Follow us

The Perfect Selfie | Τα tips που μόνο ένας φωτογράφος γνωρίζει για #instaworthy φωτογραφίες

Διάβασε

Ο Παναγιώτης Μάλλιαρης αποκαλύπτει τα μυστικά του καλού φωτισμού και του σωστού μακιγιάζ για τέλειες φωτογραφίες -ακόμα και με self timer.

πώς να αυξήσω τους followers στο Instagram Pixel Formula

Ο φωτισμός, η πόζα, το μακιγιάζ, το editing: Πολλά είναι αυτά που παίζουν ρόλο στη λήψη της *τέλειας* φωτογραφίας. Γι' αυτό αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τον φωτογράφο Παναγιώτη Μάλλιαρη, μέλος της #IamOriginalGreekTeam, να μας αποκαλύψει τα επαγγελματικά μυστικά πίσω από τα πιο όμορφα κλικς. Αν αναρωτιέσαι "πώς να αυξήσω τους followers στο Instagram", τα tips του για insta worthy selfies σίγουρα θα σε βοηθήσουν:

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, χρειάζεσαι αυτό το primer στη ζωή σου

Πώς να αυξήσω τους followers στο Instagram; Τα 5 top tips του φωτογράφου

Το κατάλληλο μακιγιάζ

Πριν βρεθείς μπροστά στον φακό, θα πρέπει να έχεις κάνει το κατάλληλο μακιγιάζ για να αναδείξεις όσο το δυνατόν περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Στο ερώτημά μας αν η λαμπερή ή η ματ επιδερμίδα είναι προτιμότερη, ο Παναγιώτης μάς έδωσε μια άκρως κατατοπιστική απάντηση: "Σε χαμηλό φωτισμό, η λαμπερή επιδερμίδα με γυαλάδες μπορεί να αναδείξει ακόμα καλύτερα τα χαρακτηριστικά που θέλουμε, ενώ σε μαλακό φως η ματ επιδερμίδα είναι πάντα μια safe επιλογή".

The Perfect Selfie | Τα tips που μόνο ένας φωτογράφος γνωρίζει για #instaworthy φωτογραφίες

Όσον αφορά το υπόλοιπο μακιγιάζ, ο Παναγιώτης προτείνει τη δημιουργία φωτοσκιάσεων με ένα contouring kit, όπως η The Cali Contour Palette της Smashbox, καθώς οι έντονες γωνίες του προσώπου "γράφουν" πάντα καλύτερα στο φακό. Σύμφωνα με τις συμβουλές του, δεν θα πρέπει επίσης να παραλείψεις το "γέμισμα" των φρυδιών σου με ένα μολύβι, όπως το Brow Tech To Go της Smashbox.

To must-have mist με βιταμίνη C για λαμπερή επιδερμίδα που δεν χρειάζεται φίλτρα

Εξαιρετικά κολακευτική, όπως λέει, είναι και η λάμψη στα χείλη, την οποία μπορείς να πετύχεις με ένα lip gloss ή εφαρμόζοντας ταμποναριστά λίγο highlighter, όπως το Halo Glow Highlighter Duo της Smashbox, στο κέντρο των χειλιών σου.

Ο ιδανικός φωτισμός

Loading...

Ο καλός φωτισμός είναι το Α και το Ω για μία insta worthy selfie. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις όταν θέλεις να βγάλεις μια φωτογραφία είναι να σταθείς μπροστά από ένα παράθυρο, έτσι ώστε να επιτρέψεις στο φυσικό φως να κάνει τα "μαγικά του". Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τεχνητό φως ενός ring light, ακόμα και χαμηλού κόστους, το οποίο θα αναδείξει το πρόσωπο ακριβώς όπως πρέπει, χωρίς λανθασμένες σκιές.

Κλικ στη σωστή στιγμή

Πόσο σημαντική μπορεί να είναι η ώρα που θα βγει μια φωτογραφία; Σύμφωνα με τον Παναγιώτη, πολύ. "Η καταλληλότερη ώρα να τραβήξεις μια φωτογραφία είναι κατά τη διάρκεια της Ανατολής ή της Δύσης τους ηλίου όπου το φως είναι πιο μαλακό προς το δέρμα". Noted.

Η τέλεια πόζα

Loading...

"Μια όμορφη πόζα μπορεί να απογειώσει μια φωτογραφία. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, προσπάθησε να βρεις το καλό σου προφίλ, έτσι ώστε να τα αναδείξεις καλύτερα", λέει. Η δική μας συμβουλή; Αφιέρωσε μερικά λεπτά μπροστά από τον καθρέφτη σου, έτσι ώστε να "επεξεργαστείς" το πρόσωπό σου και να δεις ποιες γωνίες και ποιες εκφράσεις το κολακεύουν περισσότερο και κράτησε μια mental σημείωση για την επόμενη φορά που θα βρεθείς μπροστά από τον φωτογραφικό φακό.

Η τελική πινελιά

Αναρωτιέσαι πώς να αυξήσεις τους followers σου στο Instagram, η απάντηση δεν κρύβεται στο υπερβολικό editing. Ας το παραδεχτούμε: Όλοι επεξεργαζόμαστε τις φωτογραφίες μας κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Σημασία έχει τι ακριβώς επεξεργαζόμαστε και πόσο. Αν αλλάζεις το σχήμα του προσώπου σου ή αν αυξάνεις την αντίθεση στο 100, τότε ναι, το παρακάνεις.

"Η καλύτερη επεξεργασία είναι αυτή που δεν φαίνεται ότι έχει γίνει", λέει ο Παναγιώτης. "Δεν είναι απαγορευτικό να κάνεις μικρές αλλαγές στα χαρακτηριστικά που θέλεις να επεξεργαστείς. Απόφυγε όμως να χρησιμοποιείς το smoothing tool που λειαίνει την υφή του δέρματος, καθώς έτσι κάνεις τη φωτογραφία να δείχνει τελείως ψεύτικη".

Το δοκιμάσαμε | Το viral προϊόν με υαλουρονικό οξύ, που όντως αξίζει να αγοράσεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ