Follow us

Το μικρό μυστικό των Γαλλίδων για να μυρίζουν πάντα όμορφα τα μαλλιά τους

Πίστεψέ μας, χρειάζεσαι (τουλάχιστον) ένα hair mist στη ζωή σου.

hair mists iStock

Hair mists: Πρόκειται για άλλη μια περιττή προσθήκη στο μπουντουάρ σου, ή μήπως όχι; Εγώ θα σου πω πως κάθε άλλο παρά περιττή αγορά είναι, αφού συγκεντρώνουν αρκετά πλεονεκτήματα για τα μαλλιά και αποτελούν must-have, ιδίως ενόψει καλοκαιριού. Κι αυτό το γνωρίζουν και οι Γαλλίδες, που είναι από τα λίγα προϊόντα που κουβαλούν πάντα και παντού μαζί τους.

Καταρχάς, να αναφέρω εδώ ότι τα hair mists χρησιμοποιούνται όχι μόνο για να αρωματίσεις τα μαλλιά σου αλλά και για να τα φρεσκάρεις ανάμεσα στα λουσίματα. Δεν λειτουργούν ωστόσο σαν dry shampoos, δεν αφαιρούν δηλαδή την όποια λιπαρότητα από τις ρίζες, παρά μόνο αφήνουν ένα διακριτικό άρωμα στα μαλλιά που μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες.

Διαφέρουν από τα κανονικά αρώματα (τα οποία επίσης πολλές συνηθίζουν να ψεκάζουν στα μαλλιά τους) ως προς το ότι είναι πιο ελαφριά η σύνθεσή τους και ειδικά σχεδιασμένη για να μην φθείρει την τρίχα, αφού δεν περιέχουν οινόπνευμα. Έτσι, μπορείς να τα ψεκάζεις άφοβα στα μαλλιά χωρίς να φοβάσαι ότι θα ξεθωριάσει το χρώμα τους, όπως συμβαίνει συχνά όταν ψεκάζεις τα κανονικά σου αρώματα. Είναι μάλιστα τόσο ανάλαφρα που κάποια από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο σώμα - τα δημοφιλή hair & body mists.

Note: Τα αρωματισμένα μαλλιά αφήνουν μια ευχάριστη εσάνς στο πέρασμά σου, πράγμα που σημαίνει ότι ,υρίζεις όμορφα από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Personal Scent | Πώς να μυρίζεις πάντα όμορφα, ακόμα και χωρίς άρωμα

Στην αγορά υπάρχουν πολλά hair mists, κάποια εξ αυτών με δύο σε ένα σύνθεση για να χρησιμοποιούνται και στο σώμα σαν άρωμα, ενώ αφήνουν μια υπέροχη μυρωδιά στα μαλλιά που διαρκεί ακόμα και πάνω από 24 ώρες. Δεδομένου ότι πρέπει να αποφεύγεις τη χρήση κανονικού αρώματος στα μαλλιά σου για να μην φθείρεις την τρίχα, τα hair mists είναι μια καλή λύση αν θες να φρεσκάρεις την κόμη σου μέσα στην ημέρα, πριν βγεις απ' το σπίτι αλλά και στις bad hair days σου.

Το καλύτερο; Πολλές εταιρείες αρωμάτων έχουν λανσάρει αντίστοιχες εκδόσεις hair mists με τα εμβληματικά τους αρώματα. Δεν αποκλείεται λοιπόν το αγαπημένο σου άρωμα να συνοδεύεται από το δικό του hair mist.

Πώς να διαρκεί περισσότερο το άρωμά μου; 5 χρήσιμα tips για να το κάνεις να μυρίζει όλη μέρα

Δες παρακάτω τα δικά μας αγαπημένα που μπορείς να ψεκάζεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στα μαλλιά σου:

Caribbean Coconut Hair Mist, Fresh Line

Caribbean Coconut Hair Mist, Fresh Line

Με φυσικά σάκχαρα και πανθενόλη που προσφέρουν ενυδάτωση και απαλότητα χωρίς να βαραίνουν τα μαλλιά.
To βιολογικό έλαιο καρύδας διεισδύει στην τρίχα προσφέροντας ενυδάτωση αλλά και προστασία από εξωτερικές επιθέσεις.

Hair & body mist, Bubblegum, Messinian Spa

Hair & body mist, Bubblegum, Messinian Spa

Με γλυκό, φρουτώδες, χαρακτηριστικό άρωμα και μία ενυδατική σύνθεση με βιολογικό εκχύλισμα ελιάς και πανθενόλη (pro-B5), περιποιείται τόσο την επιδερμίδα όσο και τα μαλλιά αφήνοντας την χαρακτηριστική ευωδιά της τσιχλόφουσκας στον αέρα.

Body Mist Jasmine, KORRES

Body Mist Jasmine, KORRES

Μεθυστικό άρωμα από άνθη γιασεμιού, με τονωτικό εκχύλισμα ginger και εκχύλισμα αλόης που προσφέρει αίσθηση δροσιάς.

NUXE Sun Fragrant Water

NUXE Sun Fragrant Water

 Το ντελικάτο eau de toilette ανοίγει με γλυκές νότες πορτοκαλιού και φύλλων νεραντζιάς, ενώ η καρύδα και τα λουλούδια τιαρέ προσθέτουν συμφωνίες αισθησιασμού και η βανίλια και ο μόσχος δημιουργούν ένα απολαυστικό τελείωμα.

Miss Dior Hair Mist, Dior

Miss Dior Hair Mist, Dior

Το Miss Dior Hair Mist προσφέρει μία πραγματική ένταση ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τα μαλλιά φρέσκα. Εμπλουτισμένο με ενεργά συστατικά, η σύνθεσή του «ντύνει» τα μαλλιά με μία αισθησιακή αύρα.
 
 

Little Secrets - Body/Hair Mist Alia

Little Secrets - Body/Hair Mist Alia

Aνάλαφρο spray σώματος με τόνους από μόσχο, κέδρο, βανίλια και τριαντάφυλλο

WeDo Spread Happiness Hair Mist

WeDo Spread Happiness Hair Mist

Aρωματισμένο σπρέι μαλλιών και σώματος με μοναδικό άρωμα από φρέσκα και δροσερά πέταλα που επιπλέουν στο νερό.

Rinseless refresh™ micellar hair & scalp refresher, Aveda

Rinseless refresh™ micellar hair & scalp refresher, Aveda

Φρεσκάρει στο λεπτό τα μαλλιά και καθαρίζει το τριχωτό χωρίς να χρειάζεται ξέβγαλμα χάρη στη τεχνολογία micellar. ιδανικό για να ανανεώνονται τα σγουρά/σπαστά μαλλιά και τα χτενίσματα την επόμενη μέρα χωρίς νερό.

Pantene Pro-V Ενυδάτωση Sos Σπρέι Μαλλιών Χωρίς Ξέβγαλμα Με Καρύδα

Pantene Pro-V Ενυδάτωση Sos Σπρέι Μαλλιών Χωρίς Ξέβγαλμα Με Καρύδα

Σπρέι μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα που αφήνει τα μαλλιά λεία και ενυδατωμένα, ενώ βοηθά στο styling.

Jo Malone English Pear & Freesia Hair Mist

Jo Malone English Pear & Freesia Hair Mist

Άρωμα από γλυκά αχλάδια τυλιγμένα σε ένα μπουκέτο από λευκές φρέζιες, και άγρια τριαντάφυλλα, αρωματίζουν ανάλαφρα τα μαλλιά. Εμπλουτισμένο με Argan Oil & Βιταμίνη Β, θρέφει και χαρίζει στα μαλλιά απαλότητα και υγιή λάμψη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ