Follow us

Perfect base | 4 tips για άψογη εφαρμογή του foundation

Είναι ένα προϊόν-κλειδί για το τέλειο look, η εφαρμογή του οποίου όμως μπορεί να αποβεί tricky.

skin iStock

Κι ενώ το foundation είναι ένα από τα προϊόντα - κλειδιά για να πετύχεις ένα αψεγάδιαστο look στο μακιγιάζ, η εφαρμογή του μπορεί να αποβεί πολύ tricky. Το foundation, ως γνωστόν, καλύπτει δυσχρωμίες και τυχόν ερυθρότητα, καμουφλάρει σπυράκια ή άλλα σημάδια και χαρίζει μια ομοιόμορφη όψη στο πρόσωπο - εφόσον χρησιμοποιηθεί σωστά.

Το μυστικό λοιπόν βρίσκεται στη σωστή χρήση και εφαρμογή του: Θέλουμε να αναδείξει το δέρμα και τα χαρακτηριστικά μας και όχι να τα κρύψει. Αυτή είναι άλλωστε και η τάση φέτος, ένα αποτέλεσμα όσο το δυνατόν πιο φυσικό και πιο κοντά στα δικά μας μέτρα.

Makeup Terms | Baking, Strobing, Cakey εφέ και μερικοί ακόμα όροι μακιγιάζ που πρέπει να γνωρίζεις

Παρ᾽όλα αυτά, είναι πιο σύνηθες να πετυχαίνει κανείς ένα cakey εφέ (το δέρμα που "σπάει" από την πολλή ποσότητα προϊόντος και δημιουργεί λεπτές γραμμές και ρυτίδες) παρά μια αψεγάδιαστη, διάφανη βάση. Γιατί; Επειδή οι περισσότερες από εμάς το παρακάνουμε με το προϊόν αλλά και διαπράττουμε άθελά μας μερικά μικρά λαθάκια.

Δες παρακάτω 4 μικρά tips που θα σου φανούν πολύ βοηθητικά στην προσπάθειά σου να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα που δεν θα δείχνει σαν μάσκα:

#1. Μην σετάρεις ποτέ με foundation powder ένα πολύ καλυπτικό και βαρύ, υγρό foundation. Προτίμησε να το σταθεροποιήσεις είτε με ένα primer πριν το απλώσεις είτε με ένα setting spray αφού τελειώσεις το μακιγιάζ (η δεύτερη λύση είναι και η καλύτερη).

#2. Αραίωσε το foundation με λίγες σταγόνες από την αγαπημένη σου ενυδατική λοσιόν, ενυδατική ακόμα και σέρουμ. Έτσι, θα δημιουργήσεις ένα πολύ ελαφρύ καλυπτικό που θα απλωθεί ομοιόμορφα στα πρόσωπό σου και θα απορροφηθεί πιο εύκολα από το δέρμα. Μπορείς επίσης να το αναμείξεις και με ένα ενυδατικό ή glowy primer. Δοκίμασε τα Photo Finish Primerizer + Hydrating Primer & Mini Photo Finish Illuminate Glow Primer της Smashbox.

#3. Μάλλον ένα από τα πιο χρήσιμα tips του άρθρου είναι αυτό: Άπλωσε σταδιακά το foundation στο πρόσωπο, σε μκρές δόσεις. Τι εννοούμε; Να το εφαρμόζεις λίγο λίγο και με φειδώ, χτίζοντας σιγά σιγά το αποτέλεσμα ανάλογα με την κάλυψη που θες και που θα ελέγχεις καθώς το δουλεύεις με το σφουγγαράκι ή το πινέλο. Ξεκίνα με ελάχιστη ποσότητα και ανάλογα το αποτέλεσμα που θες, συνέχισε ταμπονάροντας ελαφρά το foundation brush στο δέρμα σου μέχρι να απορροφηθεί καλά το προϊόν. Γενικά, όσο λιγότερη ποσότητα τόσο το καλύτερο.

Τα 5 αγαπημένα μας λεπτόρρευστα foundations που γίνονται ένα με το δέρμα σου

#4. Αφού τελειώσεις με το foundation, πέρασε μια blurring πούδρα ή ένα blurring primer για να αποφύγεις τη δημιουργία του cakey εφέ. Και πάλι, οι ποσότητες πρέπει να απλώνονται με φειδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ