Follow us

Αυτομαυριστικά σώματος | Το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται να γνωρίζεις γι᾽ αυτά

Plus, τα self-tans που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ένα ονειρεμένο sun-kissed glow φέτος το καλοκαίρι, χωρίς να κάτσεις στον ήλιο.

legs iStock

Θες έναν εύκολο τρόπο για να μαυρίσεις με ασφάλεια, χωρίς να χρειαστεί να περάσεις αμέτρητες ώρες στον δυνατό (και πολύ επικίνδυνο) ήλιο; Το ᾽χουμε!

Και μην πάει αμέσως το μυαλό σου στο σολάριουμ - που φυσικά αποτελεί και αυτό μια επιλογή, που προσωπικά βέβαια δεν προτιμώ. Μια καλή εναλλακτική είναι τα αυτομαυριστικά προϊόντα, που αν είναι καλής ποιότητας και εφαρμοστούν σωστά, μπορούν να χαρίσουν ένα όμορφο, sun-kissed χρώμα με εξαιρετική λάμψη, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μαύρισμα που δημιουργείται από τον ήλιο.

Πώς να αποκτήσεις το τέλειο μαύρισμα στο σπίτι, πριν την πρώτη σου εμφάνιση στην παραλία

Πρόσθεσε στα πλεονεκτήματά τους ότι οι δερματολόγοι τα προτιμούν 100% περισσότερο από την έκθεσή μας στον ήλιο, ισχυριζόμενοι ότι, αν είναι να "ψηθούμε" με τις ώρες κάνοντας ηλιοθεραπεία είναι προτιμότερο να αποκτήσουμε ένα τεχνητό μαύρισμα με τη βοήθεια self-tan προϊόντων, ώστε με αυτόν τον τρόπο να μην εκτεθούμε σε κίνδυνο.

Βέβαια σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ποιον μύθο πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις, σε περίπτωση που επιλέξεις αυτή τη μέθοδο μαυρίσματος. Πολλοί τείνουν να θεωρούν ότι τα self tans λειτουργούν κάπως και σαν αντηλιακά, παρέχοντας έτσι προστασία από τη βλαβερή ακτινοβολία, κάτι που φυσικά δεν ισχύει για κανέναν λόγο. Tα αυτομαυριστικά προϊόντα έχουν ως μοναδική τους αποστολή να χαρίζουν τεχνητό χρώμα στο δέρμα σου, χωρίς να δημιουργούν κανενός είδους φράγμα προστασίας στην επιφάνειά του, επομένως δεν μπορούν να σε προστατέψουν από τη UV ακτινοβολία. Πράγμα που σημαίνει επίσης ότι μια χαρά μπορείς να μαυρίσεις κι άλλο από τον ήλιο, και φυσικά, να καείς και να πάθεις έγκαυμα.

Επομένως, η χρήση αντηλιακού είναι επιβεβλημένη πάντα - μην σε ξεγελά το (ψεύτικο) μαύρισμα που πέτυχες με το self tan. Εξυπακούεται ότι το ίδιο ισχύει και όταν έχεις μαυρίσει φυσικά - και πάλι θα πρέπει να το εφαρμόζεις συνέχεια και με ευλάβεια.

Beauty Editor's tip: Ένας τρόπος για να απλώσεις ομοιόμορφα το αυτομαυριστικό σου σε όλο το σώμα χωρίς να κινδυνέψεις να βγεις... πορτοκαλί ή κατάμαυρη, είναι να εφαρμόσεις πολύ μικρή ποσότητα στα χέρια σου την οποία θα αναμείξεις με την ενυδατική σου κρέμα. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνεις αφενός να ελέγχεις το μαύρισμα που δημιουργείς, "χτίζοντἀς" το ανάλογα με το πόσο έντονο το θες, αλλά και αφετέρου να βγει ένα ομοιόμορφο και διακριτικό αποτέλεσμα που δεν θα φαίνεται ψεύτικο.

Πώς να αποτρέψεις τη δημιουργία λεκέδων που μπορεί να δημιουργήσουν ορισμένα αντηλιακά;

Είναι συχνό το φαινόμενο να δημιουργούνται λεκέδες με την εφαρμογή αντηλιακών σε δέρμα που έχει μαυρίσει τεχνητά, πράγμα φυσικά που είναι προσωρινό, επιφανειακό και εντελώς ακίνδυνο, και έχει να κάνει με τις αναμείξεις των χημικών συστατικών που περιέχουν τα προϊόντα. Η λύση εδώ δεν είναι να παραλείψεις το αντηλιακό (όπως κάνουν πολλοί), αλλά να προτιμήσεις oil-free αντηλιακά που δεν χαλούν το αποτέλεσμα που έχεις δημιουργήσει.

Beach Ready | Πώς να φροντίσεις τα πόδια σου ώστε να είναι λεία και απαλά αυτό το καλοκαίρι

Δες παρακάτω τα αγαπημένα μας self tans που εγγυώνται ένα όμορφο αποτέλεσμα:

Aegean Bronze Tanning & Skin Perfecting Face & Body Serum, KORRES

Aegean Bronze Tanning & Skin Perfecting Face & Body Serum, KORRES

Eau Thermale Autobronzant Hydratante Gelle Satine, Avène

Eau Thermale Autobronzant Hydratante Gelle Satine, Avène

Sun 365 Self Tanning Jelly, Lancaster

Sun 365 Self Tanning Jelly, Lancaster

Luxurious Bronze Self Tanning Mist Αυτομαυριστικό για πρόσωπο & σώμα, Intermed

Luxurious Bronze Self Tanning Mist Αυτομαυριστικό για πρόσωπο & σώμα, Intermed

Bioderma, Photoderm Autobronzant

Bioderma, Photoderm Autobronzant

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ