Follow us

Ενυδατωμένη, λαμπερή επιδερμίδα στο κρύο | 4 πράγματα που οφείλεις να προσέχεις κάθε χειμώνα

Τα skincare tips της beauty editor για να καταπολεμήσεις την ξηροδερμία που εμφανίζεται κάθε χειμώνα.

skin iStock

Όσο προσεκτική κι αν είσαι με την skincare ρουτίνα σου τον χειμώνα, είναι γεγονός ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να αλλάζουν όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν, ώστε η επιδερμίδα σου να ακτινοβολεί υγεία και λάμψη.

Για αρχή, να σου πούμε ότι τον χειμώνα τα επίπεδα της υγρασίας στην επιδερμίδα μας μειώνονται, με αποτέλεσμα να χρειάζεται έξτρα θρέψη και ενυδάτωση. Παράλληλα, οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας (εξαιτίας του πολύ κρύου που επικρατεί έξω και του ξηρού αέρα των κλιματιστικών ή καλοριφέρ στους εσωτερικούς χώρους) εντείνουν την κατάσταση προκαλώντας ξηρότητα στον εξωτερικό, επιδερμικό φραγμό με αποτέλεσμα οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες να γίνονται ακόμα πιο εμφανείς.

5 διαχρονικά beauty tips για να δείχνεις πάντα νέα

Είναι πιθανό επίσης κάποιες κρέμες που εφαρμόζεις να μην λειτουργούν και να μην φέρνουν τα αποτελέσματα που θες ή αναμένεις στο πρόσωπό σου - τη στιγμή που οι ίδιες κρέμες ήταν οι αγαπημένες σου πριν λίγο καιρό.

Τα 4 tips της beauty editor που οφείλεις να προσέχεις κάθε χειμώνα:

#1. Άλλαξε skincare

Με αυτό εννοούμε να προτιμήσεις πιο κρεμώδεις φόρμουλες για τις ενυδατικές κρέμες που χρησιμοποιείς και όχι τόσο υδαρείς ή τζελ υφές, που είναι τέλειες για το καλοκαίρι αλλά δεν λειτουργούν το ίδιο καλά τον χειμώνα. Ενδεικτικό είναι το εξής: αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, θα έχεις παρατηρήσει ότι οι πλούσιες κρέμες δεν σου κάνουν γενικά, καθώς βαραίνουν το δέρμα σου. Τον χειμώνα ωστόσο αυτό αλλάζει, καθώς ακόμα και οι πιο λιπαρές επιδερμίδες μπορεί να υποφέρουν από ξηρότητα, επομένως χρειάζονται μια πιο πλούσια σύνθεση για ενυδάτωση. Περιττό να αναφέρουμε ότι οι πιο παχύρρευστες κρέμες είναι ιδανικές για τις ξηρές έως πολύ ξηρές επιδερμίδες που υποφέρουν περισσότερο στο κρύο.

Sleeping beauty | 5 tips ομορφιάς για να ξυπνάς κάθε πρωί πιο όμορφη και φρέσκια από ποτέ

#2. Απόφυγε το ζεστό (ή ακόμα χειρότερα) καυτό νερό

Το ζεστό, πόσο μάλλον το καυτό, νερό αφαιρεί από την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας όλα τα απαραίτητα έλαια που συντελούν στην ενυδάτωση και παροχή υγρασίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται προσωρινή ξηροδερμία που κάνει το δέρμα να "τραβάει", αφήνοντας αυτή την ενοχλητική αίσθηση στο πρόσωπο. Προτίμησε χλιαρό ή, ακόμα καλύτερα, κρύο νερό όταν πλένεις το πρόσωπό σου και απόφυγε τα σκληρά καθαριστικά προϊόντα.

Extra tip: Εφάρμοζε το σέρουμ σου σε νωπή και όχι εντελώς στεγνή επιδερμίδα, για πιο βαθιά ενυδάτωση.

#3. Απόφυγε τα χημικά, σκληρά peelings με οξέα

Όσο ωφέλιμα κι αν είναι τα peelings για την επιδερμίδα, η αλήθεια είναι ότι το ίδιο εύκολα μπορούν να την αφυδατώσουν - ιδίως αν είναι ήδη ξηρή ή υποφέρει από προσωρινή ξηροδερμία λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Όταν παρατηρείς ότι το δέρμα σου "τραβάει", ίσως είναι ένα σημάδι για να μειώσεις τη χρήση των οξέων και δυνατών συστατικών, έστω για λίγο καιρό, και να επανέλθεις όταν η ξηρότητα υποχωρήσει.

#4. Μην ξεχνάς το αντηλιακό (και στον λαιμό)

Ο λόγος που πρέπει να το φοράς καθημερινά, χειμώνα - καλοκαίρι, αλλά και να το ανανεώνεις κάθε δύο ώρες (είτε κάνεις βόλτα στο κέντρο της Αθήνας μέρα-μεσημέρι, είτε οδηγείς) είναι ότι ο ήλιος σε "βλέπει" παντού, ενώ διαπερνά ακόμα και τα τζάμια. Αποτέλεσμα; Πέρα από το πιθανό κάψιμο/έγκαυμα που μπορεί να πάθεις, η βλαβερή ακτινοβολία ταλαιπωρεί το δέρμα και ευθύνεται για την πρόωρη γήρανσή του (εμφάνιση ρυτίδων, λεπτών γραμμών, κηλίδων και πανάδων). Παράλληλα, ο ήλιος "σε βλέπει" και στον λαιμό, προκαλώντας τις ίδιες συνέπειες κι εκεί - ενώ η πιο λεπτή και ευαίσθητη επιδερμίδα του λαιμού γερνάει πιο γρήγορα. Μην αμελείς να το απλώνεις σε όλα τα σημεία που εκτίθενται στον ήλιο.

"Hot Girl Hair" | Όλα τα μυστικά για να κάνεις το πιο σέξι χτένισμα με μπούκλες - και αγαπημένο των celebrities

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ