Follow us

5 βελούδινα, πολυχρηστικά balms για υπέροχη λάμψη και ενυδάτωση σε πρόσωπο και σώμα

Οι αγαπημένες επιλογές των beauty addicts.

Elsa Hosk Splash News / Ideal Image

Οι πιο πρόσφατες τάσεις στο skincare και στην φροντίδα του προσώπου μας γενικότερα θέλουν να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ γίνεται, με στόχο να αναδειχθεί η φυσική μας ομορφιά. Αυτός ο μινιμαλισμός ως προς την καταναλωτικότητα και τη (φειδωλή) χρήση προϊόντων έχει οφέλη όχι μόνο στο δέρμα και στην τσέπη σου, αλλά και στο περιβάλλον, με τις sustainable πρακτικές πάσης φύσεως να κερδίζουν έδαφος όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός.

Σε αυτή την κατηγορία υπάγονται και τα multitasking καλλυντικά που ωφελούν με διάφορους τρόπους το δέρμα σου. Τι ακριβώς εννοούμε με αυτό το είδος καλλυντικών; Πρόκειται για τα πολυχρηστικά προϊόντα που χαρίζουν πολλά πλεονεκτήματα και έχουν διαφορετικές χρήσεις στην beauty ρουτίνα σου, και μπορεί να είναι είτε προϊόντα μακιγιάζ είτε skincare.

Πιο συγκεκριμένα, και ειδικά ως προς το skincare, τα προϊόντα που λατρεύουμε (από πάντα) είναι τα πολυχρηστικά balms. Πρόκειται για τα προϊόντα από συμπαγές υλικό που λιώνουν στην επιδερμίδα με το που τα αγγίξεις και αφήνουν μια λεία, βελούδινη, καμιά φορά oily αίσθηση που είναι σούπερ ενυδατική.

Τα lip balms με χρώμα που μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια το κραγιόν σου

Ο λόγος που θεωρούνται πολυχρηστικά είναι ακριβώς γιατί έχουν διάφορες χρήσεις σε μια beauty ρουτίνα, μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Ανάλογα πάντα με το προϊόν, μπορεί να χρησιμεύσει ως ενυδατική κρέμα, μάσκα προσώπου για ενυδάτωση και λάμψη, primer για skin prep πριν το μακιγιάζ, προϊόν ντεμακιγιάζ, βάλσαμο για ενυδάτωση χειλιών, προϊόν ενυδάτωσης για σκασμένες περιοχές (αγκώνες, δάχτυλα και πετσάκια, φτέρνες). Μπορούν ακόμα και να χρησιμοποιηθούν ως καταπραϋντικά προϊόντα για θρέψη μετά από κάποια επεμβατική θεραπεία (πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό σου) ή ακόμα και μετά το ξύρισμα ή το laser, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν καλό ακόμα και στα μαλλιά (ενυδατώνοντας τις άκρες).

5 κινήσεις ματ για να δείχνεις φρέσκια κάθε πρωί χωρίς ίχνος μακιγιάζ

Σου κεντρίσαμε το ενδιαφέρον; Δες παρακάτω τα 5 αγαπημένα μας multi-purposed balms που δεν θα μπορείς να αποχωριστείς - στα συν το γεγονός ότι, χάρη στο μέγεθός τους, μπορείς να τα κουβαλάς πάντα και παντού μαζί σου.

5 multi purposed balms που αγαπάμε:

Multi-purposed Soothing Balm, Face & Lips, Dr. Pawpaw Original

Multi-purposed Soothing Balm, Face & Lips, Dr. Pawpaw Original

Πολυλειτουργικό βάλσαμο για θρέψη και ενυδάτωση που κάνει την επιδερμίδα και τα χείλη να είναι σούπερ απαλά και λεία. Tip: Χρησιμεύει και ως highlighter για φυσική λάμψη στα ζυγωματικά - εφαρμόζεται ως το τελευταίο βήμα στο μακιγιάζ. 

Ultra Hydrastic Dry Skin Balm, Apiceuticals

Ultra Hydrastic Dry Skin Balm, Apiceuticals

Συμπυκνωμένο balm με βιοδραστικά συστατικά σε υψηλές συγκεντρώσεις που ενυδατώνει, θρέφει και προστατεύει την επιδερμίδα. Αποκαθιστά την επιδερμίδα και αναπληρώνει τα λιπίδια που χάνει λόγω των εξωγενών επιθέσεων (πλύσιμο επιδερμίδας με σαπούνι/αφρόλουτρο, έκθεση στον ήλιο, ρύπανση κτλ). Έχει 15 ξεχωριστές χρήσεις (δρα ως ενυδατική κρέμα, primer, προϊόν ντεμακιγιάζ, ενυδατικό προϊόν για το σώμα κλπ).

Repair Balm (Face, Body, Lips), Laouta

Repair Balm (Face, Body, Lips), Laouta

Βάλσαμο ανανέωσης, ενυδάτωσης και θρέψης για το πρόσωπο, σώμα και χείλη, που εκτός από πλήρως ενυδατικό για το ταλαιπωρημένο δέρμα, είναι και καταπραϋντικό για τα εγκαύματα και τα εκζέματα.

Aromatic Purifying Balm Θεραπεία Νυκτός για Μείωση των Ατελειών, Darphin

Aromatic Purifying Balm Θεραπεία Νυκτός για Μείωση των Ατελειών, Darphin

Ένα cleansing balm που αναμειγνύει αιθέρια έλαια από φαρμακευτικά φυτά, μπαχαρικά και λουλούδια, με σκοπό να μειώσει ορατά τις ατέλειες και να προσφέρει μία υγιή όψη. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως προϊόν ντεμακιγιάζ αλλά και ενυδάτωσης, που θα φοράς κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς.

Sunissime Repair Baume Reparateur Global Anti-Aging,

Sunissime Repair Baume Reparateur Global Anti-Aging,

Balm επανόρθωσης με ενεργή υφή που έχει την ικανότητα να μειώνει τη θερμοκρασία του δέρματος χάρη στην ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ CRYO EFFECT, για άμεσο καταπραϋντικό αποτέλεσμα.
Με διακριτικό άρωμα λευκών λουλουδιών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ