Follow us

Foundation με νερό | Eσύ θα δοκίμαζες το νέο, πολύ δημοφιλές hack του TikTok;

Λέγεται ότι χαρίζει αξεπέραστη λάμψη και ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

skin iStock

Ότι το TikTok βρίθει πολλών ευρηματικών beauty tips και tricks για πάσης φύσεως θέματα είναι γνωστό. Αν είσαι fan του εν λόγω μέσου, όλο και κάποιο πολύτιμο tip θα έχεις ξετρυπώσει είτε για τα μαλλιά είτε για το μακιγιάζ σου. Τι γίνεται όμως με μια νέα "μόδα" που έχει ξεκινήσει τελευταία, και αφορά τη βάση του μακιγιάζ;

Perfect base | 4 tips για άψογη εφαρμογή του foundation

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για ένα μυστικό μακιγιάζ που λέει να αναμείξεις το foundation σου με νερό, με στόχο να κάνεις το καλυπτικό προϊόν να απλωθεί πιο εύκολα και ομοιόμορφα στο δέρμα. Αυτό με τη σειρά του θα χαρίσει μια ανεπανάληπτη dewy λάμψη στο πρόσωπο, που από μόνο του το foundation δεν μπορεί να δώσει. Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν οι beauty insiders που το υιοθετούν με μανία. Ταυτόχρονα, αυτό το hack βοηθά το foundation να μείνει σταθερό στο δέρμα, χωρίς να μεταφέρεται. Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Ίσως, πάντως πράγματι πρόκειται για έναν πολύ ευρηματικό τρόπο δημιουργίας μιας τέλειας βάσης μακιγιάζ, που φυσικά έχει και τα μειονεκτήματά της.

Πώς ακριβώς γίνεται;

Για αρχή, και όπως είδαμε στα βίντεο που κυκλοφορούν στο TikTok, ο τρόπος ανάμειξης γίνεται ως εξής: Σε ένα ποτήρι γεμάτο με νερό, ρίχνεις αρκετό προϊόν από το foundation σου και ανακατεύεις καλά με το πινέλο μακιγιάζ. Στη συνέχεια, βγάζεις το πινέλο (το οποίο λογικά θα έχει πάνω του αρκετό foundation), το ταμπονάρεις ελαφρά για να φύγει το πολύ νερό και το απλώνεις στο πρόσωπό σου. Έπειτα, κάνεις καλό blending με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ και... voilá: Έχεις μια πολύ φωτεινή, ομοιόμορφη, dewy λάμψη (και βάση), που γίνεται ο τέλειος καμβάς για ένα όμορφο και φυσικό μακιγιάζ.

DIY Liquid Blush | Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις το δικό σου υγρό ρουζ;

Αρκετά παρόμοιο αποτέλεσμα βέβαια μπορείς να πετύχεις και εάν αναμείξεις το foundation με την ενυδατική ή το σέρουμ σου, ή αν βρέξεις αρκετά το σφουγγαράκι μακιγιάζ πριν εφαρμόσεις το foundation στο πρόσωπό σου. Το μειονέκτημα της παραπάνω TikTok τεχνικής έγκειται στο ότι είναι μια κάπως χρονοβόρα διαδικασία, που απαιτεί αρκετά μεγάλη ποσότητα foundation για να γίνει σωστά. Και προφανώς, δεν συμφέρει να χαλάς μισό μπουκάλι κάθε φορά που θες να βαφτείς!

Επίσης, αυτή η τεχνική δεν χαρίζει περισσότερη ενυδάτωση στο δέρμα σου, μιας και το νερό εξατμίζεται αμέσως από το δέρμα σου και δεν μένει στην επιφάνειά του. Γι᾽αυτό και ίσως είναι καλύτερα να αναμειγνύεις το καλυπτικό σου με ενυδατική ή σέρουμ, προϊόντα που είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να ενυδατώνουν την επιδερμίδα σε βάθος.

Αξίζει πάντως τον κόπο να το δοκιμάσεις έστω για μια φορά και να δεις αν σε βολεύει. Δες παρακάτω πώς ακριβώς γίνεται:

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ