Follow us

Το κορεάτικο skincare trend που έχει γίνει viral στο TikTok θα σου χαρίσει την πιο απαλή επιδερμίδα που είχες ποτέ

To facial slugging είναι η νέα τάση στην ενυδάτωση του προσώπου.

skin iStock

Το πιο πρόσφατο skincare trend που έρχεται απευθείας από την Κορέα (αλλά και το TikTok) είναι το "facial slugging", μια πολύ απλή τακτική περιποίησης του δέρματος που έχει ως μοναδικό στόχο την ενυδάτωση.

20, 30, 40+ | Οι καλύτερες κρέμες ματιών για κάθε ηλικία

Τι είναι το facial slugging;

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για την εφαρμογή βαζελίνης στο πρόσωπο μετά την ολοκλήρωση της skincare ρουτίνας κάθε βράδυ και λίγο πριν τον ύπνο, τις ώρες δηλαδή εκείνες που πραγματοποιείται και η ανάπλαση των κυττάρων. Μετά τον ορό και την κρέμα νύχτας, απλώνεις τη βαζελίνη ώστε να "κλειδώσεις" την υγρασία στο δέρμα σου, κάτι που έχει σημασία να γίνεται ιδίως τους χειμερινούς μήνες που το δέρμα υποφέρει από έντονη ξηρότητα. Επομένως, όσες γυναίκες έχουν ξηρή επιδερμίδα μπορούν να υιοθετήσουν το συγκεκριμένο trend άφοβα στην καθημερινότητά τους. Απεναντίας, εάν έχεις λιπαρό δέρμα με ακνεϊκές τάσεις, καλό είναι να το αποφύγεις ή να το δοκιμάζεις πολύ αραιά, καθώς η βαζελίνη ενδέχεται να φράξει τους πόρους σου και να ευνοήσει break outs ακμής.

Slugging | Με αυτό το νέο K-beauty skincare trend θα αποκτήσεις την πιο λαμπερή επιδερμίδα που είχες ποτέ

Loading...

Πάντως, για όσους αναρωτιούνται σχετικά με το πόσο ασφαλής είναι η βαζελίνη στο δέρμα, η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας έχει ανακοινώσει ότι το συγκεκριμένο συστατικό ενδείκνυται και είναι ασφαλές για χρήση σε μωρά που υποφέρουν από έκζεμα.

Loading...

Hint: Εάν αποφασίσεις να υιοθετήσεις το trend, δεν πρέπει να συνδυάζεις τη βαζελίνη με ρετινόλη ή οποιοδήποτε άλλο δραστικό συστατικό, καθώς είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν ερεθισμοί, μιας και η βαζελίνη λειτουργεί σαν αδιαπέραστο φιλμ που κρατάει στο δέρμα οποιοδήποτε προϊόν έχει ήδη εφαρμοστεί.

Δες επίσης: 7 χτενίσματα για το γυμναστήριο που θα σε κάνουν να μην θες να χάνεις κανένα workout

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ