5 πανεύκολα tips μακιγιάζ για μεγαλύτερα μάτια και πιο ξεκούραστο βλέμμα

Απόκτησε πολύ εύκολα αυτά τα "dolly eyes" που μαγνητίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Τα μεγάλα, εκφραστικά μάτια και το έντονο βλέμμα είναι ένα από τα πιο θηλυκά χαρακτηριστικά του προσώπου. Αν θεωρείς ότι χρειάζεσαι μια μικρή ενίσχυση στο σχήμα των ματιών σου ώστε να τα κάνεις να φαίνονται πιο έντονα και να ξεχωρίζουν, το μακιγιάζ δίνει, ευτυχώς, και πάλι τη λύση.

Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες τεχνικές που κάνουν τα μάτια να δείχνουν τεράστια. Κάποιες από αυτές είναι ιδιαίτερα περίπλοκες και χρησιμοποιούνται ευρέως από τους makeup experts και άλλες πολύ εύκολες, που μπορούν να γίνουν μέσα σε 5' και να σου αλλάξουν στην κυριολεξία το πρόσωπο.

Siren eyes | Το ιδιοφυές κόλπο μακιγιάζ για να δείξουν (πολύ) μεγαλύτερα τα μάτια σου

5 makeup hacks για πιο μεγάλα μάτια και πιο ξεκούραστο βλέμμα:

#1. Χρησιμοποίησε στρατηγικά το concealer

Για αρχή, επίλεξε ένα concealer που να είναι έναν με δύο τόνους πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα σου, ώστε να τη φωτίσει και να χαρίσει ένα highlighter εφέ σε αυτή. Εφάρμοσέ το στην περιοχή κάτω από τα μάτια αλλά και στο βλέφαρο, κάνοντας καλό blending ώστε να αποκτήσει η επιδερμίδα ένα ομοιόμορφο φινίρισμα. Παράλληλα, οι μαύροι κύκλοι θα καλυφθούν, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται σκιές που κάνουν τα μάτια να φαίνονται πολύ μικρότερα απ' ότι είναι. Γενικά, όσο λιγότερες οι σκιάσεις στην περιοχή των ματιών, τόσο πιο φωτεινό και "ανοιχτό" το βλέμμα. Τέλος, αυτό το κόλπο με το concealer που εφαρμόζεται και στα βλέφαρα δημιουργεί μια ωραία βάση για τη σκιά που θα ακολουθήσει, αντικαθιστώντας το eye primer.

#2. Προτίμησε σκιές στη nude παλέτα χρωμάτων

Εφάρμοσε σκιές σε καφέ, μπεζ, εκρού και χρυσές αποχρώσεις και ματ υφή στο κινητό βλέφαρο, βάφοντάς το έτσι ώστε να δημιουργηθεί βάθος και διάσταση στο μάτι. Επίσης, εφάρμοσε μια πιο φωτεινή, ματ σκιά (πχ μπεζ) στο κόκκαλο των φρυδιών έτσι ώστε να δημιουργηθεί εφέ λίφτινγκ στα μάτια αλλά και να δείξει πιο πλατύ το σχήμα τους.

Pro tip: Αν εφαρμόσεις ελάχιστο highlighter ή shimmery σκιά μόνο στο κέντρο του βλεφάρου, θα καταφέρεις να κεντρίσεις όλη την προσοχή στα μάτια σου. Το ίδιο ισχύει αν βάλεις λίγη λάμψη στην εσωτερική γωνία των ματιών.

To viral hack των Hailey Bieber & Kendall Jenner για άψογη εφαρμογή του foundation - και θεϊκή όψη στην επιδερμίδα

#3. Λεπτή γραμμή eye liner

Αν σχεδιάσεις μια πολύ μικρή και λεπτή, ανοδική γραμμή eye liner στις πάνω (ή κάτω) βλεφαρίδες, θα δημιουργήσεις ένα εφέ αμυγδαλωτών ματιών - και άρα μεγαλύτερων. Προτίμησε το καφέ eye liner αντί για το κλασικό μαύρο ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο soft και διακριτικό.

#4. The mascara

Βάλε μάσκαρα και στις κάτω βλεφαρίδες. Με αυτό το μικρό κόλπο δημιουργείς αυτά τα dolly eyes, τα κουκλίστικα μάτια που πάντα δείχνουν τεράστια, ενώ το γεγονός ότι αναδεικνύονται και οι κάτω βλεφαρίδες με τη βοήθεια της μάσκαρα, κάνει πράγματι το σχήμα των ματιών να δείχνει μεγαλύτερο.

Γενικότερα, η μάσκαρα είναι και εδώ το κλειδί για πιο μεγάλα μάτια, αφού οι τεράστιες βλεφαρίδες αναδεικνύουν το σχήμα τους και τα κάνουν να φαίνονται από μακριά. Χρησιμοποίησε μια καλή μάσκαρα για όγκο και μήκος ή βάλε lash extensions (ιδανικά, μερικά τουφάκια μόνο στην εξωτερική γωνία των ματιών).

Dreamy lashes | Αυτές είναι οι 10 μάσκαρα στις οποίες "ορκίζονται" οι κορυφαίοι makeup artists

#5. Το λευκό μολύβι

Ίσως το γνωρίζεις ήδη, όμως είναι γεγονός ότι το λευκό ή μπεζ μολύβι στο εσωτερικό των κάτω βλεφαρίδων κάνει το βλέμμα να δείχνει απόλυτα ξεκούραστο και επιμηκύνει τη γραμμή των βλεφαρίδων, με αποτέλεσμα τα μάτια να δείχνουν πιο μεγάλα.