Follow us

5 απολύτως δωρεάν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τα σπυράκια

Το Νο.1 είναι ίσως και το πιο σημαντικό.

σπυράκια στο πρόσωπο Pixel Formula

Η καταπολέμηση της ακμής δεν είναι σίγουρα ούτε εύκολη, ούτε οικονομική διαδικασία. Ανάμεσα στα ραντεβού στο δερματολόγο, τις συνεδρίες laser και τη δημιουργία μιας εξ ολοκλήρου νέας ρουτίνας με εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης, σίγουρα απαιτείται πολύς χρόνος και ένα γερό budget. Αν και όλα τα παραπάνω είναι σίγουρα απαραίτητα, υπάρχουν πολλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τα σπυράκια στο πρόσωπο σήμερα κιόλας και μάλιστα χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ.

Πώς φεύγουν τα εσωτερικά σπυράκια; Τα do's και don'ts

5 δωρεάν τρόποι να βελτιώσεις την όψη της επιδερμίδας σου

1. Μην πλένεις το πρόσωπό σου με καυτό νερό

Το ξέρουμε ότι είναι εξαιρετικά βολικό να πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους, αλλά ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Η θερμοκρασία του νερού, που χρησιμοποιείς, το πιο πιθανό είναι να είναι εξαιρετικά υψηλή, προκαλώντας ξηρότητα στην επιδερμίδα και αποδυναμώνοντας τον επιδερμικό φραγμό. Προτίμησε λοιπόν να πλένεις το πρόσωπό σου στο νιπτήρα ή έστω γύρισε το νερό στο κρύο.

Δούκισσα Νομικού | Η συμβουλή για τα σπυράκια που ακολουθεί πιστά εδώ και 17 χρόνια

2. Σκούπισε το πρόσωπό σου με χαρτί κουζίνας

Το στέγνωμα του προσώπου σου μετά τον καθαρισμό με την πετσέτα του μπάνιου είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την επιδερμίδα σου. Ο λόγος; Τα βακτήρια, που κάνουν πάρτι κάθε μέρα στην πετσέτα σου μετά του ντους. Προτίμησε να σκουπίζεις το πρόσωπό σου με λίγο χαρτί κουζίνας, που είναι σούπερ απορροφητικό και -το κυριότερο- απόλυτα καθαρό.

3. Μην ακουμπάς το πρόσωπό σου

Το κινητό σου, το κάθισμα στο λεωφορείο, την πόρτα του γραφείου: Σκέψου πόσα πράγματα πιάνεις κάθε μέρα πριν καν ξεκινήσει επίσημα η μέρα σου. Τώρα σκέψου πόσα μικρόβια μεταφέρεις εν αγνοία σου στο πρόσωπό σου κάθε φορά που ασυναίσθητα το ακουμπάς. Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά προσπάθησε να μην αγγίζεις το πρόσωπό σου όταν σκέφτεσαι και να μη στηρίζεις το κεφάλι σου στα χέρια σου όταν βλέπεις τηλεόραση ή δουλεύεις. Η επιδερμίδα σου θα σε ευγνωμονεί -trust us.

Οι 7 καλύτερες κρέμες για σπυράκια που θα βρεις στο φαρμακείο της γειτονιάς σου

4. Μην πειράζεις τα σπυράκια στο πρόσωπό σου

Ο λόγος που οι περισσότερες γυναίκες και άνδρες πειράζουν τα σπυράκια τους είναι γιατί νιώθουν άγχος σε κάποιο τομέα της ζωής τους, όπως η δουλειά ή το σχολείο. Το άγχος τους προκαλεί ακμή, η ακμή τους στρεσάρει και έτσι πειράζουν τα σπυράκια τους. Είναι ένας φαύλος κύκλος. Ήρθε η ώρα να σταματήσεις αυτήν την κακιά συνήθεια για να αποκτήσεις επιτέλους την επιδερμίδα, που ονειρεύεσαι. Για να το κάνεις αυτό, ακολούθησε τα tips που θα βρεις εδώ.

5. Καθάρισε την οθόνη του κινητού σου

Αν κοιτούσες με το μικροσκόπιο την οθόνη του κινητού σου σίγουρα θα τρόμαζες από τον αριθμό των μικροβίων που ζουν πάνω σε αυτή. Αν παρατηρείς λοιπόν πως εμφανίζονται διαρκώς σπυράκια στα μάγουλά σου, κοντά στους κροτάφους, τότε δεν αποκλείεται οι καθημερινές 3ωρες κλήσεις με την κολλητή να είναι η αιτία. Ήρθε η ώρα να απολυμάνεις την οθόνη του κινητού σου χρησιμοποιώντας ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι ή καθαριστικό σπρέι.

Οι καλύτερες spot θεραπείες για να εξαφανίσεις τα σπυράκια μέσα σε ένα βράδυ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ