Follow us

5 life-saving tips για να προλάβεις τη φθορά των μαλλιών σου το καλοκαίρι

Τι να προσέξεις για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες φέτος το καλοκαίρι.

hair iStock

Θα ξεκινήσουμε με το εξής δεδομένο: το καλοκαίρι είναι ίσως η μοναδική εποχή που μπορεί πράγματι να ταλαιπωρήσει τα μαλλιά μας. Εξού και πληθαίνουν τα άρθρα με "tips για μακριά μαλλιά", "tips για βαμμένα μαλλιά στον ήλιο" κ.ο.κ. Όλες μας θέλουμε το καλύτερο για τα μαλλιά μας ενώ γνωρίζουμε ότι η σωστή περιποίηση και πρόληψη κάνουν θαύματα.

Όπου "πρόληψη" βάλε μερικές μικρές συνήθειες που καλό είναι να υιοθετήσεις από τώρα, πριν από την έκθεσή σου στον ήλιο ή την εξόρμησή σου στα νησιά και στις παραλίες, ώστε να διασφαλίσεις ότι τα μαλλιά σου θα παραμείνουν υγιή και θα περάσουν σώα και αβλαβή άλλο ένα θερμό καλοκαίρι.

Για αρχή, ο ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες, το αλάτι ή το χλώριο και ο αέρας είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που μπορούν να ταλαιπωρήσουν, ακόμα και να φθείρουν ανεπανόρθωτα την τρίχα ή/και το χρώμα. Αν μάλιστα τα μαλλιά σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα ή νιώθεις ότι είναι ήδη ταλαιπωρημένα, τότε έχεις έναν λόγο παραπάνω να υιοθετήσεις από τώρα (και για πάντα) μερικές μικρές συνήθειες που θα κάνουν τη διαφορά στα μαλλιά σου.

Δες παρακάτω 5 hair tips που θα αποδειχτούν σωτήρια για τα μαλλιά σου:

#1. Αντηλιακή προστασία

Εκτός από τα καπέλα ή τα μαντήλια, που καλό είναι να φοράς ανελλιπώς στην παραλία αλλά και στις βόλτες σου, ενίσχυσε την προστασία των μαλλιών σου με τα ειδικά hair sprays ή hair oils, που περιέχουν φίλτρα UV για την προστασία της τρίχας από τον ήλιο ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη. Δες εδώ τα αγαπημένα μας αντηλιακά μαλλιών.

#2. Κάνε ένα διάλειμμα από τα εργαλεία styling

Προσπάθησε να μην μπαίνεις στον πειρασμό να ισιώνεις με μανία τα μαλλιά σου καθημερινά ή μην στεγνώσεις τα μαλλιά σου μετά το ντουζ. Άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά και θα δεις άμεσα διαφορά. Η θερμότητα κάθε είδους, είτε προέρχεται από τον ήλιο είτε από τα εργαλεία styling, προκαλούν μεγάλη φθορά στην τρίχα.

#3. Μην ξεχνάς τη θερμοπροστασία

Έχε πάντα στο μπάνιο σου ένα σπρέι ή κρέμα θερμοπροστασίας ώστε να το απλώνεις μετά το λούσιμο, σε περίπτωση που θες οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις σεσουάρ ή ισιωτική. Εναλλακτικά, τα ενυδατικά, leave-in σπρέι και conditioners όχι μόνο θα ενυδατώσουν την τρίχα αλλά και θα καταπολεμήσουν το φριζάρισμα.

#4. Δώσε βάση στα προϊόντα που χρησιμοποιείς

Δεν έχει τόση σημασία η τιμή τους όσο το να τα επιλέγεις με γνώμονα τον δικό σου τύπο μαλλιών. Με λίγα λόγια, μην βάζεις οποιδήποτε σαμπουάν ή conditioner βρίσκεις στο μπάνιο σου αν δεν ταιριάζει στις ανάγκες σου.

#5. Προσοχή στο βούρτσισμα

Ίσως δεν το πιστεύεις, αλλά το λάθος βούρτσισμα μπορεί να καταστρέψει την τρίχα σου, αφού στην ουσία την αποδυναμώνει και την κάνει επιρρεπή στο σπάσιμο. Μερικές φορές μάλιστα, μια απρόσεκτη κίνηση μπορεί να προκαλέσει άμεσο σπάσιμο και φθορά. Απόφυγε να χττενίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα ενώ αν θες οπωσδήποτε να τα χτενίσεις μετά το ντουζ, χρησιμοποίησε μια χτένα με αραιά δόντια. Όταν πλέον είναι στεγνά, κάνε απαλές κινήσεις με τη βούρτσα σου ξεκινώντας από τις άκρες και ξεμπερδεύοντάς τα σιγά σιγά, μέχρι να φτάσεις ψηλά, ξεκινάς δηλαδή ανάποδα. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζεις συχνά τη βούρτσα σου από τις τρίχες που ξεμένουν μετά από κάθε χρήση αλλά και τα διάφορα μικρόβια και ρύπους που συγκεντρώνονται αναπόφευκτα στο εσωτερικό της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ