Follow us

Επιδερμίδα που "διψά" για ενυδάτωση; Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις

Τα κατάλληλα - και δοκιμασμένα - skincare προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις αν θες να δεις πραγματική αλλαγή στην επιδερμίδα σου.

skin iStock

Η άνοιξη και το καλοκαίρι ήρθαν και έφεραν μαζί τους τον ηλιόλουστο καιρό, ανεβασμένες θερμοκρασίες αλλά και πολλά προβλήματα στην επιδερμίδα μου. Και εξηγούμαι αμέσως παρακάτω.

Παρ' όλο που το δέρμα μου είναι μεικτό προς λιπαρό, παρατήρησα ότι τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει τάσεις αφυδάτωσης και ξηρότητας με αποτέλεσμα να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους οι πρώτες λεπτές γραμμές στο μέτωπο, ενώ οι ρινοπαρειακές γραμμές (ή γραμμές γέλιου) γίνονται πιο έντονες και σταθερές με τον καιρό. Ταυτόχρονα, αντιδράει με πολλά από τα προϊόντα που εφαρμόζω καθημερινά, προκαλώντας μια ανεπιθύμητη αίσθηση καύσου αλλά και ερυθρότητα.

Η αρχική μου σκέψη ήταν ότι το έντονο κρύο της προηγούμενης περιόδου σε συνδυασμό με τις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας έχουν συμβάλλει σημαντικά στο να πάθει ένα μικρό σοκ το δέρμα μου με τα επίπεδα ανοχής του να λιγοστεύουν, αλλά και να χάσει τα απαραίτητα επίπεδα υγρασίας που χρειάζεται για να παραμείνει ελαστικό, ενυδατωμένο και απαλό.

Ύστερα από επισταμένη έρευνα όμως, συνειδητοποίησα ότι είναι πιθανό να έχει διαταραχθεί σοβαρά το μικροβίωμα της επιδερμίδας μου, με αποτέλεσμα όλα τα συμπτώματα που μόλις προανέφερα.

Τι είναι το μικροβίωμα και πώς διαταράσσεται;

Πρόκειται για τα βακτήρια που βρίσκονται φυσιολογικά
στο δέρμα κάνοντας το μικροβίωμα αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικής άμυνάς του ως εξής: Ένα ισορροπημένο μικροβίωμα συμβάλλει στην αποτελεσματική
προστασία του δέρματος ενώ θωρακίζει και προστατεύει αποτελεσματικά το
δέρμα.

Η ισορροπία του ωστόσο είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και μπορεί να διαταραχθεί εύκολα από ποικίλους παράγοντες όπως:
- Το να καθαρίζεις το πρόσωπό σου με σκληρά καθαριστικά προϊόντα ή να το παρακάνεις με τον καθαρισμό αλλά και εν γένει να μην χρησιμοποιείς τα σωστά για τις ανάγκες σου skincare προϊόντα.
- Οι περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα η ρύπανση ή οι ακραίες θερμοκρασίες.
- Η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία και η αλόγιστη έκθεση σε αυτή χωρίς προστασία.

Τα συνήθη αποτελέσματα είναι η ερυθρότητα, οι κοκκινίλες και οι ερεθισμοί, η ξηρότητα και το ξεφλούδισμα, η φαγούρα και το αίσθημα καύσου - πολλά από τα οποία νιώθω κι εγώ τελευταία.

Αν συμπάσχεις και είσαι περίεργη να δεις πώς το αντιμετώπισα, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

The solution

Με τέτοια συμπτώματα, και μάλιστα σε ένα μάλλον ανεκτικό δέρμα, η επίσκεψη στον δερματολόγο ήταν επιβεβλημένη. Ο ίδιος με καθοδήγησε υποδεικνύοντάς μου τις κατάλληλες για την περίπτωσή μου κρέμες και λοιπά skincare προϊόντα ενώ μου κατέστησε σαφές το πόσο σημαντικό είναι να ενσωματώσω τα πρεβιοτικά και το προβιοτικά στη ρουτίνα μου, με στόχο την εξισορρόπηση του δερματικού μικροβιώματος.

Τι είναι τα προβιοτικά και πρεβιοτικά;

Τα προβιοτικά είναι μικροοργανισμοί που έχουν ευεργετική επίδραση στο δερματικό μικροβίωμα και κατ' επέκταση στη δερματική υγεία του ανθρώπου. Βοηθούν την επιδερμίδα να διατηρήσει ουδέτερο το PH της,
ενισχύουν την άμυνα της σε εξωτερικές επιθέσεις, διατηρούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και προστατευμένη.
Τα πρεβιοτικά είναι θρεπτικά συστατικά, που χρησιμεύουν σαν τροφή επιλεκτικά μόνο για τους ευεργετικούς μικροοργανισμούς, "ενδυναμώνοντας" τους έτσι σε σχέση με τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς και
εξισορροπώντας συνεπώς το δερματικό μικροβίωμα.

Καταλήξαμε λοιπόν στη σειρά Hydra Boost από τη The Skin Pharmacist που περιέχει καινοτόμες, κλινικά μελετημένες συνθέσεις για την ενυδάτωση, θρέψη και προστασία της επιδερμίδας του προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, μου πρότεινε την κρέμα "probiotics cream" από την εν λόγω σειρά, η οποία είναι κατάλληλη για ξηρό και ευαίσθητο δέρμα και περιέχει ένα κλινικά
μελετημένο σύμπλοκο πρεβιοτικών και προβιοτικών, για να προσφέρει ενυδάτωση έως και 24 ώρες αλλά και να βοηθήσει στην επαναφορά της ισορροπίας του μικροβιώματος. Περιττό να σου πω ότι ένιωσα σχεδόν αμέσως διαφορά στην υφή και αίσθηση στην επιδερμίδα μου, με τα πολύτιμα συστατικά της κρέμας να την καταπραΰνουν και να της χαρίζουν την υγρασία που τόσο χρειαζόταν.

Επιδερμίδα που "διψά" για ενυδάτωση; Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις

Αν ανήκεις στις κοπέλες με κανονικό ή πολύ λιπαρό δέρμα, μην ανησυχείς: Η σειρά διαθέτει μια άλλη, εκπληκτική κρέμα κατάλληλη για τον τύπο σου, την "pore-minimizing cream", που είναι όσο ελαφριά πρέπει, ρυθμίζοντας τη λιπαρότητα και συσφίγγοντας τους (διεσταλμένους) πόρους.

intermed

Εκτός από την κρέμα, ο γιατρός μού συνέστησε τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου μου με το "Probiotics cleansing foam" της ίδιας σειράς. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι είναι πολύ σημαντικό να επιλέγεις με προσοχή το cleanser σου, καθώς ευθύνεται σε πολλές περιπτώσεις για πολλά προβλήματα στο δέρμα.

intermed

Ο συγκεκριμένος καθαριστικός αφρός προσώπου περιέχει συνδυασμό πρεβιοτικών και προβιοτικών που απομακρύνει τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων διατηρώντας την υγρασία της επιδερμίδας ενώ αφαιρεί αποτελεσματικά ρύπους και μακιγιάζ, χωρίς να στεγνώνει το δέρμα από τα φυσικά έλαιά του.

Αυτό που ωστόσο με έκανε να αισθανθώ ασφάλεια στη χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων είναι το γεγονός ότι πρόκειται για το brand The Skin Pharmacist, που σχεδιάστηκε για να προσφέρει λύσεις σε καθημερινά ζητήματα της επιδερμίδας. Με υψηλής απόδοσης φόρμουλες, που αναπτύσσονται βάσει της καινοτόμου τεχνολογίας ΙnterTech και πάντα με τη φαρμακευτική ποιότητα και αξιοπιστία της InterMed, η εταιρεία χρησιμοποιεί συστατικά που έχουν πραγματικά οφέλη για το δέρμα, αποκλείοντας συστατικά που
μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμό ή ξηρότητα, όπως οινόπνευμα ή χρωστικές.

Περισσότερα για τη The Skin Pharmacist μπορείς να ανακαλύψεις στο site του brand, αλλά και στο Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ