Follow us

Η skincare συμβουλή που πρέπει οπωσδήποτε να ακούσει η Μαίρη Συνατσάκη (κι εσύ)

Όχι, όταν ένα προϊόν "τσούζει", δεν θα πρέπει να το αφήνουμε στην επιδερμίδα.

Μαίρη Συνατσάκη Instagram/@mairiboo

Ένα από τα πράγματα που εκτιμάμε πάρα πολύ στην Μαίρη Συνατσάκη είναι οι raw εξομολογήσεις της για τις δυσκολίες που έχει περάσει με την επιδερμίδα της. Στο παρελθόν μάλιστα δεν έχει διστάσει να δείξει "το αληθινό δέρμα της" στο Instagram πηγαίνοντας κόντρα στην "φιλτραρισμένη τελειότητα" των social media.

Έβγαλες ξαφνικά σπυράκια; Να τι μπορεί να φταίει

Loading...

"Ναι, αληθινό δέρμα. Ακόμη με κάποια ροδόχρους. Δεν έχω κάνει τίποτα ιδιαίτερο γι αυτήν αλλά είναι ήπια οπότε την αφήνω στην ησυχία της", είχε γράψει στη λεζάντα της αφιλτράριστης φωτογραφίας, που είχε ανεβάσει, καλώντας τους ακόλουθούς της να αποδεχτούν ή -ακόμα καλύτερα- να αγαπήσουν τον εαυτό τους με όλες τις υπέροχες ατέλειές τους.

Το καλύτερο που μπορεί φυσικά να κάνει κάποιος που έχει ακνεϊκή επιδερμίδα είναι να συμβουλευτεί το δερματολόγο του, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να του προτείνει μια ειδική αγωγή με βάση τις ανάγκες της δικής του επιδερμίδας. Αυτό όμως είμαστε σίγουρες ότι το ξέρει ήδη η Μαίρη.

Η skincare συμβουλή που πρέπει οπωσδήποτε να ακούσει η Μαίρη Συνατσάκη (κι εσύ)

Εκεί που θα θέλαμε να σταθούμε είναι σε κάτι που είπε σε ένα πρόσφατο story της: Όπως αποκάλυψε, βάζει συχνά μια κρέμα τοπικά στα σπυράκια της, παρόλο που δεν κάνει τίποτα για αυτά, απλά επειδή "της αρέσει που την τσούζει".

Πώς φεύγουν τα εσωτερικά σπυράκια; Τα do's και don'ts

Η skincare συμβουλή μας στην Μαίρη

Σαν Misbloomer προς Missbloomer θα θέλαμε λοιπόν να της δώσουμε τη δική μας skincare συμβουλή. Το ότι ένα προϊόν τσούζει, δεν σημαίνει πως δουλεύει, όπως μας άφηναν να πιστεύουμε οι παλαιότερες διαφημίσεις καλλυντικών. Το τσούξιμο είναι ένα από τα μεγαλύτερα red flags για ένα προϊόν, καθώς σημαίνει ότι πιθανόν θα ερεθίσει την επιδερμίδα, χειροτερεύοντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα αντί να το καλυτερεύσει. Αυτός ο κανόνας ισχύει τόσο για spot treatments, όσο και για μάσκες με οξέα, όπως τα AHA.

Επειδή όμως ξέρουμε πως δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από ένα σπυράκι, που έρχεται ξαφνικά απρόσκλητο και σου χαλά τη μέρα, έχουμε να σου προτείνουμε 7 άκρως αποτελεσματικά spot treatments και acne patches για να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ξανά αυτήν την κρέμα, που στο τέλος της ημέρας, δεν σου αρέσει κιόλας. Αν πάλι την εφαρμόζεις για να μη μπεις στον πειρασμό να πειράξεις το σπυράκι, τότε σού έχουμε πέντε εναλλακτικούς τρόπους να σταματήσεις αυτήν την κακή συνήθεια.

Σημάδια ακμής; Τα 3 ενεργά συστατικά που πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ