Follow us

Metal Detox by L’Oréal Professionnel Paris | Η θεραπεία που μου χάρισε υγιή μαλλιά και το απόλυτο χρώμα στο balayage (την οποία θα ξαναδοκίμαζα με κλειστά μάτια!)

Η εμπειρία μου από τη δοκιμή της trend θεραπείας της L’Oreal Professionel που έχει κατακλύσει τα social media.

New Project (9

Δεν έχει επινοηθεί τυχαία το ρητό πως μια γυναίκα που αλλάζει τα μαλλιά της, σκοπεύει να κάνει μεγάλες αλλαγές στη ζωή της, αφού το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι. Αν και για χρόνια αρνιόμουν κατηγορηματικά να πειράξω το φυσικό χρώμα των μαλλιών μου, ένα περιστατικό που συνέβη στη ζωή μου μου έδωσε την ώθηση να κάνω μία μεγάλη αλλαγή (ή όπως το έβλεπα εκείνη την περίοδο). Από τότε, τα τελευταία 4-5 χρόνια είμαι πιστή στο ραντεβού μου με το κομμωτήριο για το καθιερωμένο balayage, που μπήκε ξαφνικά στη ζωή μου, μία τεχνική που δεν πίστευα πως θα λάτρευα τόσο. Ωστόσο, παρά το γεγονός πως άλλαξα αρκετούς επαγγελματίες, γνώρισα διαφορετικές τεχνικές και έκανα μικρές αλλαγές στο χρώμα για να φτάσω στο επιθυμητό, παρατήρησα πως τον τελευταίο καιρό η εικόνα των μαλλιών μου δεν είναι η ίδια όπως παλιά ή όπως την επιθυμούσα. Εκτεταμένο σπάσιμο της τρίχας, κιτρινισμένο χρώμα balayage και θαμπό αποτέλεσμα.

Τότε ήταν όταν μία συνάδελφος από τη δουλειά μού πρότεινε να δοκιμάσω τη νέα θεραπεία της L’Oréal Professionnel Paris, Metal Detox, που έχει κατακλύσει τα social media, ούσα ενθουσιασμένη από το αποτέλεσμα, λέγοντάς μου πως θα ήταν η ιδανική λύση και για τη δική μου περίπτωση. Το μόνο, λοιπόν, που έπρεπε να κάνω ήταν να βρω το εξειδικευμένο κομμωτήριο που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη θεραπεία ώστε να διαπιστώσω το θεαματικό αποτέλεσμα με τα μάτια μου.

Τι είναι η θεραπεία Metal Detox;

Πρόκειται για ένα πρωτόκολλο 3 βημάτων που έχει συν-δημιουργηθεί από 3 κορυφαίους κομμωτές, τους Charlotte Catherin, Sebastian Langman και Washington Nunnes, με σκοπό να χαρίσουν το καλύτερο ποιοτικό χρωματικό αποτέλεσμα, όσο και μία υγιή εικόνα των μαλλιών. Ειδικότερα, λίγοι γνωρίζουν πως τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχονται στο νερό της περιοχής μας, ενσωματώνονται στο εσωτερικό της τρίχας κατά το λούσιμο, αλλοιώνοντας το χρώμα των μαλλιών, όσο και τη λάμψη τους, ενώ προκαλούν σπάσιμο της τρίχας. Το μυστικό της θεραπείας Metal Detox; Η πατενταρισμένη τεχνολογία των προϊόντων, που είναι εμπλουτισμένη με Γλυκοαμίνη, ένα ενεργό μόριο που απομακρύνει τα μεταλλικά στοιχεία από τον θύλακα της τρίχας. Σύμφωνα με την επικεφαλής στα Εργαστήρια Περιποίησης Μαλλιών της L’Oréal Professionnel Paris, Charlotte Feltin, ύστερα από τη θεραπεία "τα μαλλιά διατηρούν τη δύναμή τους, το χρώμα βελτιστοποιείται και τα οξειδωτικά μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά", παρατηρώντας 87% λιγότερο σπάσιμο, χρώμα με διάρκεια και δυο φορές μεγαλύτερη λάμψη.

Metal Detox by L’Oréal Professionnel Paris | Η θεραπεία που μου χάρισε υγιή μαλλιά και το απόλυτο χρώμα στο balayage (την οποία θα ξαναδοκίμαζα με κλειστά μάτια!)

Από τη θεωρία στην πράξη

Αφού έκλεισα το ραντεβού μου στο κομμωτήριο VISVARDI hair+nails, λίγες ημέρες αργότερα έφτασε επιτέλους η στιγμή της πολυαναμενόμενης αλλαγής. Εκεί, συνάντησα τη Σίσσυ Βισβάρδη την ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου και hair expert της L’Oréal Professionnel Paris, που θα αναλάμβανε να πραγματοποιήσει τη θεραπεία και την τεχνική του balayage που θα ακολουθούσε.

metal detox

Αμέσως, κάθισα στη γωνιά της διάγνωσης, όπως ονομάζεται, όπου συζητήσαμε εκτεταμένα με τη Σίσσυ σχετικά με το πρωτόκολλο των βημάτων της θεραπείας, την τεχνική που θα μου έκανε -διαλέξαμε από κοινού το French balayage - όπως και την απόχρωση που επιθυμούσα, που θα τη δίναμε με την τεχνική του Glossing. Παράλληλα, η ίδια παρατήρησε την ποιότητα του μαλλιού μου και πόσο θα μπορούσαμε να ανοίξουμε το χρώμα, δεδομένου ότι δεν ήθελε να προκαλέσει καμία ζημιά.

metal detox

Βήμα 1ο

Όπως είχα διαβάσει και από τις πληροφορίες που βρήκα στο site της L’Oréal Professionnel Paris, αρχικά ξεκινήσαμε με την προετοιμασία, κατά την οποία η expert ψέκασε σε όλο το μήκος των μαλλιών μου ένα προϊόν, το Metal Detox spray, που περιείχε 10% γλυκοαμίνη, που απομακρύνει τα μεταλλικά στοιχεία από την τρίχα, τα οποία επηρεάζουν το χρώμα.

metal detox

Στη συνέχεια περάσαμε στην τεχνική balayage, την οποία πρώτη φορά μού έκαναν με αυτό τον τρόπο. Ειδικότερα, η Σίσσυ είναι από τους ελάχιστους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν την τεχνική freehand (και όχι ξάσιμο της τρίχας), στην οποία έχει εκπαιδευτεί από τη L’Oréal Professionnel Paris, δίνοντας ένα πιο φυσικό σβήσιμο στο τελικό αποτέλεσμα, όπως μου εξήγησε. Συνεχίσαμε με το glossing που έδωσε την απόχρωση που είχαμε συμφωνήσει, με τη hair expert να κοιτάει τακτικά την εξέλιξη.

metal detox

Βήμα 2ο

Αρκετά λεπτά αργότερα, βρεθήκαμε στον λουτήρα για να περάσουμε στο δεύτερο βήμα της θεραπείας, που δεν ήταν άλλο από το λούσιμο με το επαγγελματικό σαμπουάν Metal Detox που δεν περιέχει θειικά άλατα. Όπως μου εξήγησε η Σίσσυ, είναι το ιδανικό προϊόν μετά από οποιαδήποτε υπηρεσία βαφής, balayage και ξανοίγματος, αφού καθαρίζει απαλά και αποτοξινώνει τα μαλλιά. Και το μεθυστικό του άρωμα ήταν μία ευχάριστη έκπληξη.

metal detox

Βήμα 3ο

Εν τέλει, φτάσαμε στο τελευταίο βήμα πριν δούμε το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο περιελάμβανε την επαγγελματική μάσκα που προστατεύει από την προσκόλληση των μεταλλικών στοιχείων στην τρίχα, δίνοντας μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα.

metal detox

Το αποτέλεσμα

Η ανυπομονησία μου είχε χτυπήσει κόκκινο, μέχρι να δω το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Αντικρίζοντας τα μαλλιά μου στον καθρέφτη, δεν μπορούσα να κρύψω τη χαρά μου για το απίστευτο χρώμα που η θεραπεία βοήθησε να πετύχουμε. Από την άλλη, δεν είχα ξανανιώσει τα μαλλιά μου τόσο απαλά, ούτε τα είχα ξαναδεί τόσο λαμπερά σε σημείο που δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα στον καθρέφτη. Το συμπέρασμα; Δεν πρόκειται να ξανακάνω αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών μου, χωρίς να έχει προηγηθεί η "μαγική" θεραπεία Metal Detox, που αναμφίβολα είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να τους προσφέρεις. Και αυτό είναι υπόσχεση!

DSC_1590

How to: Συντήρηση @ home

metal detox

Προκειμένου το αποτέλεσμα να διαρκέσει για περισσότερο καιρό, η hair expert μού πρότεινε να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τα προϊόντα της Metal Detox, σαμπουάν και μάσκα, τα οποία μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί σε επιλεγμένα κομμωτήρια, καταστήματα καλλυντικών και online.

Βρείτε εδώ το κοντινότερο σε εσάς L’ Oréal Professionnel κομμωτήριο. Κάντε like στην Facebook page: L’Oréal Professionnel και follow τα @LorealPro και #LorealProGR στο Instagram

metal detox

Φωτογραφίες: Αθηνά Παπαγεωργίου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ