Follow us

Setting Spray | Το προϊόν που δεν λείπει από το νεσεσέρ κανενός έμπειρου makeup artist

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το setting spray στο μακιγιάζ, πώς θα το χρησιμοποιήσεις σωστά και ποιο να επιλέξεις.

skin iStock

Ο ερχομός της άνοιξης σηματοδοτεί κάθε χρόνο νέα ξεκινήματα αλλά και την όρεξή μας να αναζητούμε κάθε φορά τις τάσεις που θα... φέρουν την άνοιξη στην εμφάνισή μας. Και τι καλύτερο από ένα όμορφο, σταθερό μακιγιάζ, με χαρούμενα, απαλά χρώματα που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά μας και κάνουν το πρόσωπό μας να δείχνει φρέσκο και δροσερό;

Η τάση για την άνοιξη του '22 λοιπόν προτείνει το ροζ και όλες τις αποχρώσεις του όχι μόνο στα χείλη αλλά και στα μάτια και στα ζυγωματικά. Τι γίνεται όμως όταν αυτό (αλλά και όλα) το μακιγιάζ "λιώνει", είτε επειδή έχεις λιπαρό δέρμα είτε λόγω της υγρασίας που αναπτύσσεται κάτω από την προστατευτική μάσκα είτε λόγω τον σταδιακά αυξανόμενων θερμοκρασιών;

Είμαι σίγουρη ότι σου έχει τύχει πολλές φορές και είμαι εξίσου σίγουρη ότι είναι μια ενοχλητική κατάσταση που θα ήθελες πολύ να "καταπολεμήσεις". Guess what... η λύση στο πρόβλημα είναι πολύ πιο εύκολη απ' ότι φανταζόσουν και ακούει στο όνομα setting spray.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να διαχωρίσουμε την έννοια του setting spray με αυτή του face mist αλλά και του priming spray. Μπορεί να μοιάζουν μεταξύ τους, όμως έχουν διαφορετικές ιδιότητες (που πολλές φορές βέβαια αλληλοκαλύπτονται).

Το setting spray βοηθά στη διατήρηση του makeup για περισσότερο χρόνο μέσα στην ημέρα. Το priming spray κάνει αυτό που λέει και η ονομασία του, λειτουργεί κάπως σαν primer με στόχο να προετοιμάσει την επιδερμίδα για το μακιγιάζ. Παρ' όλα αυτά, συμβάλλει εξίσου σε ένα σταθερό αποτέλεσμα, αφού ως γνωστόν μια ομοιόμορφη βάση διατηρεί αναλλοίωτα τα προϊόντα μακιγιάζ που απλώνονται στο πρόσωπο. Τέλος, τα face mists ενυδατώνουν απαλά το πρόσωπο αλλά και "φρεσκάρουν" το μακιγιάζ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ, είτε στο τέλος είτε και μέσα στην ημέρα σου.

Βέβαια, υπάρχουν και φόρμουλες που συνδυάζουν όλα τα παραπάνω σε ένα μόνο μπουκάλι. Σε κάθε περίπτωση, γίνεται κατανοητό ότι τα setting sprays είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα πολύ σταθερό αποτέλεσμα, και που ιδίως αν είσαι λιπαρή, το χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ.

Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο για σένα

Αρχικά, πρέπει να καταλήξεις στο φινίρισμα που θες να έχει το μακιγιάζ σου. Είσαι fan ενός dewy, πολύ λαμπερού look ή μήπως προτιμάς ένα πιο ματ τελείωμα; Επίσης, όσο αυτονόητο κι αν ακούγεται, πρέπει να προσέξεις πολύ κατά την εφαρμογή του: Καλό είναι να το ψεκάζεις από αρκετά μακριά, καθώς δεν θες να βρέξεις εντελώς το πρόσωπό σου και να αλλοιώσεις το μακιγιάζ πριν καν στεγνώσει καλά καλά. Στόχος είναι να απλωθεί το mist ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο. Τέλος και πολύ σημαντικό, σιγουρέψου ότι έχει στεγνώσει πολύ καλά η μάσκαρα ή το eye liner (που είναι liquid προϊόντα) πριν ψεκάσεις το setting spray, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το πρόσωπο θα βραχεί και τα χρώματα θα "τρέξουν".

Ανάμεσα στις πολύ αγαπημένες μας επιλογές είναι το Photo Finish Weightless Setting Spray της Smashbox αλλά και το Prep + Prime Fix+ της MAC Cosmetics που κυκλοφορεί σε 4 αρώματα (τριαντάφυλλο, λεβάντα, καρύδα και original).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ