Follow us

Οι 5 κανόνες περιποίησης της ευαίσθητης επιδερμίδας που ο δερματολόγος σου θα ήθελε να ξέρεις

Κράτησε σημειώσεις.

ευαίσθητη επιδερμίδα Istock

Ξηρότητα, ερεθισμός, τραχύτητα, αίσθημα τραβήγματος, διαταραγμένος δερματικός φραγμός: Αυτά είναι τα βασικά πέντε σημάδια της ευαίσθητης επιδερμίδας, που κάνουν απαραίτητη την ειδική, καθημερινή φροντίδα της. Καθώς τα skincare trends και τα hacks του TikTok μπορούν να είναι καταστροφικά για την υγεία της, συγκεντρώσαμε παρακάτω τους πέντε SOS κανόνες περιποίησης της ευαίσθητης επιδερμίδας, που ο δερματολόγος σου θα ήθελε να ξέρεις:

Ευαίσθητη επιδερμίδα | 5 SOS κανόνες περιποίησης

Χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν τη λανθασμένη άποψη πως η επιδερμίδα τους είναι καθαρή, μόνο αν νιώσουν αυτήν την squeaky clean αίσθηση τραβήγματος. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι το καθαριστικό προσώπου, που χρησιμοποιούν, είναι πολύ σκληρό, με αποτέλεσμα μαζί με τα υπολείμματα μακιγιάζ και τους ρύπους, να απομακρύνει και τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, που είναι πολύ σημαντικά για τη διατήρηση της καλής της υγείας.

Ειδικά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα θα πρέπει να αποφεύγεις πάση θυσία αυτά τα προϊόντα και να προτιμάς απαλά καθαριστικά, όπως η καθαριστική λοσιόν για το πρόσωπο και το σώμα της Cetaphil. Αυτή η εξαιρετικά απαλή και μη ερεθιστική λοσιόν απομακρύνει όλους τους ρύπους καθώς και το μακιγιάζ χωρίς να περιέχει σαπούνι και άρωμα στη σύνθεσή της και διατηρώντας ουδέτερο το pH της επιδερμίδας. Παράλληλα καταπραΰνει και αναπληρώνει την ενυδάτωση του δέρματος.

Οι 5 κανόνες περιποίησης της ευαίσθητης επιδερμίδας που ο δερματολόγος σου θα ήθελε να ξέρεις

Το αποτέλεσμα; Λεία, απαλή κι ενυδατωμένη επιδερμίδα χωρίς αίσθηση τραβήγματος, ξηρότητα, τραχύτητα κι ερεθισμούς.

Director's Note: Η συγκεκριμένη δερματολογικά ελεγμένη λοσιόν συνιστάται ακόμα και σαν συμπληρωματική αντιμετώπιση στις ξηραντικές τοπικές ή συστηματικές αγωγές κατά της ακμής.

Απόφυγε το καυτό νερό

Το ξέρουμε ότι για πολλές γυναίκες το μπάνιο με καυτό νερό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα guilty pleasures, αλλά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα θα πρέπει να το αποφεύγεις. Προτίμησε νερό σε θερμοκρασία δωματίου, που ούτε θα "σοκάρει", ούτε θα ξηράνει την επιδερμίδα σου.

Χρησιμοποίησε μία ενυδατική κρέμα που να ενισχύει το δερματικό φραγμό

Όπως προαναφέρθηκε, η διατάραξη του δερματικού φραγμού αποτελεί ένα από τα πέντε σημάδια της ευαίσθητης επιδερμίδας. Φαντάσου τον σαν ένα φράκτη, ο οποίος κρατά μακριά τα επικίνδυνα αλλεργιογόνα και βακτηρίδια, και αποτρέπει τη διαδερμική απώλεια νερού. Στη δική σου περίπτωση, αυτός ο φράκτης έχει κενά μεταξύ των ξύλων, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σου να παρουσιάζει ξηρότητα, κνησμό, ερυθρότητα και αίσθηση τραβήγματος.

Για να ενισχύσεις το δερματικό φραγμό επίλεξε μία ενυδατική λοσιόν, ειδική για τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας, όπως η ενυδατική λοσιόν σώματος Cetaphil. Η εν λόγω λοσιόν προσφέρει ενυδάτωση που διαρκεί έως και 4 ημέρες, ενισχύοντας έτσι τη λειτουργία του δερματικού φραγμού. Θα λατρέψεις τη μη λιπαρή σύνθεσή της, η οποία δεν περιέχει άρωμα και λανολίνη, αλλά και το γεγονός ότι απορροφάται γρήγορα και αφήνει μία ευχάριστη αίσθηση απαλότητας στο δέρμα.

ευαίσθητη επιδερμίδα

Μην εφαρμόζεις την κρέμα σε στεγνή επιδερμίδα

Μιλώντας για ενυδάτωση, αντί να εφαρμόζεις τη λοσιόν σε στεγνή επιδερμίδα, προτίμησε να την εφαρμόζεις αμέσως μετά το ντους σε νωπή επιδερμίδα, έτσι ώστε να απορροφάται καλύτερα και να μπορεί να "κλειδώνει" την υγρασία.

Απόφυγε τα "δύσκολα" δραστικά συστατικά

Όπως είπαμε, τα περισσότερα trends που βλέπεις στο διαδίκτυο δεν έχουν δημιουργηθεί με την ευαίσθητη επιδερμίδα κατά νου. Αυτός είναι ο λόγος που θα σε συμβουλεύαμε να μείνεις μακριά από θαυματουργά μεν, "δύσκολα" δε trendy δραστικά συστατικά, όπως η ρετινόλη και τα AHA, τα οποία συχνά έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως ξηρότητα και ερεθισμό. Αν επιμένεις να τα εντάξεις στη ρουτίνα σου, θα σε παροτρύναμε να συμβουλευτείς το δερματολόγο σου πριν το κάνεις, αλλά και να τα συνδυάσεις με βαθιά ενυδατικά και καταπραϋντικά προϊόντα περιποίησης, όπως αυτά της Cetaphil.

info
Βρες τα προϊόντα Cetaphil στα φαρμακεία και τα καταστήματα Hondos Center.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ