Follow us

To viral προϊόν που θέλουν να δοκιμάσουν όλες ανεξαιρέτως οι beauty addicts - κι έχει γίνει ανάρπαστο

Πιθανόν βρίσκεται ήδη στο ντουλάπι του μπάνιου σου - μάθε τα οφέλη του αλλά και τι να προσέξεις στη χρήση του.

skin iStock

Τις τελευταίες μέρες γίνεται μια τεράστια συζήτηση στα social media για ένα πολυχρηστικό, ενυδατικό προϊόν πασίγνωστου brand, που έχει κάνει κυριολεκτικά θραύση σε όλες τις ηλικίες, και των δύο φύλων. Όλοι θέλουν να το δοκιμάσουν (ή το έχουν ήδη ενσωματώσει στη ρουτίνα τους), ενώ τα σχετικά βιντεάκια- tutorials που κυκλοφορούν στο feed μας είναι πραγματικά αμέτρητα.

Ο λόγος για ένα όχι τόσο νέο προϊόν, που έχει γίνει ωστόσο viral μόλις τους τελευταίους μήνες. Πρόκειται για το γνωστό στις περισσότερες Cicaplast Baume B5 Repairing Balm της La Roche-Posay, ένα βάλσαμο πολλαπλών χρήσεων για καταπράυνση και προστασία του ερεθισμένου δέρματος, και απευθύνεται σε ολόκληρη την οικογένεια και σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

8 μάσκαρα που μου χάρισαν τις πιο εντυπωσιακές βλεφαρίδες | Δεν κοστίζουν πάνω από 15 ευρώ

To viral προϊόν που θέλουν να δοκιμάσουν όλες ανεξαιρέτως οι beauty addicts - κι έχει γίνει ανάρπαστο

Προορισμός του εν λόγω balm είναι να καταπραΰνει, να θρέψει και να προστατεύσει το ξηρό δέρμα, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της λειτουργίας του επιδερμικού φραγμού αλλά και να ηρεμήσει τυχόν ερεθισμούς και ερυθρότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά σημεία του σώματος εκτός από το πρόσωπο, όπως σε σκασμένα χέρια, αγκώνες, ξηρά χείλη κ.ά.

Η Gen Z ωστόσο έχει ανακαλύψει ότι το συγκεκριμένο βάλσαμο ωφελεί και σε άλλα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίζει μια επιδερμίδα ενώ υποστηρίζει ότι δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ξηρούς τύπους δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, στα βίντεο που βλέπουμε να εμφανίζονται στο TikTok και Instagram, οι beauty influencers εφαρμόζουν τη Cicaplast σε σπυράκια, αφού θεωρούν ότι θα τους βοηθήσει να τα εξαλείψουν. Παράλληλα, υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν ότι η Cicaplast είναι το ιδανικό skincare προϊόν για αναδόμηση και ενυδάτωση της αφυδατωμένης επιδερμίδας μετά τις διακοπές, που θα τους βοηθήσει να λειάνουν τις λεπτές γραμμές αφυδάτωσης που εμφανίζονται συχνά στο αφυδατωμένο δέρμα.

Επιδερμίδα με υφή; Δες τα beauty προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να την εξομαλύνεις

Τhe verdict

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο βάλσαμο είναι θαυματουργό και σίγουρα έχει βοηθήσει μεγάλη μερίδα ανθρώπων με το ξηρό ή ατοπικό δέρμα τους. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι πρόκειται για βάλσαμο και όχι για μια συνηθισμένη κρέμα, γεγονός που σημαίνει ότι έχει πιο παχύρρευστη υφή και δεν κάνει για όλους τους τύπους δέρματος. Υπάρχει λόγος που προορίζεται για τις πιο ξηρές επιδερμίδες, αλλά και για όλα τα προβλήματα που εμφανίζει ένας πιο ξηρός τύπος δέρματος (σκασίματα, ξεφλούδισμα κλπ). Αυτό με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα να μην ταιριάζει σε πιο λιπαρές επιδερμίδες, ιδίως αυτές που έχουν τάση για ακμή ή σπυράκια, καθώς είναι πολύ πιθανό να φράξει τους πόρους ή να μπουκώσει το δέρμα, με τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα.

Όσον αφορά στην αναδόμηση και ενυδάτωση με στόχο την πρόληψη ή λείανση των ρυτίδων, καλό είναι να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου αν θεωρείς ότι έχεις αυτή την ανάγκη και να σου προτείνει ο ίδιος τις σωστές κρέμες για το δικό σου δέρμα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις τη Cicaplast, αφού μπορεί πράγματι να σε ωφελήσει, ιδίως αναφορικά με την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Υπάρχουν άνθρωποι που "ορκίζονται" σε αυτή, κι ας έχουν λιπαρή επιδερμίδα. Αυτό που θα σου προτείναμε ωστόσο είναι να συμβουλευτείς σίγουρα τον γιατρό σου και να είσαι συνειδητοποιημένη ως προς το ότι, πιθανόν, να μη δεις τα αποτελέσματα που υπόσχονται οι TikTokers.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ