Follow us

Πιο ξανθιά από ποτέ η Zendaya | Πώς να υιοθετήσεις το honey-blonde χρώμα της αν έχεις κι εσύ σγουρά μαλλιά

Plus, μερικά tips για το πώς θα προστατεύσεις τα βαμμένα, (σγουρά) μαλλιά σου από την ξηρότητα και το φριζάρισμα.

zendaya miss Splash News / Ideal Image

Θυμάσαι εκείνο το auburn χρώμα (σκούρο καστανό με κόκκινους υποτόνους) στα μαλλιά της Zendaya, που διατηρούσε τον τελευταίο καιρό; Ε λοιπόν ξέχασέ το, καθώς η ηθοποιός μόλις έκανε μια τεράστια αλλαγή, βάφοντας τα μαλλιά της στην πιο ανοιξιάτικη βαφή ever: Honey blonde.

Πρόκειται για εκείνο το γλυκό μελί χρώμα που είναι όσο ξανθό πρέπει για να φωτίσει το πρόσωπο χωρίς να δείχνει υπερβολικό. Το βλέπουμε συχνά πυκνά στα μαλλιά της Hailey Bieber, με την ίδια να αποτελεί μεγάλη fan του και τη βαφή αυτή να την χαρακτηρίζει απόλυτα.

Δες την εντυπωσιακή αλλαγή:

Πιο ξανθιά από ποτέ η Zendaya | Πώς να υιοθετήσεις το honey-blonde χρώμα της αν έχεις κι εσύ σγουρά μαλλιά
Loading...

H Zendaya έκανε το κούρεμα που είναι ό,τι πρέπει αν έχεις σγουρά μαλλιά με όγκο

Θυμήσου πώς ήταν πριν τα μαλλιά της:

Loading...
zendaya

Με τη Zendaya να περνάει πλέον στο club των ξανθών, είναι επόμενο να αναρωτιέσαι πώς διατηρεί τα πλούσια και πολύ σγουρά μαλλιά της σε τέλεια φόρμα, ακόμα και βαμμένα. Είναι γεγονός άλλωστε ότι τα σγουρά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα και στην ξηρότητα από κάθε άλλο τύπο μαλλιών.

Σου παραθέτουμε μερικά tips που καλό είναι να λάβεις υπόψη σου εάν έχεις πολύ σγουρά μαλλιά και θες να τα βάψεις, και που βέβαια καλό είναι να ακολουθείς όποιον τύπο μαλλιών και να έχεις.

#1. Για αρχή, μίλα με έναν καλό κομμωτή

Πάρε συμβουλές από τον hairstylist της εμπιστοσύνης σου, ο οποίος γνωρίζει τις ανάγκες των μαλλιών σου και θα σου προτείνει ό, τι είναι καλύτερο γι' αυτά. Εκείνος θα σε καθοδηγήσει σχετικά με την ιδανικότερη μέθοδο ξανοίγματος των μαλλιών σου (ντεκαπάζ ή πιο φυσικές μέθοδοι), ιδίως αν είσαι μελαχρινή και θες να τα βάψεις για πρώτη φορά.

#2. Καταλήξτε τη σωστή απόχρωση για σένα

Το ότι το honey blonde είναι μια από τις πιο hot-right-now αποχρώσεις μαλλιών δεν σημαίνει ότι ταιριάζει σε όλες μας. Μπορεί εσύ να χρειάζεσαι μια πιο σκούρα ή μια ακόμα πιο φωτεινή. Όλα εξαρτώνται από τον τόνο του δέρματός σου και το χρώμα ματιών σου, αλλά και το φυσικό χρώμα μαλλιών.

#3. Περιποιήσου τα μαλλιά σου πριν τη βαφή

Μπορεί να χρειαστεί να κόψεις την ψαλίδα ή να φρεσκάρεις λίγο τις άκρες, που καλό είναι να γίνει πριν τα βάψεις ώστε να είναι πιο εύκολο και για τον κομμωτή να δει και να κρίνει την κατάσταση των μαλλιών σου.

#4. Η φροντίδα μετά το κομμωτήριο είναι εξίσου σημαντική

Μην ξεχνάς ότι πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείς ειδικά σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, ώστε να μην οξειδωθεί το χρώμα. Η ενυδάτωση είναι επίσης πολύ χρήσιμη και πρέπει να γίνεται εντατικά, είτε με conditioner και μάσκες μαλλιών κατά το λούσιμο είτε με primers και leave-in προϊόντα ή έλαια μαλλιών. Ιδίως για τα σγουρά μαλλιά, προτίμησε προϊόντα που περιέχουν shea butter, aloe vera, νερό καρύδας και ενυδατικά έλαια όπως argan ή almond oil.

Τα μόνα σαμπουάν που θα πρέπει να χρησιμοποιείς αν έχεις βαμμένα μαλλιά

Επιπλέον, καλό είναι να περιορίσεις το λούσιμο σε δύο φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας dry shampoo στο ενδιάμεσο για να φρεσκάρεις τις ρίζες σου, ενώ η αποφυγή styling tools είναι κρίσιμη ώστε να μην σπας /ταλαιπωρείς την τρίχα. Ευτυχώς, τα ήδη σγουρά μαλλιά σου δεν θα χρειαστούν ιδιαίτερο styling με ψαλίδια, ισιωτικές κλπ, μιας και είναι όμορφα από μόνα τους. Αν παρ' όλα αυτά θες οπωσδήποτε να τα ισιώσεις, κάνε τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα φίλους σου.

Τέλος, προμηθεύσου αξεσουάρ για τα μαλλιά από σατέν ή μετάξι (scrunchies, μαντήλια και κορδέλες), αλλά και μεταξωτές μαξιλαροθήκες, ώστε να αποφύγεις την έντονη τριβή και το σπάσιμο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ