Follow us

Αυτό το προϊόν μακιγιάζ χρειάζεσαι για ένα γιορτινό makeup look που θα κρατήσει ώρες

Plus, 5 value for money προτάσεις της beauty editor που αξίζει να δεις.

makeup iStock

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το προϊόν μακιγιάζ που δεν λείπει ποτέ μα ποτέ από το makeup suitcase ενός έμπειρου makeup artist; Βασικά, πολλά προϊόντα τούς είναι απαραίτητα και δεν απουσιάζουν ποτέ από το βαλιτσάκι τους, αλλά αν έπρεπε να επιλέξουν να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε ένα, αυτό θα ήταν το setting spray.

Γιατί είναι τόσο αναπόσπαστο για τη δουλειά τους; Γιατί βοηθά στο να "σετάρει" το μακιγιάζ, σταθεροποιώντας όλα τα προϊόντα που έχουν ήδη εφαρμοστεί και αποτρέποντας τις χρωστικές να "τρέξουν" ή να "λιώσουν" καταστρέφοντας το μακιγιάζ, πράγμα που συμβαίνει σε αρκετές γυναίκες μετά από λίγη ώρα, ιδίως όταν ιδρώνουν. Αν τώρα έχεις λιπαρή επιδερμίδα που "διώχνει" (φυσιολογικά) τα προϊόντα μετά από λίγο, το setting spray σού είναι απαραίτητο 100%. Συμπέρασμα; Αν θες το μακιγιάζ σου να παραμείνει αναλλοίωτο για πολλές ώρες (και στοιχηματίζουμε ότι θες), τότε δεν πρέπει να ξεχάσεις να ξεκάσεις το πρόσωπό σου με ένα setting spray πριν φύγεις από το σπίτι - ή και να το ανανεώνεις, αν γίνεται, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τόνια Σωτηροπούλου | Έκανε το πιο σέξι, γιορτινό μακιγιάζ για μελαχρινές

Τι πρέπει να προσέξεις στην εφαρμογή του:

Ψέκαζέ το από αρκετά μακριά, αν δεν θες να βρέξεις εντελώς το πρόσωπό σου και να αλλοιώσεις το μακιγιάζ πριν καν στεγνώσει καλά καλά. Στόχος είναι να απλωθεί το mist ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο. Επιπλέον, σιγουρέψου ότι έχει στεγνώσει πολύ καλά η μάσκαρα ή το eye liner (που είναι liquid προϊόντα) πριν ψεκάσεις το setting spray, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το πρόσωπο θα βραχεί και τα χρώματα θα "τρέξουν".

Setting Sprays vs Face Mists vs Priming Sprays

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να διαχωρίσουμε την έννοια του setting spray με αυτή του face mist αλλά και του priming spray. Μπορεί να μοιάζουν μεταξύ τους, όμως έχουν διαφορετικές ιδιότητες (που πολλές φορές βέβαια αλληλοκαλύπτονται).

5 festive παλέτες σκιών για τα πιο λαμπερά eye makeup looks στο ρεβεγιόν (και όχι μόνο)

Το setting spray βοηθά στη διατήρηση του makeup για περισσότερο χρόνο μέσα στην ημέρα - θα τα βρεις και ως fixing sprays. Το priming spray κάνει αυτό που λέει και η ονομασία του, λειτουργεί κάπως σαν primer με στόχο να προετοιμάσει την επιδερμίδα για το μακιγιάζ. Παρ' όλα αυτά, συμβάλλει εξίσου σε ένα σταθερό αποτέλεσμα, αφού ως γνωστόν μια ομοιόμορφη βάση διατηρεί αναλλοίωτα τα προϊόντα μακιγιάζ που απλώνονται στο πρόσωπο. Τέλος, τα face mists ενυδατώνουν απαλά το πρόσωπο αλλά και "φρεσκάρουν" το μακιγιάζ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ, είτε στο τέλος είτε και μέσα στην ημέρα σου.

Βέβαια, υπάρχουν και φόρμουλες που συνδυάζουν όλα τα παραπάνω σε ένα μόνο μπουκάλι. Σε κάθε περίπτωση, γίνεται κατανοητό ότι τα setting sprays είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να έχεις ένα πολύ σταθερό αποτέλεσμα.

Δες τα αγαπημένα και value for money setting sprays της beauty editor:

Setting Spray, ID Concept Beauty

Setting Spray, ID Concept Beauty

Πρόκειται για ένα mist νερού εμπλουτισμένο με βιταμίνη C και καστορέλαιο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πριν μετά ή και κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ για να ενυδατώσει, να σετάρει και να ανανεώσει το μακιγιάζ. Με διακριτικό άρωμα καρύδας.

Lasting Performance Setting Spray, Max Factor

Lasting Performance Setting Spray, Max Factor

Δροσιστικό και καταπραϋντικό setting spray που σταθεροποιεί και παρατείνει τη διάρκεια του μακιγιάζ έως και 8 ώρες. Το εκχύλισμα αγγουριού που εμπεριέχει προσφέρει μια έκρηξη ενυδάτωσης, χαρίζοντας παράλληλα λάμψη και αναζωογόνηση στις θαμπές και κουρασμένες επιδερμίδες. Προσφέρει άμεση ανανέωση του μακιγιάζ και απαλότητα στην επιδερμίδα.

Make-Up Setting Spray Άγριο Τριαντάφυλλο, KORRES

Make-Up Setting Spray Άγριο Τριαντάφυλλο, KORRES

3 σε 1 mist προσώπου που προετοιμάζει την επιδερμίδα, σταθεροποιεί και αναζωογονεί το μακιγιάζ. Εμπλουτισμένο με εκχύλισμα Άγριου Τριαντάφυλλου για αναλλοίωτο, φυσικό αποτέλεσμα.
 
 

Prep + Prime Fix+ / Mini M·A·C

Prep + Prime Fix+ / Mini M·A·C

Ένα ελαφρύ mist νερού εμπλουτισμένο με βιταμίνες ,μεταλλικά στοιχεία και έναν συνδυασμό από πράσινο τσάι, χαμομήλι και αγγούρι που ανανεώνει το δέρμα και το καταπραΰνει.

Makeup Setting Spray - Matt Finish

Makeup Setting Spray - Matt Finish

To Makeup Setting Spray της NYX Professional Makeup έχει ανάλαφρη και άνετη αίσθηση, ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και εξασφαλίζει ότι το μακιγιάζ σου παραμένει σταθερό. Το συγκεκριμένο χαρίζει ματ φινίρισμα χωρίς γυαλάδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ