Follow us

FYI Τα μικρά άσπρα σπυράκια στο πρόσωπό σου δεν είναι (ακριβώς) ακμή

Τι ακριβώς είναι τότε και πώς μπορείς να τα εξαφανίσεις άμεσα.

άσπρα μικρά σπυράκια στο πρόσωπο Istock Photo

Έχεις γεμίσει άσπρα μικρά σπυράκια στο πρόσωπο, τα οποία δεν λένε με τίποτα να φύγουν; Ίσως ξέρουμε το γιατί. Δεν αποκλείεται να μην πρόκειται για κλασική ακμή, αλλά για closed comedones (CCs), δηλαδή για φραγμένους πόρους λόγω περίσσιας σμήγματος ή συσσώρευσης νεκρών κυττάρων.

Disclaimer: Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε διάγνωση και εννοείται ότι σε παροτρύνουμε να επισκεφθείς το δερματολόγο σου, αφού είναι ο μόνος που μπορεί να εξετάσει τη δική σου επιδερμίδα και να καταλήξει με σιγουριά στο ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα.

5 απολύτως δωρεάν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τα σπυράκια

Άσπρα μικρά σπυράκια στο πρόσωπο | Αιτίες

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Γιατί μπορεί να έχουν φράξει οι πόροι σου;

1. Ίσως δοκίμασες κάποιο νέο προϊόν, πιθανότατα με AHA ή ρετινόλη, το οποίο δεν "συμφώνησε" με την επιδερμίδα σου. Δοκίμασε να το αφαιρέσεις για κάποιες μέρες από τη ρουτίνα σου για να δεις αν τα σπυράκια θα μειωθούν.

2. Αν τα σπυράκια είναι κοντά στη γραμμή των μαλλιών ή τα μάγουλα, εκεί που συνήθως ακουμπούν τα μαλλιά σου όταν είναι ελεύθερα, δεν αποκλείεται κάποιο προϊόν styling να έχει κάνει τη "ζημιά".

3. Πολύ πιθανό είναι να έχει διαταραχθεί ο επιδερμικός φραγμός σου λόγω υπερβολικής απολέπισης ή συχνής εναλλαγής προϊόντων περιποίησης.

Οι καλύτεροι οροί προσώπου για λιπαρή επιδερμίδα που θα δοκιμάσεις ποτέ

Άσπρα μικρά σπυράκια στο πρόσωπο | Αντιμετώπιση

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να μειώσεις τα άσπρα μικρά σπυράκια στο πρόσωπο;

1. Κάνε 2 φορές την εβδομάδα απολέπιση με ένα προϊόν με AHA ή BHA.

2. Όπως ξέρεις, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Γι' αυτό αν δεν θέλεις να βγάλεις άσπρα μικρά σπυράκια στο πρόσωπο, ένταξε στη ρουτίνα σου ένα προϊόν με ρετινοϊδή λίγες φορές την εβδομάδα και σε μικρή δόση.

Director's Note: Μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις αντηλιακό το πρωί.

3. Αν έχεις ήδη άσπρα μικρά σπυράκια στο πρόσωπο, δοκίμασε ένα προϊόν με υπεροξείδιο του βενζολίου, νιασιναμίδη ή αζελαϊκό οξύ.

4. Ενίσχυσε τον επιδερμικό φραγμό εντάσσοντας στη ρουτίνα σου ήπια καθαριστικά προσώπου, αλλά και προϊόντα περιποίησης με καταπραϋντικά κι ενυδατικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ και τα ceramides.

Τα 5 καλύτερα toners με γλυκολικό οξύ που θα αναβαθμίζουν την skincare και haircare ρουτίνα σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ