Follow us

Primer ματιών | Τι είναι και πόσο χρησιμεύει στο μακιγιάζ;

Αξίζει να το αγοράσεις και πώς θα επιλέξεις το καλύτερο;

eyes iStock

Primer ματιών: Εσύ αλήθεια, γνωρίζεις τη χρησιμότητά του; Πολλές κοπέλες νομίζουν ότι πρόκειται για άλλο ένα, όχι τόσο χρήσιμο, προϊόν μακιγιάζ που απλά θέλουν να μας πουλήσουν οι εταιρείες. Κι όμως, αν δοκιμάσεις μια φορά να το χρησιμοποιήσεις πριν το μακιγιάζ σου, θα διαπιστώσεις πόσο χρήσιμο αλλά και πόσο αναντικατάστατο είναι, ιδίως αν είσαι fan του έντονου eye makeup look.

Δεν έχεις αρκετό χρόνο για το τέλειο μακιγιάζ το πρωί; Τα βασικά βήματα για να είσαι άψογη μέσα σε 10᾽ (το πολύ)

Γιατί χρειάζομαι eye primer;

Πόσες φορές δεν έχεις κάνει ένα άψογο μακιγιάζ ματιών, μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις ότι λίγες ώρες μετά χρειάζεσαι ένα άμεσο ρετουσάρισμα, καθώς έχει "τρέξει" η σκιά και το κονσίλερ; Ή πόσες φορές δεν έχεις διαπιστώσει ότι η σκιά μαζεύεται (σε ενοχλητικό βαθμό) στην κόγχη του ματιού εξαιτίας της περίσσειας λιπαρότητας στην περιοχή; Ιδίως αν ανήκεις στην κατηγορία γυναικών με λιπαρή επιδερμίδα, ή με βλέφαρα που "ιδρώνουν", οι παραπάνω καταστάσεις πρέπει να σού είναι πολύ γνώριμες.

Αναρωτιέσαι πώς θα αποκτήσεις το λαμπερό μακιγιάζ της Hailey Bieber; Σού έχουμε τον πιο εύκολο τρόπο

Κι εδώ είναι που μπαίνει στις ζωές μας (ή καλύτερα, στο μακιγιάζ μας) το eye primer. Στην ουσία, λειτουργεί όπως ακριβώς και ένα face primer: Μπαίνει μετά την ενυδατική και πριν το foundation στην περιοχή κάτω από τα μάτια αλλά και στα βλέφαρα, και έχει ως στόχο να κρατήσει σταθερό το concealer, το eye liner και τις σκιές σου. Ακὀμα περισσότερο, θα εμποδίσει τη σκιά και τα χρώματα εν γένει να "λιώσουν" και να τρέξουν κάτω από τα μάτια, δημιουργώντας αυτές τις ενοχλητικές, μαύρες μουντζούρες που σε κάνουν να δείχνεις κουρασμένη, σαν να έχεις μαύρους κύκλους. Επίσης, θα εμποδίσουν τη σκιά από το να "σπάσει" δημιουργώντας αντιαισθητικές γραμμές εκεί που δεν υπάρχουν. Λειτουργούν τέλεια με οποιαδήποτε υφή, αλλά κρατούν ακόμα πιο σταθερές τις σκιές σε μορφή σκόνης.

Face vs Eye Primer

Κι εδώ προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα: Γιατί να μην εφαρμόσεις το primer προσώπου και στα μάτια, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθείς με την αγορά ενός επιπλέον προϊόντος; Η αλήθεια είναι ότι, ενώ έχουν ως κοινό στόχο να κρατούν σταθερό και αναλλοίωτο το μακιγιάζ, οι συνθέσεις τους είναι διαφορετικές. Τα πρώτα περιέχουν, ως επί το πλείστον, νερό και σιλικόνη και στοχεύουν στο να δημιουργήσουν μια λεία και ομοιόμορφη βάση, γεμίζοντας πόρους και λεπτές γραμμές αλλά και ρυθμίζοντας τη γυαλάδα και τη λιπαρότητα. Τα δεύτερα από την άλλη έχουν μια ελαφρώς πιο κολλώδη υφή, σαν τζελ, έτσι ώστε να κρατά πολύ σταθερό το μακιγιάζ αλλά και να μην δημιουργούνται πτυχώσεις και γραμμές.

Τα αγαπημένα μας eye primers για να επιλέξεις:

Στη Smashbox θα βρεις μια ποικιλία από primers ματιών, κάθενα εκ των οποίων στοχεύει σε διαφορετικό σημείο της ευαίσθητης αυτής περιοχής. Έτσι, θα βρεις primer για τα βλέφαρα για να μένει αναλλοίωτο και έντονο το χρώμα της σκιάς, primer για την περιοχή κάτω από τα μάτια ώστε να μην "λιώνει" το concealer, ακόμα και primer για τις βλεφαρίδες, ώστε να μην "τρέχει" η μάσκαρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ