Follow us

"Πώς να καθαρίσω τα πινέλα μακιγιάζ μου"; | Ο σωστός τρόπος που έχει γίνει viral στο TikTok

Η σημασία του να τα καθαρίζεις τακτικά και προσεκτικά για να μην μεταφέρουν μικρόβια στο δέρμα σου.

πινέλα μακιγιάζ iStock

"Πώς να καθαρίσω σωστά τα πινέλα μακιγιάζ μου;", είναι μια από τις πρώτες ερωτήσεις που βγαίνουν ψηλά στα αποτελέσματα του Google, με μια απλή, γρήγορη αναζήτηση. Όσο για το TikTok, δεν θα αναφέρω πόσο δημοφιλή είναι τα how-to videos που δείχνουν άπειρους τρόπους για το σωστό καθάρισμα πινέλων μακιγιάζ ή beauty blenders.

Γιατί το skincare σταματά να έχει αποτελέσματα στο δέρμα μας μετά από λίγο καιρό;

Γιατί η αλήθεια είναι ότι, δεν αρκεί απλά να βρέξεις τα πινέλα ή τα σφουγγαράκια με νερό για να καθαρίσουν. Ούτε όμως οποιοδήποτε σαπούνι είναι κατάλληλο για να καθαρίσει σε βάθος τις τρίχες των πινέλων (βλ. κρεμοσάπουνο). Όσο απλή κι αν σου φαίνεται αυτή η διαδικασία του καθαρίσματος των πινέλων, πρέπει να ακολουθούνται συγκεκριμένα βήματα για μια σωστή υγιεινή.

Κι αυτό γιατί όλα τα πινέλα και τα σφουγγαράκια συσσωρεύουν βακτήρια και μικρόβια στο εσωτερικό τους λόγω τόσο της επαφής τους με το δέρμα μας όσο και με τα διάφορα προϊόντα μακιγιάζ, που αν μείνουν για μέρες πάνω τους εύκολα μπορούν να μεταφερθούν στο δέρμα σου και να προκαλέσουν μικρές μολύνσεις, σπυράκια ακόμα και ακμή.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολλοί δερματολόγοι δεν συμπαθούν καθόλου τα σφουγγάρια μακιγιάζ και προτείνουν είτε σφουγγάρια μιας χρήσης είτε καθημερινό πλύσιμο όλων των συνέργων, ιδίως σε άτομα που υποφέρουν από ακμή.

6 makeup hacks που θα κάνουν τεράστια διαφορά στο μακιγιάζ σου

Αλλά και οι makeup artists πλένουν και καθαρίζουν με αντισηπτικά τα πινέλα τους μετά από κάθε χρήση, μιας και τα χρησιμοποιούν σε πολλά διαφορετικά άτομα σχεδόν καθημερινά.

Αν σε έπεισα για το πόσο σημαντικό είναι το συχνό καθάρισμα των πινέλων σου, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πώς θα γίνει σωστά.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

#1. Σε βραστό νερό, πρόσθεσε σαπούνι (καθαριστικό για τα πιάτα ή αντιβακτηριδιακό υγρό για τα χέρια) και ελάχιστο λάδι.

#2. Μούλιασε τα πινέλα ή/και το σφουγγαράκι στο νερό και τρίψε τα ελαφρά με τα χέρια σου. Αν είναι πολύ βρόμικα, άφησέ τα περισσότερο στο νερό.

#3. Ξέπλυνέ τα πολύ καλά με νερό και άφησέ τα να στεγνώσουν σε σκιερό μέρος, ιδανικά χωρίς υγρασία, και με τις άκρες των πινέλων να εξέχουν στο κενό για να στεγνώσουν πιο εύκολα.

Δοκίμασε είτε το υγρό πιάτων σου είτε ακόμα καλύτερα κάποιο αντιβακτηριδιακό σαπούνι, που θα σκοτώσει όλα τα μικρόβια. Δοκίμασε το Natura Advanced Protect Κρεμοσάπουνο Active Clean από την Papoutsanis που εξουδετερώνει το 99.9% των βακτηρίων σε μόλις 60 δευτερόλεπτα.

"Πώς να καθαρίσω τα πινέλα μακιγιάζ μου"; | Ο σωστός τρόπος που έχει γίνει viral στο TikTok

Επίσης, μπορείς ακόμα και να ψεκάζεις τα πινέλα σου με αντισηπτικό για να είσαι 100% σίγουρη ότι παραμένουν καθαρά ανάμεσα στις χρήσεις. Δοκίμασε το Froisept Plus Αντισηπτικό Spray της Froika που έρχεται στο κατάλληλο μέγεθος για να χωράει στο βαλιτσάκι με τα καλλυντικά σου και να το έχεις πάντα μαζί σου.

αντισηπτικό
Τέλος, αν θες να δοκιμάσεις κάτι εντελώς διαφορετικό, που όμως να εγγυάται πλήρη καθαρισμό και απολύμανση, πρέπει να δοκιμάσεις το Enozo Home, που καθαρίζει και απολυμαίνει με εντελώς φυσικό τρόπο και χωρίς χημικές ουσίες, ενώ εξουδετερώνει τους μικροοργανισμούς κατά 99.9%. Διαθέτει μια πρωτοποριακή τεχνολογία που μετατρέπει το νερό σε όζον (Ο3) τη στιγμή του ψεκασμού. Το όζον (Ο3) θεωρείται το πιο ισχυρό οξειδωτικό και αποτελεί την καλύτερη λύση για καθαρισμό και απολύμανση, εξαφανίζοντας τις δυσοσμίες και αφήνοντας μια ευχάριστη μυρωδιά. Φυσικά, ενδείκνυται για καθαρισμό και απολύμανση όλων των επιφανειών του σπιτιού, πόσο μάλλον και των συνέργων μακιγιάζ.
αντισηπτικό

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ