Follow us

Μείωση, επανόρθωση, προστασία | Το τρίπτυχο της επιτυχίας για να δείχνεις όσο νέα νιώθεις

Η ρουτίνα που θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τις καφέ κηλίδες.

καφέ κηλίδες iStock

Ο ανομοιόμορφος χρωματικός τόνος, που στερεί από την επιδερμίδα τη φρεσκάδα και τη λάμψη της είναι ίσως το πιο "ύπουλο" σημάδι γήρανσης, με το οποίο δυστυχώς οι περισσότερες γυναίκες καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωπες. Μην επιτρέπεις στις καφέ κηλίδες να σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη απ' όσο νιώθεις. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου κι αφού μάθεις παρακάτω γιατί ακριβώς εμφανίζονται, ανακάλυψε τα προϊόντα, που αποχρωματίζουν τις κηλίδες και επαναφέρουν τη λάμψη και τη φρεσκάδα στην επιδερμίδα.

Bakuchiol | Το νέο hot right now αντιγηραντικό συστατικό που πρέπει να δοκιμάσεις

Γιατί εμφανίζονται καφέ κηλίδες στην επιδερμίδα όσο περνούν τα χρόνια;

Σύμφωνα με την Δρ. Ούτε Μπράιτενμπαχ, οι κηλίδες σχετίζονται με τη γήρανση. "Το ηλιακό φως είναι μία από τις βασικές αιτίες εμφάνισής τους. Η υπεριώδης ακτινοβολία δημιουργεί κηλίδες κι όσο περισσότερο ζεις, τόσο περισσότερη υπεριώδη ακτινοβολία συσσωρεύεις", λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Δρ. Σαμπρίνα Μπράιτκροϊτς, οι κηλίδες σχετίζονται επίσης με τις ορμονικές αλλαγές. "Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης, αλλά και με τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, οι ορμόνες αλλάζουν συνέχεια. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει στη συσσώρευση μελάχρωσης και την εμφάνιση καφέ κηλίδων στην επιδερμίδα", εξηγεί.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας για να δείχνεις όσο νέα νιώθεις

Ανακάλυψε παρακάτω τη ρουτίνα που θα πρέπει να υιοθετήσεις από σήμερα κιόλας αν θέλεις να δεις τις ρυτίδες να μειώνονται αισθητά και την επιδερμίδα σου να λάμπει ξανά:

Μείωση

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για να χαρίσεις μια πιο φρέσκια και νεανική όψη στην επιδερμίδα σου είναι να απαλύνεις τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες.

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα που μπορείς να εντάξεις στη ρουτίνα σου είναι το LUMINOUS630® Anti-Spot Serum της NIVEA. Συνδυάζει το πρωτοπόρο συστατικό LUMINOUS630® στη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση με τη Βιταμίνη Ε και το Υαλουρονικό Οξύ, κι έτσι ενεργοποιεί την ανανέωση των κυττάρων, μειώνοντας τις κηλίδες που προκαλούνται από τον ήλιο, τη γήρανση, τους ορμονικούς παράγοντες, αλλά και εμποδίζοντας την επανεμφάνισή τους.

Μείωση, επανόρθωση, προστασία | Το τρίπτυχο της επιτυχίας για να δείχνεις όσο νέα νιώθεις

Θα λατρέψεις το πόσο γρήγορα απορροφάται από την επιδερμίδα, αλλά και την ελαφριά του σύνθεση. Με συστηματική χρήση θα δεις τις μικρές κηλίδες να εξαφανίζονται ολοκληρωτικά, ενώ τις πιο μεγάλες να δείχνουν ολοένα και πιο αχνές.

Επανόρθωση

Μετά τον ορό εφάρμοσε μία ενυδατική κρέμα που θα ενισχύσει τη δράση του, επανορθώνοντας την επιδερμίδα και "κλειδώνοντας" την υγρασία.

Αγαπημένη επιλογή αποτελεί η LUMINOUS630® AntiSpot Daily Fluid SPF50 της NIVEA, η οποία συνδυάζει το πατενταρισμένο αντιοξειδωτικό συστατικό LUMINOUS630® με Υαλουρονικό Οξύ και Βιταμίνη E για ανανέωση των κυττάρων και φίλτρα UVA / UVB για προστασία από την φωτογήρανση.

καφέ κηλίδες

Εκτός από το ότι εμποδίζει τις υπάρχουσες κηλίδες από το να σκουρύνουν, τις μειώνει και αποτρέπει την επανεμφάνιση τους, ενώ παράλληλα βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας, προσφέροντας μια ομοιόμορφη και υγιή όψη. Μεγάλο plus της συγκεκριμένης κρέμας είναι και το ότι περιέχει υψηλό SPF, προστατεύοντας την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία, δηλαδή από τον καρκίνο του δέρματος, το έγκαυμα, και φυσικά τις καφέ κηλίδες.

Προστασία

Το βράδυ προτίμησε μια πιο πλούσια ενυδατική κρέμα, η οποία όμως θα συμβάλλει κι αυτή στον αγώνα κατά των καφέ κηλίδων. Η LUMINOUS630® AntiSpot Night Cream της NIVEA συνδυάζει το πατενταρισμένο αντιοξειδωτικό συστατικό LUMINOUS630® με Υαλουρονικό Οξύ για ανανέωση των κυττάρων κατά την διάρκεια της νύχτας. Εμποδίζει τις υπάρχουσες κηλίδες από το να σκουρύνουν, τις μειώνει και αποτρέπει την επανεμφάνιση τους, βελτιώνοντας παράλληλα την υφή της επιδερμίδας.

καφέ κηλίδες

Director's Note: Μην παραλείψεις να εφαρμόσεις όλα τα παραπάνω προϊόντα περιποίησης και στο λαιμό και το ντεκολτέ σου για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολουθώντας αυτή τη ρουτίνα για τέσσερις εβδομάδες, θα δεις τις κηλίδες σου να δείχνουν ορατά πιο ήπιες, ενώ αν εξακολουθήσεις να την ακολουθείς για άλλες τέσσερις εβδομάδες θα δεις την έντασή τους να μειώνεται έως και 50%. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, συνέχισε με την ίδια ρουτίνα για άλλο τόσο και θα δεις τις κηλίδες να μειώνονται έως και 71%, την ομοιογένεια της επιδερμίδας σου να αυξάνεται κατά 60% και η λάμψη της κατά 62%.

Sun Care 101 | Οι 7 πιο συχνές ερωτήσεις για τα αντηλιακά παίρνουν -επιτέλους- απάντηση

Το ήξερες;

Η περιποίηση της επιδερμίδας δεν θα πρέπει να σταματάει μόνο στο πρόσωπο. Τα χέρια είναι ένα από τα πρώτα σημεία, που μαρτυρούν την ηλικία μια γυναίκας. Μην παραλείπεις λοιπόν την φροντίδα τους με μία κρέμα, που δρα ενάντια των καφέ κηλίδων, όπως η LUMINOUS630® AntiSpot Advanced Hand Cream της NIVEA.

Δες το βίντεο για να μάθεις ακόμα περισσότερα για τις καφέ κηλίδες:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ