Follow us

Έχεις θαμπά, με κατεστραμμένες άκρες μαλλιά; Αυτός είναι ο (κυριότερος) λόγος

Και ιδού το viral video που το αποδεικνύει.

hair iStock

Αν διαπιστώνεις ότι έχεις κατεστραμμένες άκρες μαλλιών με θαμπή, άτονη όψη και πολλή ψαλίδα, πιθανολογούμε ότι ξέρουμε τον λόγο - ίσως τον μαντεύεις κι εσύ.

Δεν είναι μόνο η ατελής περιποίηση μαλλιών ή η λανθασμένη χρήση προϊόντων. Στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, οι κατεστραμμένες άκρες μαλλιών είναι αποτέλεσμα συνεχόμενης χρήσης θερμαντικών εργαλείων, χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία με primers και heat-protectant προϊόντα.

3 DIY after sun μάσκες μαλλιών που όντως "δουλεύουν" και χαρίζουν ενυδάτωση και λάμψη

Αν λοιπόν είσαι κι εσύ ανάμεσα στις κοπέλες που αγαπούν τις ισιωτικές και τα ψαλίδια, και δεν μπορούν να κάνουν βήμα χωρίς αυτά, καιρός να το ξανασκεφτείς. Η θερμότητα που εκπέμπουν είναι τόσο υψηλή που, αν δεν προσέξεις, μπορείς να προκαλέσεις μέχρι και ανεπανόρθωτη ζημιά στην τρίχα, η οποία καίγεται στο εσωτερικό της προκαλώντας αδυναμία στα μαλλιά. Γεγονός που με τη σειρά του τα κάνει επιρρεπή σε σπάσιμο, ψαλίδα και ταλαιπωρημένη όψη.

Ίσως το παρακάτω βίντεο της διάσημης Coroline Daur σε πείσει:

Loading...

Αυτό ακριβώς κάναμε και οι περισσότερες στο λύκειο, που δεν βγαίναμε από το σπίτι χωρίς τέλεια ισιωμένα μαλλιά - που για να τα πετύχουμε, ξοδεύαμε άπειρες ώρες στον καθρέφτη κάθε μα κάθε βράδυ. Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν, σχεδόν για όλες, ολέθριο.

3 DIY after sun μάσκες μαλλιών που όντως "δουλεύουν" και χαρίζουν ενυδάτωση και λάμψη

Φυσικά, δεν λέμε να μην χρησιμοποιείς ποτέ ισιωτικές και σίδερα μαλλιών. Αυτό που συνιστούμε ωστόσο είναι να περιορίσεις τη χρήση τους όσο μπορείς περισσότερο, και να τα προτιμάς σε ιδιαίτερες περιστάσεις. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιείς καθημερινά, δεδομένου ότι το πιο χαλαρό, casual και messy look είναι περισσότερο στη μόδα.

Επίσης, καλό είναι να σου γίνει συνήθειο η εφαρμογή κάποιου θερμοπροστατευτικού προϊόντος πριν χρησιμοποιήσεις σίδερο, ακόμα και πριν στεγνώσεις τα μαλλιά σου με σεσουάρ. Το προϊόν θα χαρίσει στην τρίχα την απαραίτητη προστασία που τόσο χρειάζεται όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ