπος που προτιμά τα πιο φυσικά αποτελέσματα, χωρίς τη χρήση πολλών στρώσεων foundation που βαραίνει το δέρμα, έχουμε τη λύση: Τη χρήση αποκλειστικά και μόνο του concealer.

Θα χρειαστείς δύο concealers σε διαφορετικές αποχρώσεις το κάθενα, καθώς κι ένα πινέλο για χτίσιμο και ομοιόμορφη εφαρμογή.

Πιο αναλυτικά, επίλεξε ένα concealer στο ίδιο ακριβώς χρώμα με το δέρμα σου και ένα δεύτερο που να είναι έναν τόνο πιο ανοιχτό ώστε να φωτίσει τα πιο σκοτείνα σημεία. Ουσιαστικά, το πρώτο εκτελεί χρέη foundation, αφού καλύπτει τυχόν ατέλειες ή μικρά σπυράκια, γι' αυτό και απλώνεται σχεδόν σε όλο το πρόσωπο. Μην ξεχάσεις να το δουλέψεις καλά με το concealer brush. Στη συνέχεια, το πιο ανοιχτόχρωμo concealer δίνει φως και λάμψη στα σημεία κάτω από τα μάτια (που παρουσιάζουν και τα περισσότερα σημάδια κούρασης) αλλά και στην κορυφή των ζυγωματικών. Και πάλι χρειάζεται πολύ καλό blending με τη βοήθεια του πινέλου.

4 hot makeup trends που αξίζει να δοκιμάσεις το ᾽22 (και είναι εντελώς διαφορετικά από ό,τι είχαμε συνηθίσει)

Πάρε μια ιδέα από το παρακάτω βίντεο:

Loading...

Δες παρακάτω ποια είναι τα αγαπημένα μας προϊόντα για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα:

Studio Skin Flawless 24-hour concealer, Smashbox

Studio Skin Flawless 24-hour concealer, Smashbox

Αυτό το κρεμώδες concealer είναι όσο καλυπτικό αλλά και όσο ελαφρύ πρέπει, ώστε να χαρίζει την κάλυψη που θες, διορθώνοντας μαύρους κύκλους και ατέλειες χωρίς να τονίζει τις λεπτές γραμμές. Θα το βρεις εδώ.

Bright Future Radiant Porcelain, Sephora Collection

Bright Future Radiant Porcelain, Sephora Collection

Ανάλαφρο concealer που λειαίνει και φωτίζει την επιδερμίδα, ενυδατώνοντάς τη ταυτόχρονα με μεγάλη διάρκεια.  Θα το βρεις εδώ.

Buildable Concealer Brush, Smashbox

Buildable Concealer Brush, Smashbox

Επίπεδο πινέλο για κάλυψη που μπορείς να "χτίσεις" όσο θες εσύ και για άψογο, ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο δέρμα.  Θα το βρεις εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ