Follow us

3 makeup tips που θα κάνουν τα δόντια σου να φαίνονται πιο λευκά και λαμπερά

Τα μυστικά για ένα υπέροχο χαμόγελο (ναι, ακόμα και χωρίς λεύκανση).

Kaia Gerber Splash News / Ideal Image

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι τα κιτρινισμένα ή τα μη φροντισμένα δόντια προσθέτουν χρόνια στην ηλικία σου, ενώ συχνά σε κάνουν να φαίνεσαι πιο κουρασμένη και άτονη; Κι όμως, είναι γεγονός ότι ένα κατάλευκο χαμόγελο φανερώνει υγεία ενώ φωτίζει στη στιγμή το πρόσωπό μας, σε αντίθεση με τα δόντια που αν δεν περιποιηθούν σωστά, δείχνουν πολλές φορές ακόμα και αντιαισθητικά.

Κι ενώ η λύση της λεύκανσης φαντάζει η ιδανικότερη για να αποκτήσει κανείς κατάλευκα δόντια άμεσα και εύκολα, δεν είναι για όλους η ενδεδειγμένη για πολλούς λόγους. Στα συν ότι, αν γίνεται συνέχεια, προκαλεί ευαισθησία στα δόντια και μπορεί να τα φθείρει, προκαλώντας περαιτέρω προβλήματα, ιδίως αν υπάρχει ήδη ευαισθησία.

Ευτυχώς όμως, ένα παρόμοιο εφέ λεύκανσης μπορεί να δημιουργηθεί και με το (σωστό) μακιγιάζ. Δες παρακάτω 3 makeup hacks που θα σε βοηθήσουν να αναδείξεις πιο λευκά δόντια (χωρίς λεύκανση) μέσα σε λιγότερο από 5' και εντελώς ανέξοδα:

#1. Το σωστό χρώμα κραγιόν

Επίλεξε σοφά το κραγιόν σου, που καλό είναι να έχει μπλε υποτόνους και όχι κίτρινους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να προτιμάς σκούρες αποχρώσεις όπως το μπορντό, το δαμασκηνί ή το σκούρο κόκκινο και να αποφεύγεις τα πορτοκαλί, ροζ, κοραλί και καφέ που όσο ωραία κι αν είναι, δυστυχώς κάνουν τα δόντια σου να φαίνονται ακόμα πιο κίτρινα απ' ότι είναι. Αντιθέτως, τα σκουρότερα χρώματα κάνουν ωραία αντίθεση με το δέρμα και τα χείλη και αναδεικνύουν το λευκό των δοντιών, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι είναι ακόμα λευκότερα από την πραγματικότητα. Εύκολα μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα φυσικό λευκαντικό.

#2. Βάλε bronzer ή κάνε self-tan

Θα έχεις διαπιστώσει ίσως ότι το καλοκαίρι τα δόντια μας δείχνουν πιο λευκά. Κι αυτό συμβαίνει γιατί η επιδερμίδα μας όταν μαυρίζει έρχεται σε αντίθεση με το λευκό των δοντιών δίνοντας και πάλι την ψευδαίσθηση του λευκότερου και πιο λαμπερού χαμόγελου. Aν μαυρίζεις εύκολα είσαι από τις τυχερές - φρόντισε μόνο το μαύρισμα να γίνει με προσοχή στην έκθεση στον ήλιο και με πολύ αντηλιακό. Αν πάλι δεν θες να κάτσεις στον ήλιο (και πολύ καλά θα πράξεις), οι bronzing powders θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ένα όμορφο, sunkissed χρώμα κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ. Μόνο που πρέπει να επιλέξεις με προσοχή την απόχρωση για να μην φαίνεται παράταιρο το αποτέλεσμα σε σχέση με το λευκότερο δέρμα σου. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουν και τα self-tan, που θα δημιουργήσουν ένα διακριτικό μαύρισμα στο πρόσωπο - δες εδώ πώς να το κάνεις σωστά.

#3. Shimmer is everywhere

Δώσε ένταση στα μάτια με σκιές σε έντονα χρώματα, όπως το μωβ, το μπλε ή το πράσινο. Το εντυπωσιακό εφέ που θα δημιουργηθεί θα τραβήξει όλα τα βλέμματα στα μάτια σου, ενώ και με μια δόση glitter θα πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Το ίδιο θα συμβεί αν εφαρμόσεις (ελάχιστο) highlighter στο τόξο των χειλιών, ώστε να τραβήξεις όλη την προσοχή στα χείλη και στο χρώμα τους. Επιπλέον, θα δείξουν άμεσα πιο ζουμερά και σαρκώδη αποσπώντας τα βλέμματα από τα δόντια σου.

Αυτό είναι το χρώμα σκιάς που κολακεύει τέλεια τα καστανά μάτια

Να ξεκινήσουμε όμως από τα προφανή: Σίγουρα θα έχεις ήδη ακούσει άπειρες φορές πώς πρέπει να περιποιείσαι τα δόντια σου για να είναι λευκά και καθαρά. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν βούρτσισμα για τουλάχιστον 3 λεπτά δύο φορές την ημέρα, και ιδανικά μετά από το φαγητό. Χρήση οδοντικού νήματος μια φορά τη μέρα για να καθαρίζεις τις περιοχές ανάμεσα στα δόντια που, πίστεψέ μας, συγκεντρώνουν πολλές περισσότερες τροφές από αυτές που μπορείς να φανταστείς. Αποφυγή του καπνίσματος αλλά και των ροφημάτων με έντονες χρωστικές που αφήνουν λεκέδες στα δόντια, όπως ο καφές, το τσάι, το κρασί και τα αναψυκτικά. Αν δεν είναι εφικτό να τα περιορίσεις, μπορείς να τα καταναλώνεις με καλαμάκι ώστε η επαφή με τα δόντια να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή.

Οι χρωματιστές σκιές ματιών είναι ό, τι πιο trendy μπορείς να φορέσεις φέτος | Τις λατρεύει και η Ήβη Αδάμου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ