Follow us

Κολλαγόνο | Γιατί είναι τόσο απαραίτητο για την όμορφη όψη της επιδερμίδας;

Μάθε ποιος είναι ο ρόλος του στην επιδερμίδα αλλά και πώς μπορείς να το ενισχύσεις χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα skincare προϊόντα.

MissBloom TEAM
Beauty Shutterstock | Courtesy of Histoplastin

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που κάνει την παιδική και νεανική επιδερμίδα τόσο όμορφη; Πίσω από την πλούσια και φρέσκια εμφάνισή της κρύβεται φυσικά το κολλαγόνο, το οποίο έχει καθοριστική σημασία για την υγιή και plump όψη της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Τι είναι το κολλαγόνο και ποιος ο ρόλος του στην επιδερμίδα;

Το κολλαγόνο είναι μια ινώδης πρωτεΐνη στο σώμα, η οποία υποστηρίζει τη δομή του συνδετικού ιστού των οστών, των αρθρώσεων και των οργάνων, ανάμεσά τους και το δέρμα. Το κολλαγόνο αποτελεί λοιπόν βασικό δομικό στοιχείο του δέρματος, από το οποίο μάλιστα εξαρτάται η σφριγηλότητα και η ελαστικότητά του.

Το πρόβλημα όσο περνούν τα χρόνια

Στη νεανική και ειδικά στην παιδική ηλικία, το κολλαγόνο αφθονεί και σ’ αυτό οφείλει το νεανικό δέρμα τη σφριγηλότητα, την απαλότητα και τη γρήγορη επούλωσή του. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου, μειώνεται τόσο η ποσότητα, όσο και η ποιότητά του στο δέρμα. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η ηλικία δεν είναι ο μόνος παράγοντας, που το επηρεάζει. Ακόμη και στο νεανικό δέρμα το δίκτυο κολλαγόνου μπορεί να διαταράσσεται για διάφορους λόγους, όπως ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής. Το αποτέλεσμα; Οι ρυτίδες και η χαλάρωση εμφανίζονται πρόωρα, ενώ το δέρμα αποκτά ανομοιόμορφη υφή και θαμπή όψη.

Τα καλά νέα είναι ότι η σύγχρονη γυναίκα ναι μεν εκτίθεται στην καθημερινότητά της σε παράγοντες που επιταχύνουν τον εκφυλισμό του κολλαγόνου, έχει όμως το προνόμιο να έχει στη διάθεσή της προηγμένα επιστημονικά καλλυντικά προϊόντα που μπορούν να αντισταθμίσουν τη φθορά και την έλλειψή του.

Κολλαγόνο | Γιατί είναι τόσο απαραίτητο για την όμορφη όψη της επιδερμίδας;

Το προϊόν που αναπληρώνει το κολλαγόνο

Πρόσφατες ανεξάρτητες μελέτες από 9 διαπρεπείς επιστήμονες διεθνούς κύρους (2016, Himalaya Drug Company Department of Phytochemistry, Department of Cell Biology, Research and Development) επιβεβαίωσαν πως κάποια συστατικά μπορούν να αυξήσουν το κολλαγόνο στο εντυπωσιακό ποσοστό του 42%! Πρόκειται για τα βιοενεργά συστατικά Alkannins-Shikonins, τα οποία είναι 100% φυσικά.

Τις φυσικές αυτές ουσίες ανακάλυψε ήδη από το 1976 ο Oμότιμος Καθηγητής και Επίτιμος Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Β.Παπαγεωργίου, ο οποίος συγκαταλέχθηκε στους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο για το 2019 και 2020 από το Stanford University της Αμερικής. Η έρευνα του Καθηγητή για τις αναγεννητικές ιδιότητες των Alkannins-Shikonins συνεχίστηκε για περισσότερα από 40 χρόνια και οδήγησε στη δημιουργία της αναγεννητικής κρέμας Histoplastin Red, την οποία σου προτείνουμε να δοκιμάσεις για την ενίσχυση των επιπέδων κολλαγόνου στο δέρμα σου.

histoplastin

Η συγκεκριμένη καινοτόμα κρέμα, περιέχει αυτά ακριβώς τα βιοενεργά συστατικά Alkannins-Shikonins, τα οποία τεκμηριωμένα αυξάνουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη και επιβραδύνουν σημαντικά τη γήρανση, με αποτέλεσμα η όψη της επιδερμίδας να δείχνει πιο όμορφη και νεανική ήδη από τις πρώτες εφαρμογές.

Θα βρεις την Histoplastin Red στο φαρμακείο της γειτονιάς σου σε τρεις νέες απολαυστικές υφές, Rich, Light και Ultra Light, για να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει στο δικό σου τύπο δέρματος. Τι περιμένεις; Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσεις να φροντίζεις το δέρμα σου και να νοιάζεσαι για τη διατήρηση της νεανικότητάς του.

Η ιδανική υφή κρέμας για κάθε τύπο επιδερμίδας

info
Βρες τις κρέμες Histoplastin Red στα φαρμακεία
www.histoplastin.com
www.instagram.com/histoplastin/

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ