Follow us

Ελένη Μενεγάκη | Τα 5 "άχαστα" μυστικά μακιγιάζ στα οποία ορκίζεται εδώ και χρόνια

Το αγαπημένο της makeup look, το τρικ για το concealer και τι κάνει για να δείχνει πιο λαμπερή μετά τα 50.

Ελένη Μενεγάκη Instagram

"Ομορφιά για εμένα είναι να κοιτάζεται κανείς στον καθρέφτη του και να χαμογελά. Ομορφιά είναι να έχεις κοντά σου ωραίους ανθρώπους. Δεν εννοώ όμορφους, αλλά με ωραία ενέργεια. Που δεν σου ρουφάνε μόνο τη δική σου ενέργεια, αλλά σου προσφέρουν κιόλας και σε κάνουν να χαμογελάς", έχει πει στο παρελθόν η Ελένη Μενεγάκη, επιχειρώντας να δώσει το δικό της ορισμό για την ομορφιά. "Ομορφιά είναι να βγαίνω στον ήλιο γιατί στον ήλιο όλοι είμαστε πιο όμορφοι και πιο λαμπεροί. Ομορφιά είναι να μην ξεφεύγεις με υπερβολές. Τίποτα το υπερβολικό δεν είναι όμορφο. Την ομορφιά την έχουμε μέσα μας και φυσικά με κάποιες συμβουλές και καλλυντικά μπορούμε να διορθώσουμε και να αναδείξουμε αυτά που πρέπει".

Ελένη Μενεγάκη | Τα 3 άκρως θηλυκά αρώματα που δεν λείπουν ποτέ από το καμαρίνι της

Ποιες είναι λοιπόν εκείνες οι συμβουλές μακιγιάζ, στις οποίες ορκίζεται η Ελένη Μενεγάκη για μία νεανική και πάντα κομψή εμφάνιση;

1. Το κραγιόν μπορεί να αλλάξει όλη την εμφάνισή σου

Loading...

Το μακιγιάζ της Ελένης είναι σε γενικές γραμμές πάντα το ίδιο. Αυτό που αλλάζει σε καθημερινή σχεδόν βάση είναι το χρώμα στα χείλη της. "Μόνο με το κραγιόν παίζω", λέει. Τα αγαπημένα της κραγιόν είναι τα κόκκινα και τα ροζ, ενώ πιο πρόσφατα ξεκίνησε να πειραματίζεται επίσης με τα πορτοκαλί και τα nude.

2. Το σωστό blending του concealer είναι το κλειδί για μια αψεγάδιαστη βάση

Loading...

"Νόμιζα ότι το σωστό concealer είναι να είναι άσπρο το μάτι από κάτω", εξομολογείται. Πλέον, όπως λέει η ίδια, ακολουθεί τις συμβουλές της makeup artist της, Ρούλας Σταματοπούλου, και φροντίζει να κάνει καλό blending, έτσι ώστε να γίνεται ένα με το foundation. "Φωτίζει την περιοχή, αλλά δεν κάνει μπαμ", λέει χαρακτηριστικά.

Δέσποινα Βανδή | Αυτό είναι το δροσερό άρωμα που φορά εδώ και χρόνια

3. Η επιλογή του κατάλληλου foundation μετά τα 50

Loading...

Το μακιγιάζ στο οποίο ορκιζόσουν στα 20 σου, δεν είναι απαραίτητο πως θα σε κολακεύει και στα 30, τα 40 ή τα 50. Ακριβώς όπως συμβαίνει με τη skincare ρουτίνα σου, έτσι και το νεσεσέρ σου με τα καλλυντικά, χρειάζεται ανανέωση κάθε μερικά χρόνια. Το πρώτο πράγμα, που θα πρέπει να αλλάζεις καθώς περνούν τα χρόνια είναι τα καλυπτικά προϊόντα, τα οποία καλό θα ήταν να τα αντικαθιστάς με άλλα πιο ανάλαφρα και ενυδατικά, τα οποία δεν θα κάθονται στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Το ίδιο πιστεύει και η Ελένη Μενεγάκη: "Σας έχω πει κορίτσια ότι όσο μεγαλώνουμε, πρέπει να μαλακώνουμε το μέικ απ γιατί δεν κάνει. Το έντονο μακιγιάζ μεγαλώνει… Όσο μεγαλώνουμε, δεν βαφόμαστε τόσο έντονα και στο τέλος θα βάζουμε μόνο μία πούδρα και θα βγαίνουμε…".

4. Ένα κλασικό μακιγιάζ πάντα δείχνει κομψό

Loading...

Καλοί είναι πειραματισμοί με το μακιγιάζ -δεν αντιλέγουμε. Τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με ένα κλασικό και διαχρονικά κομψό makeup look, σαν κι αυτό που κάνει συνήθως η Ελένη Μενεγάκη, το οποίο όπως λέει η ίδια είναι "άχαστο": "Καθαρό μάτι γιατί δεν θέλω να μου το βαραίνει, eyeliner φουλ αλλά πάλι με καθαρό μάτι -να δίνει λίγο βάθος αλλά να κλέβει και τίποτα άλλο. Και μπόλικη μάσκαρα, εφτά κιλά. Τώρα στο κραγιόν δεν έχω πρόβλημα. Θέλετε κόκκινο; Θέλετε ροζ; Εγώ γενικά σε αυτά τα δύο χρώματα παίζω".

5. Οι γωνίες στα μάτια είναι must

Loading...

Η ξανθιά παρουσιάστρια αγαπά να δίνει βάθος στο βλέμμα της, τονίζοντας τις εξωτερικές γωνίες των ματιών της με μία καφέ -συνήθως- σκιά. Το αποτέλεσμα, αν και πολύ διακριτικό, κάνει το βλέμμα της πολύ πιο σαγηνευτικό.

Δούκισσα Νομικού | Η συμβουλή για τα σπυράκια που ακολουθεί πιστά εδώ και 17 χρόνια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ