Follow us

Ημέρα της Γυναίκας | Τα 6 δώρα που οφείλεις στον εαυτό σου

6 "μικρά" (αλλά πολύ ουσιαστικά) tips που θα σου εγγυηθούν μια πιο ευτυχισμένη ζωή - tips που δεν περιμένεις να διαβάσεις σε μια στήλη ομορφιάς.

woman iStock

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Μια ημέρα που, χρόνο με τον χρόνο, αποκτά όλο και μεγαλύτερο νόημα. Γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχει νόημα και αξία να γιορτάζουμε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα, τιμώντας όλες εκείνες τις γυναίκες που πάλεψαν και παλεύουν ακόμα για ένα καλύτερο μέλλον, για όλες μας.

Πώς θα το κάνουμε αυτό; Προσέχοντας τον εαυτό μας όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, και προσπαθώντας να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή μας. Σήμερα δεν θα σου μιλήσω για ιεροτελεστίες ομορφιάς, beauty tips, υλικά δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Φυσικά, όλα αυτά είναι πολύ χρήσιμα και θεμιτά για να νιώσουμε όμορφες και να ανέβει η διάθεσή μας (και μπορείς να διαβάσεις εδώ για την beauty ρουτίνα που θα σε ανανεώσει αλλά κι εδώ για τα αρώματα που αξίζει να προσθέσεις σήμερα στο μπουντουάρ σου). Θα προτιμήσω όμως να δώσω βάση σε άλλα πράγματα που θεωρώ ότι όλες μας πρέπει να προσέχουμε, με στόχο (κυρίως) την ψυχική και σωματική μας υγεία - και θα δεις ότι όλα με κάποιον τρόπο σχετίζονται σε έναν βαθμό και με την ομορφιά.

Σε εξωτερικό / σωματικό επίπεδο...

#1. Μην ξεχνάς το αντηλιακό

Υπάρχει λόγος που οι δερματολόγοι επιμένουν τόσο σε αυτή τη - σωτήρια - συμβουλή, καθώς ο ήλιος δεν αστειεύεται. Και πέρα από το αισθητικό κομμάτι (η πρόωρη αντιγήρανση και οι ρυτίδες καραδοκούν), το μελάνωμα και ο καρκίνος του δέρματος είναι ένα πολύ σοβαρό κομμάτι που δεν κάνει διακρίσεις.

#2. Χαρτογράφηση σπίλων

Στο ίδιο mood με παραπάνω, η χαρτογράφηση σπίλων στον δερματολόγο είναι μια εξέταση που πρέπει να κάνουμε όλοι ανεξαιρέτως - και που πιθανόν οι περισσότερες από εμάς αμελούμε. Μάλιστα, εξεπλάγην όταν διαπίστωσα ότι πολλές φίλες μου δεν ήξεραν καν τι είναι. Πρόκειται για μια εξέταση (εξίσου σημαντική με το τεστ ΠΑΠ), που καταγράφει το μέγεθος, τη θέση και το σχήμα των σπίλων (ελιών) στο σώμα και στο πρόσωπο. Χρησιμοποιείται ως βάση για επανέλεγχο έπειτα από συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που θα ορίσει ο γιατρός με στόχο τη διαπίστωση πιθανών αλλαγών που μπορεί να υποδηλώνουν καρκίνο. Από τη στιγμή που εκτίθεσαι στον ήλιο (και σε μια χώρα σαν την Ελλάδα το θεωρώ δεδομένο ότι εκτίθεσαι) πρέπει να λαμβάνεις και τις αντίστοιχες προφυλάξεις. Μπορεί να κοστίζει λίγο παραπάνω, καθότι πρόκειται για μια λεπτομερή εξέταση, όμως αξίζει να επενδύσεις στην υγεία σου. Η τσάντα που έβαλες στο μάτι μπορεί να περιμένει για λίγο καιρό ακόμα.

Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για όλες τις προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουμε κάθε χρόνο. Μην τις αναβάλλεις καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από αυτό!

Σε εσωτερικό επίπεδο...

#3. Προσπάθησε να μην συγκρίνεσαι

Η κάθε μια από εμάς είναι διαφορετική και έχει πάρα πολλά να δώσει στους άλλους. Προσπάθησε να μην χάνεις χρόνο μπαίνοντας σε αέναες συγκρίσεις που μόνο στόχο έχουν τελικά να σε "ρίξουν". Γιατί αν το καλοσκεφτείς, συγκρίνουμε εκείνα τα στοιχεία του εαυτού μας που δεν θεωρούμε τόσο αξιοθαύμαστα και που θα θέλαμε να αλλάξουμε, με στόχο να αποδείξουμε (σε ποιον άλλον, σε εμάς τις ίδιες) ότι με κάποιον τρόπο δεν είμαστε καλές. Καιρός να βάλεις τέλος στο αυτομαστίγωμα και να προσπαθήσεις να αποδεχτείς τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι, με τα καλά και τα κακά του. Ξέρω ότι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, γεγονός που με οδηγεί στην επόμενη "συμβουλή"...

#4. Μην φοβηθείς την ψυχοθεραπεία

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρειαστούν κάποια στιγμή στη ζωή τους μια βοήθεια από ειδικό ψυχικής υγείας, και αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Δεν θα πρέπει κιόλας να θεωρείται κατακριτέο, καθώς θεωρώ ότι όποιος πιστεύει ότι δεν μπορεί να λύσει μόνος του κάποια θέματα που αναπόφευκτα εμφανίζουν όλοι οι άνθωποι κατά τη διάρκεια της ζωής τους (υπαρξιακά, φόβοι, άγχη), καλό είναι να καταφεύγει σε έναν ψυχολόγο που θα τον ακούσει ουσιαστικά και θα έχει τις γνώσεις να τον καθοδηγήσει. Δεν σημαίνει ότι είσαι τρελή ή ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα, σημαίνει ότι απλά είσαι άνθρωπος και χρειάζεσαι βοήθεια - όπως όλοι μας. Μάλιστα, είναι γεγονός ότι όσοι κάνουν / έχουν κάνει ψυχοθεραπεία (για πάνω από 6 μήνες) διαπιστώνουν ότι έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής, αφού έχουν μάθει σε μεγάλο βαθμό να διαχειρίζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους αλλά και να ζητάνε βοήθεια όποτε τη χρειαστούν χωρίς να κρύβονται.

#5. Απόβαλλε την τοξικότητα

Με ό, τι αυτό μπορεί να σημαίνει για σένα. Μπορεί να αφορά τα επεξεργασμένα τρόφιμα ή τα καλλυντικά με χημικά πρόσθετα που μόνο καλό δεν σου κάνουν. Εν προκειμένω, ένας πιο sustainable ή υγιεινός τρόπος ζωής είναι πιο ενδεδειγμένος για σένα. Μπορεί όμως να είναι και κάποιος άνθρωπος από το περιβάλλον σου που σε κάνει να νιώθεις άσχημα σε κάθε ευκαιρία. Μην διστάσεις να πάρεις τον χρόνο σου μακριά του και να σκεφτείς αν όντως χρειάζεσαι ένα αρνητικό άτομο στη ζωή σου - και ναι, αναφερόμαστε ακόμα και στο αγόρι σου, αν πρόκειται για έναν χειριστικό άντρα. Γιατί όλες γνωρίζουμε πού θα μπορούσε να οδηγήσει μια χειριστική συμπεριφορά.

#6. Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου

Σε κάθε περίπτωση, δώσε βάση στις επιθυμίες και στους στόχους σου και προσπάθησε να διαχωρίσεις αυτό που εσύ θες αληθινά μέσα σου από αυτό που μάς έχει εμφυσήσει η κοινωνία. Θες να αφοσιωθείς στην καριέρα σου και να δουλεύεις όλη μέρα με στόχο την επαγγελματική ανέλιξη; Go for it. Θες να κάνεις παιδάκι και να αφιερωθείς με όλη σου την ψυχή σε αυτό; Τέλεια. Θες να συνδυάσεις καριέρα και παιδί, χωρίς τύψεις ότι κάνεις κάτι λάθος ή ότι δεν είσαι καλή μητέρα; Ακόμα καλύτερα. Ή μήπως έχεις συνειδητοποιήσει ότι δεν είσαι καλά με τον σύζυγο / αγόρι σου και θες να χωρίσεις, όμως διστάζεις για το "τι θα πει ο κόσμος"; Τα κάθε λογής στερεότυπα δεν έχουν (και δεν πρέπει να έχουν) θέση στην κοινωνία μας εν έτει 2022, όμως αν το καλοσκεφτείς, εμείς οι ίδιες τα συντηρούμε με τις απόψεις που μάς έχουν επιβληθεί πολύ έμμεσα και με γλυκό τρόπο από μικρή ηλικία.

Ό, τι κι αν αποφασίσεις, η επιλογή είναι (μόνο) δική σου γιατί μάντεψε... Μια ζωή την έχουμε!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ