Follow us

3 must κινήσεις που πρέπει να κάνεις πριν το λούσιμο αν θες λαμπερά μαλλιά όλο υγεία

Η φροντίδα ΠΡΙΝ το λούσιμο είναι το Α και το Ω για να δείχνουν (και να είναι) υγιή τα μαλλιά σου.

Chiara Ferragni Splash News / Ideal Image

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν στο ότι ο λανθασμένος τρόπος λουσίματος μπορεί να επηρεάσει τη λάμψη της τρίχας αλλά και να προκαλέσει μέχρι και προβλήματα στο τριχωτό (ξηροδερμία, ακμή, έντονη λιπαρότητα). Αποτέλεσμα; Ένα, ενδεχομένως, μη υγιές τριχωτό που έχει ως συνέπεια μη λαμπερά μαλλιά (το λιγότερο) αλλά και διάφορα θέματα που εκδηλώνονται στην πορεία.

Αν έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς γίνεται να έχεις πάντοτε λαμπερά μαλλιά μετά το κομμωτήριο, έχουμε την απάντηση. Φυσικά και βοηθάει το έμπειρο χέρι του κομμωτή σου, αλλά ένα από πιο σημαντικά πράγματα για να δείχνουν υγιή και υπέροχα είναι η προετοιμασία πριν το λούσιμο - και φυσικά, το ίδιο το λούσιμο των μαλλιών.

Ποιες είναι αυτές οι κινήσεις που θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να διευκολύνεις τη διαδικασία του λουσίματος αλλά και να διασφαλίσεις ότι θα είναι απόλυτα λαμπερά και μεταξένια;

Οι 3 κινήσεις - ματ που καλό είναι να ακολουθείς πριν μπεις στο ντους (πριν καν βρέξεις τα μαλλιά σου) είναι οι εξής:

#1. Hair masks

Εφάρμοσε σε όλα τα μήκη των μαλλιών σου ειδικές θεραπείες ή μάσκες μαλλιών (πχ overnight μάσκες μαλλιών). Μπορεί ακόμα να είναι και κάποιο έλαιο μαλλιών που να σου αρέσει ή κάποια leave-in θεραπεία. Το νόημα είναι να αφήσεις το προϊόν να δράσει στα στεγνά μαλλιά σου για όσο περισσότερη ώρα μπορείς πριν τα ξεβγάλεις με νερό και σαμπουάν.

Beauty editor's picks | 5 overnight hair masks για να ξυπνάς με τα πιο λαμπερά μαλλιά ever

#2. Απολέπιση και μασάζ στο τριχωτό

To scalpcare είναι η νέα τάση στην περιποίηση μαλλιών, που δεν είναι μια απλή μόδα. Επιβάλλεται να του δίνουμε την προσοχή που του αρμόζει αν θέλουμε να έχουμε υγιή μαλλιά που ακτινοβολούν λάμψη. Επομένως, παράλληλα με τις ενυδατικές μάσκες που προαναφέραμε, μπορείς να κάνεις μια ήπια απολέπιση με ειδικό sculp scrub έτσι ώστε να καθαρίσεις καλά και επαρκώς το τριχωτό και να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα, λιπαρότητα, ρύπους και υπολείμματα από σαμπουάν και άλλα haircare προϊόντα και προϊόντα styling που πολλές φορές παραμένουν και επιβαρύνουν την τρίχα. Παράλληλα, το μασάζ με το ειδικό εργαλείο scalp massage θα ευνοήσει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή με αποτέλεσμα όχι μόνο να σε ανακουφίσει αλλά και να βελτιώσει την υγεία του τριχωτού - με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση, και άρα γρηγορότερη ανάπτυξη της τρίχας.

3 χτενίσματα από το street style που κάνουν ξανά και ξανά τα πιο stylish girls - και θα αντιγράψουμε κι εμείς τον χειμώνα

#3. Σωστό ξεμπέρδεμα των μαλλιών

Είναι πολύ σημαντικό να χτενίζεις καλά και να ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου πριν τα βρέξεις, όσο είναι ακόμα στεγνά, ώστε να είναι πιο εύκολο να χτενιστούν μετά το λούσιμο. Αν δεν τα ξεμπερδέψεις πριν τα βρέξεις, υπάρχει ο κίνδυνος να μπλέξουν ακόμα χειρότερα μεταξύ τους, να δημιουργηθούν κόμποι που δύσκολα θα φύγουν αλλά και να δυσκολευτείς πολύ στο ξεμπέρδεμά τους στη συνέχεια. Όλο αυτό καταλαβαίνεις πόσο επιρρεπή κάνει την τρίχα στο σπάσιμο αλλά και στην γενικότερη ταλαιπωρία της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ