Follow us

Ελένη Μενεγάκη | Τα skincare tips που την κάνουν να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το "αντιγηραντικό" χρώμα μαλλιών που επιλέγει, η αγαπημένη της κρέμα νυχτός, το προϊόν που φορά σε καθημερινή βάση χειμώνα-καλοκαίρι κ.ά.

Μενεγάκη Instagram

Όπως παραδέχεται η ίδια, έχει μια love-hate σχέση με τη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου της. "Κατά καιρούς βάζω κρέμες κι άλλοτε πάλι περνάω φάση, νιώθω κουρασμένη και τα παρατάω", λέει. Μέσα στα χρόνια και χάρη στις συνεργασίες της με κορυφαία brands καλλυντικών και ταλαντούχους skin experts, colorists και makeup artists, η Ελένη Μενεγάκη έχει συγκεντρώσει αρκετούς άσσους στο μανίκι της aka μυστικά ομορφιάς, που κρύβονται πίσω από την πάντα κομψή, νεανική της εμφάνιση.

Ελένη Μενεγάκη | Τα 3 άκρως θηλυκά αρώματα που δεν λείπουν ποτέ από το καμαρίνι της

1. Η κρέμα ματιών δεν είναι μόνο για τα μάτια

Loading...

Ένα από τα προϊόντα που δεν λείπει ποτέ από τη ρουτίνα της είναι μια κρέμα ματιών. Αντί να την εφαρμόζει όμως μόνο στην περιοχή γύρω από τα μάτια, την εφαρμόζει και στην περιοχή γύρω από τα χείλη, η οποία καλεί για παρόμοια φροντίδα. "Εγώ πάντα έβαζα την κρέμα ματιών γύρω γύρω από τα χείλη. Πάντα", έχει πει στο παρελθόν.

2. Δεν ξεχνά ποτέ το αντηλιακό

Η καθημερινή εφαρμογή του αντηλιακού είναι η πιο έξυπνη κίνηση αντιγήρανσης, που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τη φωτογήρανση από τις ακτίνες UVA. "Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει μέρα που να μην περάσω πάνω από την κρέμα και μία αντηλιακή. Κι ας είναι καταχείμωνο. Δεν παίζω πια. Τώρα πια φοβάμαι", έχει πει η Ελένη.

Δέσποινα Βανδή | Αυτό είναι το δροσερό άρωμα που φορά εδώ και χρόνια

3. Το σωστό χρώμα στα μαλλιά έχει μεγάλη σημασία

Loading...

Υπάρχουν "αντιγηραντικά" χρώματα για τα μαλλιά; Σύμφωνα με την Ελένη Μενεγάκη, ναι. "Η γυναίκα όταν μεγαλώνει -αυτά τα μυστικά σας τα λέω χρόνια- πρέπει να ανοίγει το χρώμα των μαλλιών της να την γλυκαίνει. Ακόμα και αυτές που μέχρι τα σαράντα τους είχαν τα μαλλιά τους καστανά σκούρα, θα δείτε πόσο τους πάει όταν τα ανοίγουν μεγαλώνοντας. Φωτίζει παιδιά το ανοιχτό μαλλί", είχε πει στο πλατό της εκπομπής της.

Τζένη Μπαλατσινού | Το κομψό ανατολίτικο άρωμα που φοράει κάθε μέρα

4. Δεν πηγαίνει ποτέ για ύπνο χωρίς να εφαρμόσει την κρέμα νυκτός

"Αφού ξεβαφτώ, αν δεν βάλω κρέμα, δεν μπορώ, με τραβάει το πρόσωπό μου! Δεν μπορώ, θέλω να βάλω κρέμα κάθε βράδυ!" έχει πει χαρακτηριστικά στον αέρα της εκπομπής της, δικαιολογώντας την άψογη εικόνα της.

5. Δεν παραλείπει τη φροντίδα του λαιμού της

"Πιο πολύ κρέμα βάζω στο λαιμό, παρά στο πρόσωπο. Είναι πολύ ευαίσθητη περιοχή και γι' αυτό όταν ξεβάφεστε μην πολυτρίβεστε γιατί είναι τόσο ευαίσθητο αυτό το σημείο που κάνει εύκολα ζάρες, κοψίματα…", συμβούλευσε τις θαυμάστριές της κατά τη διάρκεια παλαιότερης εκπομπής της.

6. Εμπιστεύεται τη ρετινόλη

Η Ελένη ενσωμάτωσε πρόσφατα στη ρουτίνα της τη ρετινόλη, το συστατικό, που από πολλούς δερματολόγους χαρακτηρίζεται το "χρυσό δισκοπότηρο της αντιγήρανσης". Το νέο αγαπημένο της προϊόν είναι ο Revitalift Laser Ορός Νυκτός Ρετινόλης της L’Oréal Paris, ο οποίος βοηθά στη πάχυνση της ζωντανής επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις επιδερμικές ίνες προκειμένου να μειωθεί η εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

7. Χαμογελάει

Loading...

Όπως έχει αποκαλύψει, το μεγαλύτερο από όλα τα αντιγηραντικά μυστικά ομορφιάς της δεν σχετίζεται με κάποιο καλλυντικό ή κάποιο ritual περιποίησης: "Η μεγαλύτερη λάμψη για το πρόσωπο μια γυναίκας είναι να είναι μέσα της καλά, να είναι η ψυχή της γεμάτη, να είναι χαρούμενη κι αν είναι και ερωτευμένη ακόμα καλύτερα", είχε πει στον αέρα της εκπομπής της, ενώ λίγα χρόνια μετά ήρθε να συμπληρώσει πως οι διακοπές και πιο συγκεκριμένα οι διακοπές στην Άνδρο, είναι το μυστικό της ομορφιάς της. "Όποτε πάω εκεί υπερτσιτώνω, υπερλάμπω θα έλεγα", είχε πει στους συναδέλφους της γελώντας.

Ελένη Μενεγάκη | Τα 5 "άχαστα" μυστικά μακιγιάζ στα οποία ορκίζεται εδώ και χρόνια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ