Follow us

Επιδερμίδα που γυαλίζει έντονα το καλοκαίρι; Γιατί συμβαίνει και πώς θα το αντιμετωπίσεις

Μερικά tricks & tips για να αντιμετωπίσεις την έντονη γυαλάδα και λιπαρότητα στο πρόσωπο που εμφανίζονται αναπόφευκτα τους ζεστούς μήνες.

skin iStock

Έχει συμβεί σε όλες μας το καλοκαίρι: Βρίσκεσαι στην παραλία ή περπατάς αμέριμνη στα σοκάκια του νησιού το πρωί και νιώθεις το πρόσωπό σου τόσο ζεστό και ιδρωμένο, και το δέρμα να γυαλίζει, που θέλεις να καλυφθείς με ένα κιλό ματ πούδρας για να το εξισορροπήσεις. Και αυτό συμβαίνει σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και τον πιο ξηρό.

Ο λόγος

Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι οι ανάγκες του δέρματός μας αλλάζουν, ακριβώς επειδή αλλάζει και η αντίδρασή του στις εξωτερικές επιθέσεις του περιβάλλοντος. Οι υψηλές θερμοκρασίες, ο ήλιος, το ξενύχτι ή η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ καθώς και η ενδεχόμενη αφυδάτωση αν δεν πίνεις πολύ νερό κάνουν το δέρμα να υπερεκκρίνει λιπαρότητα για να προσπαθήσει να αντισταθμίσει την έλλειψη ενυδάτωσης και υγρασίας. Επιπλέον, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και συνδυαστικά με τον ιδρώτα που φυσιολογικά παράγει το σώμα μας, το σμήγμα "λιώνει" με κάποιον τρόπο στο δέρμα μετατρέποντας ακόμα και το πιο ξηρό δέρμα σε κανονικό, το μικτό σε λιπαρό κ.ο.κ. Τέλος, τα αντηλιακά - που ελπίζουμε ότι φοράς κανονικά - μπορεί να προκαλούν επίσης μια γυαλάδα λόγω της παχιάς, πολλές φορές, σύνθεσής τους.

Παρατηρείς πιο αφυδατωμένα, θαμπά μαλλιά μετά την παραλία; 7 pro tips για να τα αναζωογονήσεις

Η λύση

Στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας

Μην το παρακάνεις με το overlayering skincare προϊόντων το καλοκαίρι. Ένα καλό καθαριστικό προσώπου, ένα σέρουμ ή μια ενυδατική και ένα αντηλιακό αρκούν, ιδίως αν έχεις πολύ λιπαρή επιδερμίδα ούτως ή άλλως. Επίλεξε φόρμουλες που είναι φουλ ενυδατικές και υδαρείς, λεπτόρρευστες έτσι ώστε να μην σου πέσουν βαριές και αντικατάστησε, αν θες, τις κρέμες νυκτός με overnight masks ή ενυδατικές sheet masks.

Στο μακιγιάζ

Αναφορικά με το μακιγιάζ, keep it simple. Το μακιγιάζ του καλοκαιριού είναι έτσι κι αλλιώς πιο ανάλαφρο για τις περισσότερες γυναίκες, πόσο μάλλον για εκείνες που γυαλίζουν έντονα και έχουν λιπαρό δέρμα. Μην παραφορτώνεις το πρόσωπό σου με στρώσεις προϊόντων και κάνε φίλους σου τα primers, τα οποία έχουν συνήθως μια ματ κάλυψη και ένα blurring εφέ που θα σε σώσει. Εναλλακτικά, μπορείς να έχεις μια πούδρα σε στικ μαζί σου έτσι ώστε να την απλώνεις πανεύκολα, ακόμα και on the go.

Αυτό είναι το primer κατά της λιπαρότητας που θα αγόραζα σίγουρα ξανά και ξανά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ