Follow us

20, 30, 40+ | Οι καλύτερες κρέμες ματιών για κάθε ηλικία

Και ο λόγος για τον οποίο οι δερματολόγοι επιμένουν να μην ξεχνάς ποτέ την εφαρμογή τους.

eyes iStock

Κρέμες και οροί ματιών: Ίσως τα πιο... παραμελημένα skincare προϊόντα, καθώς πολλές έρευνες δείχνουν ότι δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα βρεις στο νεσεσέρ πολλών γυναικών. Κι αυτό γιατί οι περισσότερες πλέον αναζητούν βολικές λύσεις που δεν θα τις καθυστερούν στην καθημερινή beauty ρουτίνα τους. Εξού και αρκούνται σε μια ενυδατική και ένα αντηλιακό το πρωί, καθώς και μια κρέμα νύχτας το βράδυ, ιδίως αν είναι λάτρεις των λίγων, απλών βημάτων στην skincare ρουτίνα τους.

Υπάρχει άλλωστε και μια θεωρία που υποστηρίζει ότι αρκεί να εφαρμόζουμε μεγαλύτερη ποσότητα ενυδατικής γύρω από τα μάτια, αντικαθιστώντας έτσι την κρέμα ματιών. Το παραπάνω έχει μια (μικρή) βάση, όμως αυτή η ελάχιστη επιπλέον ποσότητα δεν αρκεί για να καταπολεμηθούν τα διάφορα προβλήματα στην περιοχή των ματιών που ταλανίζουν πολλές γυναίκες.

Περιποίηση προσώπου πριν τα 30 | οι 8 beauty συνήθειες που καλό είναι να υιοθετήσεις από νωρίς

Για ποιον λόγο δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τη φροντίδα των ματιών μας

Σύμφωνα και με τους δερματολόγους, η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και λεπτή - ίσως και η πιο λεπτή στο πρόσωπό μας - και είναι και αυτή που τείνει να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια γήρανσης, φωτοευαισθησίας, έλλειψης ύπνου ακόμα και άγχους ή κούρασης. Γι᾽αυτόν τον λόγο και κρἰνεται πολύ σημαντικό να φοράς κρέμα ματιών ακόμα κι αν είσαι στην αρχή των 20s σου - όχι, δεν είναι υπερβολή! Είναι γνωστό άλλωστε ότι η UV ακτινοβολία αλλά και η ρύπανση συντελούν στην σταδιακή απώλεια του κολλαγόνου σε οποιαδήποτε ηλικία, απώλεια που φέρνει με τη σειρά της χαλάρωση και πρώτες γραμμές στο πρόσωπο.

Φυσικά, δεν αρκεί να εφαρμόσεις την πρώτη κρέμα ματιών που θα βρεις στο φαρμακείο ή στα καταστήματα καλλυντικών. Καλό είναι να επιλέξεις μια κρέμα ματιών (ή eye mask ή eye treatment) ανάλογα με τις ανάγκες σου κάθε φορά. Για παράδειγμα, άλλη κρέμα θα χρησιμοποιήσεις αν έχεις μαύρους κύκλους ή αν τα μάτια σου είναι πρησμένα και άλλη κρέμα χρειάζεσαι αν θες να μειώσεις τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Πρέπει επιπλέον να λάβεις υπόψη και την ηλικία σου, καθώς δεν ωφελεί να απλώσεις μια αντιγηραντική κρέμα ματιών αν είσαι 25, ούτε μια απλή ενυδατική αν είναι πάνω από 40.

Δέρμα ξηρό, με αίσθηση τραβήγματος; 5 (σωτήρια) tips για να αντιμετωπίσεις τις επιπτώσεις του κρύου στην επιδερμίδα

Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν κρέμες που δρουν στοχευμένα σε κάθε διαφορετική ανάγκη. Δες παρακάτω τις αγαπημένες μας:

Αν είσαι 20+

De Puffing Eye Cream, Radiant

Είναι ενισχυμένη με Υαλουρονικό Οξύ νέας γενιάς και προσφέρει υψηλή ενυδάτωση, ανάπλαση του δερματικού φραγμού και αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος.

20, 30, 40+ | Οι καλύτερες κρέμες ματιών για κάθε ηλικία

Youth Shot For Eyes - Κρέμα Άμεσης Λάμψης & Σύσφιξης, Youth Lab

Ένα "σφηνάκι" νεανικότητας και φρεσκάδας, σε μια hi-tech συσκευασία, με εργονομικό απλικατέρ από κράμα μετάλλων ΖΑΜΑΚ προκειμένου να χαρίζει άμεση αίσθηση δροσιάς και τόνωσης στην περιοχή των ματιών.

eyes

C-Tango Multivitamin Eye Cream, Drunk Elephant (στα Sephora)

Πλούσια και επανορθωτική κρέμα ματιών, με σύσταση που περιλαμβάνει έναν συνδυασμό λάμψης από οκτώ πεπτίδια, πέντε μορφές βιταμίνης C και εκχύλισμα αγγουριού, για πιο σφριγηλή επιδερμίδα με πιο υγιή όψη στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

eyes

Αν είσαι 30+

Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix, Estée Lauder

Αυτή η συμπυκνωμένη σύνθεση μειώνει την όψη των γραμμών σε κάθε "ζώνη" της περιοχής των ματιών και στοχεύει σε πολλαπλές ανάγκες της περιοχής των ματιών: τις γραμμές στο πόδι της χήνας, στο μεσόφρυο, κάτω από τα μάτια, τις ρυτίδες, την έλλειψη σφριγηλότητας, το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.

eyes

Stimulskin Plus Absolute Renewal Eye & Lip Cream, Darphin

Μειώνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες κάτω από τα μάτια και στο πόδι της χήνας ενώ φωτίζει το βλέμμα μειώνοντας την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

eyes

Double Serum Eye, Clarins

Μια διπλή σύνθεση που δρα ορατά ενάντια σε όλα τα σημάδια γήρανσης στην περιοχή των ματιών. Σε μόλις 7 ημέρες η περιοχή των ματιών είναι πιο απαλή, σφριγηλή και φωτεινή ενώ οι ρυτίδες, οι μαύροι κύκλοι και το οίδημα περιορίζονται.

eyes

Αν είσαι 40+

Black Pine 360° Eye-Lift Super Serum, KORRES

Καινοτόμο super serum ματιών για άμεσο lifting των άνω βλεφάρων και σύσφιγξη 360ο σε ολόκληρη την περιοχή των ματιών. Η στοχευμένη δράση του μειώνει την εμφάνιση σε ρυτίδες, μαύρους κύκλους, σακούλες και πρήξιμο.

korres

Black Pine Eye Rescue Balm, KORRES

Αναζωογονητικό balm ματιών με προηγμένη σύνθεση που προσφέρει ξεκούραστη, ανορθωμένη όψη. Η θρεπτική ύφη του "κλειδώνει" την ενυδάτωση στην επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, αφήνοντάς την πιο ελαστική, λαμπερή και λεία.

korres

Intense Lift eye cream, Embryolisse

Λειαίνει, γεμίζει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια και ανορθώνει τα βλέφαρα. Έχει δράση στους μαύρους κύκλους και στις σακούλες κάτω από τα μάτια, τις ρυτίδες και τα βλέφαρα για πιο φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα.

eyes

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ