Follow us

Bridal Hair | 4 κομψά χτενίσματα για νύφες με μακριά μαλλιά που θα κλέψουν τις εντυπώσεις

Και μερικές "παγίδες" που κρύβουν τα μακριά μαλλιά και καλό είναι να προσέξεις.

bride iStock

Όλες οι γυναίκες θέλουν να λάμπουν την ημέρα του γάμου τους: Φόρεμα, παπούτσια, μακιγιάζ, μαλλιά και νύχια, όλα μπαίνουν στο μικροσκόπιο ώστε η bride-to-be να νιώθει πανέμορφη. Το κεφάλαιο μαλλιά όμως είναι από μόνο του ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που κάθε νύφη προσέχει στην εμφάνισή της.

Ίσως και να είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς στις νύφες, διαχρονικά. Τι γίνεται όμως αν έχεις (πολύ) μακριά μαλλιά; Οι περισσότερες κοπέλες θεωρούν ότι τα μακριά μαλλιά είναι προτιμότερα για τη μεγάλη ημέρα, καθώς όχι μόνο δείχνουν υπέροχα αλλά διευκολύνουν και τα χτενίσματα, με την έννοια ότι έχεις πιο πολλές επιλογές.

Pre-Wedding Skin Prep | Πώς θα προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου για την ημέρα του γάμου σου

Η αλήθεια είναι ότι, πράγματι τα μακριά μαλλιά είναι ένας πολύ καλός καμβάς για να ξεκινήσεις. όμως υπάρχουν και μερικές μικρές παγίδες που καλό είναι να προσέξεις τόσο στην προετοιμασία όσο και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας του γάμου.

Για αρχή, συζήτησε με τον hairstylist που θα σε αναλάβει και ανάφερέ του πώς ακριβώς έχεις φανταστεί να είναι τα μαλλιά σου. Εκείνος θα σε καθοδηγήσει και θα σε συμβουλεύσει σχετικά με το αν το χτένισμα που θες να κάνεις είναι το καταλληλότερο για τον δικό σου τύπο και υφή μαλλιών ή το μάκρος.

Μερικά "θεματάκια" που μπορεί να έχουν τα μακριά μαλλιά είναι τα παρακάτω:

-Μπορεί να είναι πολύ μακριά και βαριά, με χοντρή τρίχα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να "πέσουν" μετά από λίγες ώρες. Έτσι, αν επιλέξεις να κάνεις μπούκλες ή χτένισμα vang, ή ακόμα και κότσο, να ξέρεις ότι οι μπούκλες αφενός θα πέσουν μετά από λίγο, αφετέρου ο κότσος δεν θα σταθεί όρθιος εκτός αν τοποθετήσεις άπειρα τσιμπιδάκια - με κίνδυνο βέβαια να σε πιάσει πονοκέφαλος και να βγει και ένα πολύ στημένο χτένισμα.

-Πολλές κοπέλες, στην προσπάθειά τους να μακρύνουν τα μαλλιά τους, δεν φρεσκάρουν το κούρεμα και τις άκρες στο κομμωτήριο ανά 2-3 μήνες, όπως προτείνειται από τους ειδικούς. Αποτέλεσμα; Ψαλίδα και ταλαιπωρημένες άκρες που χαλούν την εικόνα των μαλλιών αλλά και τις φωτογραφίες σου. Οταν τα μαλλιά δεν είναι υγιή, δεν υπάρχει περίπτωση να δείξουν λαμπερά, ενώ ενδέχεται να μην πετύχει κανένα χτένισμα.

Note: Καταλαβαίνουμε ωστόσο τον φόβο μιας νύφης να μην θέλει να κόψει τα μαλλιά της λίγο πριν τον γάμο, καθώς ατυχήματα με το μήκος συμβαίνουν συχνά. Μια εναλλακτική είναι να επισκεφτείς το κομμωτήριο 2 μήνες πριν τη μεγάλη μέρα, ώστε να υπάρξει χρόνος να διορθωθούν τα όποια λάθη. Το ίδιο ισχύει και αν θες να βάψεις τα μαλλιά, να δοκιμάσεις ανταύγειες ή ένα καινούριο κούρεμα.

Το μικρό μυστικό των Γαλλίδων για να μυρίζουν πάντα όμορφα τα μαλλιά τους

Beauty Editor's tip: Ό, τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, το ζητούμενο είναι να νιώθεις εσύ όμορφη με τον εαυτό σου και τις επιλογές σου. Εξάλλου, η low-maintenance τάση που επικρατεί τελευταία θέλει ό, τι πιο απλό για την εμφάνισή μας, ακόμα και στον γάμο μας.

4 χτενίσματα για νύφες με μακριά μαλλιά είναι τα παρακάτω:

Vang

Loading...

Half-up Half down

Loading...

Casual Waves

Loading...
Loading...

Low bun

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ