Follow us

French Girl makeup | To go-to μακιγιάζ των Γαλλίδων κολακεύει τις γυναίκες όλων των ηλικιών

Κόκκινο κραγιόν, διακριτικό eye liner, άφθονη μάσκαρα και λαμπερή επιδερμίδα συνθέτουν το "french makeup" που όλες θέλουν να αντιγράψουν τώρα (video).

makeup Pixel Formula

Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει να γίνεται λόγος για το "The French Girl", έναν όρο που δεν αφορά μόνο την εθνικότητα μιας κοπέλας, αλλά πολύ περισσότερο έναν τρόπο ζωής που εκτείνεται σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας και της εμφάνισής τους, ακόμα και στο.... (γαλλικό) μακιγιάζ τους. Πρόκειται για εκείνη την αισθητική που χαρακτηρίζει απόλυτα τις Γαλλίδες και που πολλές γυναίκες θέλουν και προσπαθούν να υιοθετήσουν, όχι μόνο στην εμφάνισή τους αλλά και στη γενικότερη νοοτροπία τους.

3 χτενίσματα που κάθε stylish Παριζιάνα θα ζητούσε στο hair salon

Το "French Girl style" είναι πια μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής που αναφέρεται στην απλότητα και την αβίαστη κομψότητα των γυναικών αυτών, που θαρρείς δεν έχουν προσπαθήσει ιδιαίτερα για το ντύσιμο, το χτένισμα, το μακιγιάζ τους. Πρόκειται για μια περσόνα, θα έλεγε κανείς, που είναι σέξι και εκλεπτυσμένη ταυτόχρονα και που σαν μότο ζωής έχει το: "The less, the better".

Ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά το μακιγιάζ, οι Γαλλίδες τηρούν στο φουλ αυτόν τον κανόνα, γι' αυτό και δημιουργούν τα πιο κομψά makeup looks που τις χαρακτηρίζουν απόλυτα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότερες γυναίκες του πλανήτη επιχειρούν να τα αντιγράψουν ενώ, θεωρούνται πλέον τόσο signature french, που όλες αναφερόμαστε σε αυτά ως "french makeup looks" ή "the french girl makeup", κ.ο.κ.

3 κομψά κουρέματα για λεπτά, μακριά μαλλιά που θα γίνουν viral στο Instagram τους επόμενους μήνες

Τι είναι ακριβώς το "French Girl Makeup";

Στην ουσία, όλη η προσοχή και η φροντίδα δίνεται στην επιδερμίδα και στο σωστό skin-prep που πρέπει να προηγηθεί του μακιγιάζ, ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Έτσι, εκτός από το εντατικό skincare που ακολουθούν πιστά οι Γαλλίδες πρωί και βράδυ, δεν ξεχνούν ποτέ να εφαρμόζουν ένα σέρουμ μαζί με το foundation καθώς και ένα λεπτόρρευστο primer, συστατικά που θα δημιουργήσουν μια τέλεια βάση για τα υπόλοιπα προϊόντα που θα ακολουθήσουν.

Που, βέβαια, δεν είναι και πολλά, αφού οι Γαλλίδες περιορίζονται σε ένα κόκκινο κραγιόν και μια μάσκαρα, τις ημέρες που θέλουν να βαφτούν πιο προσεγμένα. Επίσης, αν κρίνουμε και από το cast του "Emily in Paris", και πιο συγκεκριμένα, από την πρωταγωνίστριά του, η έμφαση δινόταν σε ένα σημείο του προσώπου κάθε φορά: μάτια ή χείλη, ποτέ και τα δύο ταυτόχρονα. Αυτός είναι άλλος ένας απαράβατος (και χαρακτηριστικός) κανόνας των Γαλλίδων, που συμβάλει σε ένα πολύ σικ, απαλό αποτέλεσμα.

Συμπερασματικά, το πιο έντονο στοιχείο που θα δεις σε μια Γαλλίδα είναι το κραγιόν, σε bold κόκκινες, μπορντό ή raspberry αποχρώσεις, που θα έχει σεταριστεί με αρκετές στρώσεις μάσκαρα και μια λεπτή γραμμή eye liner. Επιπλέον, η επιδερμίδα δείχνει τόσο διάφανη, ενυδατωμένη και λαμπερή που δικαίως παραπέμπει σε ένα πιο νεανικό look - γι' αυτό άλλωστε δείχνουν και πολύ νεότερες από την ηλικία τους. Επομένως, άνετα μπορούμε να πούμε ότι το french makeup "αφαιρεί" χρόνια από το πρόσωπο μιας κοπέλας και την κάνει να δείχνει απόλυτα φρέσκια, με ένα νεανικό vibe.

Δες ένα μικρό βίντεο που θα σε βοηθήσει να "πιάσεις" την ιδέα του french makeup:

@natashadivo have you watched Emily in Paris S3 already?🇫🇷🥐 #makeup #beauty #frenchgirlmakeup ♬ Mon Soleil (Les Gordon Remix) - Ashley Park

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ