Follow us

Εμφανίζεις συχνά ερυθρότητα ή άλλους ερεθισμούς στο πρόσωπο; Οι κρέμες για ευαίσθητη επιδερμίδα που θα την καταπραΰνουν άμεσα

Αυτές οι κρέμες για ευαίσθητο δέρμα είναι lifesavers.

skin iStock

Εάν είσαι λάτρις του skincare, σίγουρα θα έχεις ακούσει / διαβάσει για τη διατάραξη του επιδερμικού φραγμού και την ευαίσθητη ή ευαισθητοποιημένη επιδερμίδα. Όπως έχουμε ξανασυζητήσει κι εδώ, η ευαισθησία στο δέρμα είναι κατάσταση και όχι τύπος επιδερμίδας, ενώ μπορεί να εμφανιστεί και να εμφανίζεται περιοδικά σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, οποιαδήποτε περίοδο της ζωής τους.

Τι σημαίνει όμως "διατάραξη του επιδερμικού φραγμού" και ποτέ συμβαίνει;

Για αρχή, όταν μιλάμε για τον επιδερμικό φραγμό αναφερόμαστε στην τελευταία στιβάδα της επιδερμίδας, το φράγμα υγρασίας της που αποτελείται κυρίως από κεραμίδια και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Ο επιδερμικός φραγμός ουσιαστικά προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς που προκύπτουν εξαιτίας των εξωτερικών επιθέσεων που δέχεται το δέρμα και συγκρατεί την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά. Όταν όμως η συνεκτικότητά του κλονίζεται, τότε οι ερεθιστικοί παράγοντες του περιβάλλοντος εισέρχονται στο δέρμα, με αποτέλεσμα αυτό να ξεσπά και να αντιδρά με κοκκινίλες, κνησμό και ξηρότητα.

Και πότε οι ερεθιστικοί αυτοί παράγοντες μπορούν να εισβάλουν στην επιδερμίδα μας και να διαταράξουν τον επιδερμικό φραγμό, θα ρωτήσεις εύλογα. Όταν τον βρουν αποδυναμωμένο, και αυτό μπορεί να συμβεί όταν παραλείπεις την εντατική και συνεπή ενυδάτωση της επιδερμίδας, όταν εκτίθεσαι αλόγιστα στην ηλιακή ακτινοβολία (με ή χωρίς αντηλιακό), όταν το παρακάνεις με το peeling (φυσικό και χημικό) και όταν χρησιμοποιείς "σκληρά" προϊόντα που δεν ταιριάζουν στις δικές σου ανάγκες / τύπο δέρματος.

Πώς θα αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση;

Η προφανής απάντηση είναι να φανείς προνοητική και να γίνεις πιο προσεκτική με την skincare ρουτίνα σου, πράγμα που πολλές φορές μπορεί να σημαίνει απλά να την απλοποιήσεις. Το πιο σημαντικό είναι να επιλέξεις σωστά (και σοφά) τις κρέμες που θα εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου αλλά και να αποφεύγεις τον ήλιο όποτε μπορείς. Επιπλέον, καλό είναι να περιορίσεις έως και να σταματήσεις εντελώς την απολέπιση το καλοκαίρι και να την ξανασκεφτείς από φθινόπωρο και μετά.

Εμείς σού προτείνουμε τις παρακάτω ενυδατικές κρέμες για ευαίσθητο ή ευαισθητοποιημένο δέρμα, που θα καταπραΰνουν τα όποια συμπτώματα ερυθρότητας ή κνησμού έχεις εμφανίσει και θα βελτιώσουν την όψη της επιδερμίδας σου. Πάντα φυσικά και με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου.

9 παλέτες σκιών που δεν πρέπει να λείπουν από το καλοκαιρινό νεσεσέρ σου

Note: Αν τα συμπτώματα είναι έντονα ή σε ταλαιπωρούν για καιρό, καλό είναι να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου καθώς η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Our picks:

Frezyderm Sensitive Red Skin Facial Cream

Frezyderm Sensitive Red Skin Facial Cream

Μειώνει άμεσα και σημαντικά τo κοκκίνισμα, τις ευρυαγγείες, τη φλόγωση, τα σπυράκια και το οίδημα. Ενισχύει το δερματικό φραγμό και ενεργοποιεί τη λειτουργία του δέρματος, ενώ παράλληλα προσφέρει ισχυρή ενυδάτωση. Η καταπραϋντική δράση της ανακουφίζει και χαρίζει ελαστικότητα και άνεση στο δέρμα. Με ισχυρή αντιακνεϊκή, αντιρυτιδική και αντιοξειδωτική δράση, κατάλληλη για κάθε ηλικία.

Dermalogica Barrier Repair

Dermalogica Barrier Repair

Βελούδινη ενυδατική που ενισχύει το ευαισθητοποιημένο δέρμα με κατεστραμμένο προστατευτικό μανδύα. Χρησιμοποίησε αυτό το άνυδρο ενυδατικό μετά το στάδιο τόνωσης του δέρματος, προστατεύοντας το από περιβαλλοντικούς και εσωτερικούς παράγοντες που του προκαλούν στρες. Η αποκλειστική σύνθεση UltraCalming™ Complex περιέχει Βρώμη και Βότανα που δρουν διακόπτοντας τη δράση των φλεγμονωδών παραγόντων που οδηγούν στην ευαισθητοποίηση του δέρματος, μειώνοντας τη δυσφορία, το κάψιμο και τον κνησμό. 

Dr.Jart Ceramidin Cream

Dr.Jart Ceramidin Cream

Μια μάσκα νυκτός που καταπραΰνει την ερυθρότητα και αναδομεί την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα.

Με Jartbiome™, ένα μείγμα 4 βασικών προβιοτικών ενζύμων που συμβάλλουν στην ισορροπία του μικροβιώματος της επιδερμίδας και Centella Rx™ που καταπραΰνει άμεσα την επιδερμίδα χάρη στη σεντέλα και στα ιαματικά φυτά με τις επανορθωτικές ιδιότητες (εκχυλίσματα houttuynia cordata, έλαιο αχιλλέας και ελαιοπρίνου).

Biology CALM Δερματολογική Καταπραϋντική Φροντίδα, A-DERMA

Biology CALM Δερματολογική Καταπραϋντική Φροντίδα, A-DERMA

Μια καταπραϋντική φροντίδα για το αντιδραστικό δέρμα, πρόκειται για ένα πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν, που καταπραΰνει άμεσα, μειώνει το αίσθημα δυσφορίας και καύσου. Με 99% συστατικά φυσικής προέλευσης και λεπτόρρευστη υφή χωρίς άρωμα, εξισορροπεί και ενυδατώνει το δέρμα αποτελεσματικά.
 

Uriage Bariederm-CICA DAILY Gel Cream

Uriage Bariederm-CICA DAILY Gel Cream

Η Κρέμα- Gel Cica Daily είναι ιδανική για ενυδάτωση και προστασία του ταλαιπωρημένου και ευαίσθητου δέρματος σε καθημερινή βάση κατάλληλη για χρήση σε όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Τα πρεβιοτικά και το Ιαματικό Νερό Uriage σε συνδυασμό με τη Ινουλίνη, ένα πρεβιοτικό, έχουν μοναδική εξισορροπητική δράση στον επιδερμικό φραγμό και το μικροβίωμα.
Ενυδατώνει, καταπραΰνει, ενισχύει την ανάπλαση της επιδερμίδας καθώς είναι εμπλουτισμένη με το αναπλαστικό Centella Asiatica, Υαλουρονικό Οξύ (υψηλού και χαμηλού μοριακού βάρους) και βιταμίνη Β5.

La Roche Posay Toleriane Dermallergo Fluid

La Roche Posay Toleriane Dermallergo Fluid

Η TOLERIANE Dermallergo Fluid είναι μια καθημερινή ενυδατική επανορθωτική φροντίδα.
Ενυδατώνει και ανακουφίζει άμεσα από τους ερεθισμούς, την ερυθρότητα και είναι ιδανική για αλλεργικές επιδερμίδες καθώς έχει υποαλλεργική σύνθεση.

Avène Hydrance Legere Emulsion Hydratante

Avène Hydrance Legere Emulsion Hydratante

Η ελαφριά, μη κολλώδης υφή της αφήνει το δέρμα απαλό, ελαστικό και φωτεινό όλη μέρα.

Χάρη στο κατοχυρωμένο σύμπλεγμα Cohederm, η Hydrance Légère Emulsion:
- ενυδατώνει το δέρμα με διάρκεια,
- προσφέρει καταπράϋνση που διαρκεί αποκαθιστώντας τις δεξαμενές νερού του δέρματος που συγκεντρώνουν το καταπραϋντικό ιαματικό Νερό της Avène.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ