Follow us

Αφυδατωμένα, άτονα μαλλιά; Η ρουτίνα ενυδάτωσης που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι

Όλη η διαδικασία αλλά και μερικά χρήσιμα tips από την beauty editor.

hair iStock

Τα μαλλιά μας, όπως ακριβώς και η επιδερμίδα του προσώπου μας, έχουν ανάγκη από εντατική ενυδάτωση.

Τι αποτελέσματα έχει η αφυδάτωση στα μαλλιά μας; Άτονα και θαμπά μήκη που φαίνονται εξασθενημένα, σε συνδυασμό με αφυδατωμένες, ταλαιπωρημένες άκρες που έχουν άμεση ανάγκη από ενυδάτωση. Μια κατάσταση που έχει επηρεάσει πολύ τα άλλοτε ζωηρά, γεμάτα όγκο και κίνηση μαλλιά μου που τελευταία δείχνουν κάπως άγρια, με μια δύσκαμπτη όψη και σχεδόν καθόλου ελαστικότητα και ευλυγισία.

Αφυδάτωση vs ξηρότητα

Η αφυδάτωση είναι ένα συχνό φαινόμενο που απασχολεί πολλά κορίτσια και τους στερεί τη λάμψη, τη ζωντάνια και τον όγκο που ονειρεύονται για τα μαλλιά τους. Θα πρέπει να μην συγχέεται ωστόσο με την ξηρότητα, αφού ναι μεν τα "συμπτώματά" τους μοιάζουν, όμως στην ουσία η μία κατάσταση είναι προϋπόθεση της άλλης. Αυτό σημαίνει ότι η αφυδάτωση αποτελεί το πρώτο σημάδι φθοράς στα μαλλιά, μια συνθήκη που μας προειδοποιεί ότι αν δεν δράσουμε σύντομα, η ξηρότητα (η ολοκληρωτική δηλαδή φθορά των μαλλιών) είναι σχεδόν δεδομένη - σε συνδυασμό φυσικά και με άλλους παράγοντες, όπως το συχνό styling και οι βαφές ή η εφαρμογή δυνατών χημικών συστατικών στην τρίχα.

Πάντως, οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι κι εγώ ένα... θύμα της αφυδάτωσης, όπως πιθανόν πολλές από εσάς, γεγονός που με κινητοποίησε στο να αναζητήσω την καλύτερη λύση για τα μακριά μαλλιά μου, που λόγω μήκους ταλαιπωρούνται ακόμα περισσότερο.

Και μετά από ενδελεχή έρευνα, είναι η αλήθεια (beauty editor γαρ), κατέληξα στο ότι το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να φροντίζω μόνη μου στο σπίτι τα μαλλιά μου με τα σωστά προϊόντα. Ναι καλά άκουσες, δεν κατέφυγα σε κάποιο πολυτελές κομμωτήριο για να κάνω την πιο ακριβή-hair-treatment-ever, παρά μόνο έψαξα καλά όλες τις δυνατότητες που έχω στη διάθεσή μου για να μπορώ μόνη μου να περιποιούμαι τα μαλλιά μου.

Και φυσικά, βρήκα την καλύτερη και best value for money λύση στα haircare προϊόντα της L'Oréal Paris και την ολοκαίνουρια, σούπερ ενυδατική σειρά Elvive Hydra [Hyaluronic].

Αφυδατωμένα, άτονα μαλλιά; Η ρουτίνα ενυδάτωσης που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι

Όπως θα φαντάζεσαι εύλογα από την ονομασία της, είναι εμπλουτισμένη με σύμπλεγμα φροντίδας με υαλουρονικό οξύ, εκείνο το στοιχείο που βρίσκεται φυσικά στον οργανισμό μας και συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Δεν είναι λοιπόν αναγκαίο μόνο για την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας, αλλά και για την ενυδάτωση των μαλλιών μας, αφού τα κάνει να φαίνονται πιο ενυδατωμένα, πιο γεμάτα αλλά και ανάλαφρα, γεμάτα κίνηση. Ακριβώς η "θεραπεία" που μου έλειπε αλλά και η αναζωογόνηση που χρειαζόμουν επειγόντως.

elvive

My kind of treatment

Με πολλή χαρά ανακάλυψα ότι η σειρά απαρτίζεται από τέσσερα προϊόντα ενυδάτωσης: Το Σαμπουάν 72Ω Ενυδάτωση, το Conditioner 72Ω Ενυδάτωση, τη Μάσκα 72Ω Ενυδάτωση και το Serum Ενυδάτωσης. Μια ολοκληρωμένη σειρά φροντίδας που έγινε σύμμαχός μου στην καθημερινή τελετουργία περιποίησης των μαλλιών μου.

elvive

Τα πρώτα βήματα

Το κρεμώδες σαμπουάν είναι ιδανικό για καθημερινό λούσιμο καθαρίζοντας σε βάθος και ενυδατώνοντας κάθε ίνα των μαλλιών. Όταν χρησιμοποιείται μαζί με το Conditioner 72Ω Ενυδάτωση, προσφέρει ενυδάτωση μακράς διαρκείας μέχρι και 72 ώρες, ενώ σε συνδυασμό με την κρέμα παγιδεύει την υγρασία για 72 ώρες αφήνοντας τα μαλλιά πιο λαμπερά και δέκα φορές πιο ενυδατωμένα και αναζωογονημένα χωρίς να τα βαραίνει.

Προσωπικά, λάτρεψα το άρωμά τους, που μου έφτιαξε τη διάθεση μέσα στο ντουζ ενώ πράγματι είδα μεγάλη διαφορά με το που τα στέγνωσα με το πιστολάκι, από το πρώτο κιόλας λούσιμο. Τα μαλλιά μου έδειξαν πιο ανανεωμένα, απαλά και στιλπνά ενώ ακτινοβολούσαν μια λάμψη όμοια με αυτή που πετυχαίνεις στις επισκέψεις σου στο κομμωτήριο.

elvive

Beauty Editor's Tip: Χρησιμοποίησε οπωσδήποτε χλιαρό, ή ακόμα καλύτερα, κρύο έστω στο τελευταίο ξέβγαλμα, για να εξασφαλίσεις τη λάμψη στα μαλλιά σου. Όσο κι αν κρυώνεις στο ντους, έχε υπόψη σου ότι το καυτό/ζεστό νερό αφυδατώνει και ταλαιπωρεί πολύ την τρίχα ενώ συμβάλλει στη δημιουργία του ενοχλητικού φριζαρίσματος.

Για extra ενυδάτωση

Δεν ξεχνώ να εφαρμόζω τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα τη Μάσκα 72Ω Ενυδάτωση που έχει μια πολύ ευχάριστη υφή τζελ που δεν βαραίνει τα μαλλιά μου. Το tip που έχω να σου δώσω εδώ είναι να την αφήνεις σε νωπά μαλλιά για περισσότερο από 15᾽, έτσι ώστε τα μαλλιά σου να είναι αληθινά μεταξένια μετά το στέγνωμα. Για μεγαλύτερη διευκόλυνση, εγώ τυλίγω τα βρεγμένα μαλλιά μου σε μια ζεστή πετσέτα ενώ συνεχίζω με το μπάνιο μου - έχει τύχει ακόμα και να ξεχαστώ στην τηλεόραση για ώρα με την πετσέτα, το αποτέλεσμα μετά όμως με δικαίωσε.

Πραγματικά, δεν αφήνω να περάσει ούτε μια βδομάδα χωρίς να εφαρμόσω τη συγκεκριμένη μάσκα, καθώς έχω παρατηρήσει μεγάλη αλλαγή στην όψη και στην κατάσταση της τρίχας.

elvive

Last but not least

Tο Serum Ενυδάτωσης με 2% Σύμπλεγμα φροντίδας με Υαλουρονικό Οξύ είναι η πραγματική αποκάλυψη της σειράς. Με γαλακτώδη υφή, δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο συχνά θέλεις μέσα στη βδομάδα για ενυδατωμένα και πιο γεμάτα μαλλιά.

Εγώ προσωπικά το ψεκάζω απαραιτήτως μετά από κάθε λούσιμο και πριν τα στεγνώσω. Μετά το πιστολάκι παρατηρώ για ακόμη μια φορά πόσο απαλά, ενυδατωμένα και πλούσια είναι τα μαλλιά μου, που ακτινοβολούν υγεία και λάμψη. Στα plus ότι αφήνει ένα διακριτικό άρωμα σε αυτά που τα κάνει να μοσχοβολούν για περισσότερο.

elvive

Beauty Editor's Tip: Μην το απλώσεις με τα δάχτυλα, καθώς κινδυνεύεις να μην γίνει σωστή κατανομή του προϊόντος σε όλα τα τμήματα των μαλλιών. Δούλεψέ το καλά στις παλάμες σου και άπλωσέ το σε όλη την επιφάνεια της τρίχας, ενώ χτένισέ τα με μια ξύλινη χτένα έτσι ώστε το serum να πάει παντού.

elvive

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ