Follow us

Δέρμα ξηρό, με αίσθηση τραβήγματος; 5 (σωτήρια) tips για να αντιμετωπίσεις τις επιπτώσεις του κρύου στην επιδερμίδα

Πώς να έχεις άψογα ενυδατωμένο δέρμα ακόμα και στο (πολικό) κρύο.

skin iStock

Μετά την πρόσφατη επέλαση της κακοκαιρίας "Ελπίς", αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών που καλά κρατούν ακόμα, είναι παραπάνω από πιθανό η επιδερμίδα σου να έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά. Το σκάσιμο, η ξηρότητα, η αίσθηση τραβήγματος και άλλες ευαισθησίες που μπορεί να νιώθεις όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο υπόλοιπο σώμα, στα χέρια και στα χείλη, μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά, ενώ η ξηρή ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κλιματιστικά και τα καλοριφέρ στους εσωτερικούς χώρους δεν ευνοούν καθόλου την κατάσταση.

Κι ενώ πριν λίγες μέρες συζητούσαμε για τα 2 must προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν με τίποτα από την τσάντα σου όταν έξω επικρατεί πολικό κρύο, σήμερα θέλουμε να αναφέρουμε μερικά (σωτήρια) tips που μπορείς να ακολουθείς από δω και στο εξής για να θωρακιστείς από το κρύο με τον καλύτερο τρόπο.

Ενόψει μάλιστα και του σαββατοκύριακου, μπορείς να αρχίσεις να τα εφαρμόζεις από αύριο κιόλας:

#1. Ανανέωσε τη ρουτίνα ομορφιάς σου, ενσωματώνοντας πιο πλούσιες συνθέσεις για έξτρα ενυδάτωση. Δώσε πολλή προσοχή, καθώς θα πρέπει να είναι εναρμονισμένες με τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας σου. Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείπεις να εφαρμόζεις στο πρόσωπο ενυδατική και σέρουμ μαζί, και όχι μόνο το ένα ή το άλλο, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Beauty Editor's Choice:

Microbiome Technology | 48ωρη Ενεργή Ενυδάτωση | Ξηρές Επιδερμίδες

Πλούσια θρεπτική κρέμα ενισχυμένη με προβιοτικά από Ελληνικό γιαούρτι, ένα συστατικό γνωστό από την ελληνική παράδοση για την ενυδατική δράση του. Με βελούδινη υφή σχεδιασμένη για εξαιρετικά ξηρό δέρμα, προσφέρει 48ωρη ενεργή ενυδάτωση. Ενισχυμένη με Microbiome Technology, διατηρεί το μικροβίωμα της επιδερμίδας, χαρίζοντας ισορροπημένο, δυνατό δέρμα με υγιή λάμψη. Η ενισχυμένη απαλότητα και ενυδάτωση του δέρματος γίνονται αισθητά άμεσα -στα πρώτα 30’ εφαρμογής- και σε βάθος χρόνου. Διατίθεται και σε σύνθεση ιδανική για μικτές/κανονικές επιδερμίδες.

Δέρμα ξηρό, με αίσθηση τραβήγματος; 5 (σωτήρια) tips για να αντιμετωπίσεις τις επιπτώσεις του κρύου στην επιδερμίδα

#2. Αν χρειάζεται να κάνεις απολέπιση, προτίμησε ένα ήπιο ενυδατικό scrub που θα αφήσει ενυδατωμένη την επιδερμίδα, χωρίς καμία αίσθηση ξηρότητας. Φυσικά, μην παραλείψεις να εφαρμόσεις την ενυδατική σου αμέσως μετά. Το ίδιο ισχύει και για το σώμα αλλά και για τα χείλη- ήπια απολέπιση και στη συνέχεια body lotion και lip balm αντίστοιχα.

Beauty Editor's Choice:

Body Polish Exfoliator, KORRES

Αυτό το αναζωογονητικό scrub χωρίς άρωμα περιέχει φυσικούς απολεπιστικούς παράγοντες που απομακρύνει νεκρά κύτταρα και τους ρύπους, ενώ παράλληλα το ενυδατικό blend 4 φυτικών ελαίων -ανάμεσά τους και το Κρητικό ελαιόλαδο- θωρακίζει τη βελούδινη υφή. Το γεγονός ότι δεν περιέχει άρωμα συντελεί στην αποφυγή διαφόρων ερεθισμών στο δέρμα (κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες).

korres

Caudalie, Vinotherapist Replenishing Vegan Body Butter

Αυτό το βούτυρο πλούσιας υφής επανορθώνει και τις πιο ξηρές επιδερμίδες για άνεση μεγάλης διάρκειας.

caudalie

Lipbalm Yoghurt SPF20, ΚORRES

Με έλαιο ελληνικού Βαλσαμόχορτου, χαρίζει εξαιρετική ενυδάτωση στα χείλη.

korres

#3. Μην ξεχνάς για κάνεναν λόγο το αντηλιακό σου, ακόμα και τις ημέρες που χιονίζει ή βρέχει. Οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να είναι βλαβερές ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες.

#4. Πρόσθεσε στη ρουτίνα περιποίησης τα face oils (αν δεν το έχεις κάνει ήδη). Ανάμειξε 1-2 σταγόνες από το αγαπημένο σου έλαιο προσώπου με την ενυδατική ή το foundation σου πριν βγεις από το σπίτι ή με την κρέμα νυχτός πριν κοιμηθείς. Το συγκεκριμένο προϊόν προσφέρει απίστευτη ενυδάτωση αλλά και λάμψη και κάνει θαύματα στην επιδερμίδα, ιδίως αν είναι ξηρή. Καλύτερα να το αποφύγεις όμως αν είσαι λιπαρή ή αν το δέρμα σου έχει τάσεις ακμής ή σπυράκια καθώς υπάρχει κίνδυνος να φράξουν οι πόροι.

#5. Για το ντεμακιγιάζ προτίμησε επίσης ένα ενυδατικό προϊόν, κατά προτίμηση με βάση το λάδι, ώστε να καθαρίσεις και παράλληλα να ενυδατώσεις το δέρμα σου. Μια καλή λύση είναι το διφασικό micellar water ή τα cleansing oils. Αν πάλι είσαι λιπαρή, προτίμησε το σκέτο νερό micellar ή μια oil-free λοσιόν ντεμακιγιάζ.

Beauty Editor's Choice:

It's a wrap! Waterproof Makeup Remover, Smashbox

Ένα εξαιρετικά ήπιο προϊόν που απομακρύνει κάθε ίχνος μακιγιάζ. Αφαιρεί ακόμα και τα πιο ανθεκτικά και αδιάβροχα προϊόντα από τις βλεφαρίδες, τα μάτια και τα χείλη.

smashbox

Last but not least...

Απόφυγε να κάνεις ντουζ (ή να πλένεις το πρόσωπό σου) με πολύ ζεστό ή, ακόμα χειρότερα, καυτό νερό. Μπορεί να σου χαρίζει μια ευχάριστη αίσθηση ζεστασιάς προσωρινά, όμως ξηραίνει την επιδερμίδα και αφήνει ερεθισμούς και ερυθρότητα.

Primer ματιών | Τι είναι και πόσο χρησιμεύει στο μακιγιάζ;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ