Follow us

Ραγάδες στην εγκυμοσύνη | 10 πολύ ενυδατικά body oils για να τις προλάβεις / βελτιώσεις την όψη τους

Η εντατική ενυδάτωση είναι το κλειδί για να προληφθούν οι ραγάδες εγκυμοσύνης ή να βελτιωθεί η όψη τους.

pregnant iStock

Οι ραγάδες εγκυμοσύνης είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν τις περισσότερες εγκύους. Κι ενώ είναι απόλυτα φυσιολογικές, εμφανίζονται χωρίς διάκριση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στο σύνολο σχεδόν των γυναικών και δεν υπάρχει κανένας λόγος ντροπής, πολλές είναι οι μέλλουσες μαμάδες που θέλουν να τις προλάβουν ή να βελτιώσουν την όψη τους.

Γιατί εμφανίζονται;

Σύμφωνα με έρευνες, σχεδόν το 90% των γυναικών εμφανίζουν ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην περιοχή της κοιλιάς, συνήθως το τελευταίο τρίμηνο της κύησης καθώς το μωρό αρχίζει να παίρνει γρήγορα βάρος και το σώμα δυσκολεύεται να συνηθίσει αυτή τη τόσο γρήγορη αλλαγή. Παράλληλα, ραγάδες μπορεί να εμφανιστούν και στο στήθος, το οποίο πρήζεται και μεγαλώνει όταν είσαι έγκυος, ενώ είναι πιθανή η πρόκλησή τους και στους γλουτούς, εφόσον μια έγκυος έχει πάρει κιλά.

Pregnancy glow | 5 tips ομορφιάς που πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι έγκυος

Αυτό συμβαίνει γιατί, ενώ το δέρμα έχει ελαστικότητα σε γενικές γραμμές και προσαρμόζεται στις αυξομειώσεις του σώματος, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν προλαβαίνει να ανταπεξέλθει στις τόσο γρήγορες αλλαγές.

Φυσικά, η πιθανότητα να αναπτύξεις ραγάδες ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, τον τύπο της επιδερμίδας και την ενυδάτωση που της προσφέρεις.
Κι εδώ έρχεται η (σωστή) ενυδάτωση να παίξει τον πιο καίριο ρόλο στην εμφάνιση ραγάδων.

Η εντατική ενυδάτωση θα σε βοηθήσει στην πρόληψη αλλά και στη βελτίωση (σε μεγάλο βαθμό) της όψεως των ραγάδων. Ένταξε στην καθημερινή περιποίησή σου κρέμες και έλαια σώματος που θα απλώνεις επιμελώς και με συνέπεια κάθε μέρα, κάνοντας ελαφριές κινήσεις μασάζ.

Μπορώ να βάψω άφοβα τα νύχια μου στην εγκυμοσύνη;

Note: Δεν χρειάζεται να είναι απαραιτήτως κρέμες στοχευμένες στην αντιμετώπιση των ραγάδων, μπορεί να είναι οποιοδήποτε έλαιο ή κρέμα σώματος σου αρέσει, αρκεί να έχει πολύ ενυδατικά στοιχεία. Συμβουλεύσου τον γιατρό σου για το ποια συστατικά μπορείς να χρησιμοποιείς και, σε κάθε περίπτωση, προτίμησε φυσικά συστατικά στις συνθέσεις των προϊόντων που επιλέγεις.

Δες παρακάτω 10 body oils που θα σε βοηθήσουν πολύ στην πρόληψη ή/και αντιμετώπισή τους:

Phytolastil Solute Serum Correction, Lierac

Phytolastil Solute Serum Correction, Lierac

Μη λιπαρό διάλυμα υψηλής συγκέντρωσης, ενισχυμένο με αναδομητικό φυτικό σύμπλοκο σε ποσοστό 84% που διορθώνει τις σχηματισμένες ραγάδες. Κατάλληλο για εφηβεία, εγκυμοσύνη, διακυμάνσεις βάρους.

Bariéderm Dermatological Cica-Oil, Uriage

Bariéderm Dermatological Cica-Oil, Uriage

Χάρη στη μοναδική πατέντα GF-Repair μαζί με το λάδι tamanu και το φυτικό σκουαλάνιο, το λάδι έχει αποδειχθεί ότι αναζωογονεί το δέρμα. Αποκαθιστά την υδρολιπιδική μεμβράνη του, το θρέφει εντατικά και φροντίζει ώστε να παραμένει απαλό στην αφή.

Mama Strech Mark Oil Λάδι για τις Ραγάδες της Εγκυμοσύνης, Weleda

Mama Strech Mark Oil Λάδι για τις Ραγάδες της Εγκυμοσύνης, Weleda

H WELEDA, με το λάδι κατά των ραγάδων, πλούσιο σε απολύτως φυσικά εκχυλίσματα και Βιταμίνη Ε, πολύτιμο αμυγδαλέλαιο και εκλεκτό σιτέλαιο, βιοδυναμικής καλλιέργειας και σε συνδυασμό με το εκχύλισμα της άρνικας βοηθούν ώστε οι συνδετικοί ιστοί της επιδερμίδας να παραμείνουν ελαστικοί και το δέρμα σφιχτό.

PurCellin Λάδι Επανόρθωσης Ουλών & Ραγάδων, Bio-Oil

PurCellin Λάδι Επανόρθωσης Ουλών & Ραγάδων, Bio-Oil

Έλαιο περιποίησης της επιδερμίδας που βοηθάει στη βελτίωση της όψης των ουλών, των ραγάδων και της ανομοιόμορφης χροιάς του δέρματος. Η σύνθεση του Bio-Oil αποτελεί ένα συνδυασμό μείγματος εκχυλισμάτων φυτών και βιταμινών σε μια βάση τεσσάρων πολύτμων ελαίων: έλαιο καλέντουλας, έλαιο λεβάντας, έλαιο δεντρολίβανου: και έλαιο χαμομηλιού.

Huile Prodigieuse Ξηρό Λάδι για Πρόσωπο– Σώμα – Μαλλιά, Nuxe

Huile Prodigieuse Ξηρό Λάδι για Πρόσωπο– Σώμα – Μαλλιά, Nuxe

Πλούσιο σε φυσικά έλαια και σε βιταμίνη Ε, αυτό το πολυχρηστικό λάδι ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα. Οι λεπτές ρυτίδες απαλύνονται, η επιδερμίδα είναι και δείχνει πιο λεία και βελούδινη, τα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά αποκτούν λάμψη και απαλότητα.

Mama's Firming Body Lotion, Pharmasept

Mama's Firming Body Lotion, Pharmasept

Απαλό γαλάκτωμα σώματος άμεσης απορρόφησης, ειδικά σχεδιασμένο για την ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την εγκυμοσύνη. Δρα κατά της χαλάρωσης και συμβάλλει στην εντατική ενυδάτωση της επιδερμίδας, προσφέροντας ήπια απόσμηση. Χαρίζει απαλότητα και εντατική ενυδάτωση.

Prevenstria Cream Προληπτική Κρέμα για Ραγάδες, Frezyderm

Prevenstria Cream Προληπτική Κρέμα για Ραγάδες, Frezyderm

Προστατευτική κρέμα σώματος, για την πρόληψη των ραγάδων, κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, της εφηβείας και όποτε σημειώνεται απότομη αλλαγή βάρους. Ενυδατώνει την επιδερμίδα, μειώνει την διαδερμική απώλεια νερού, βελτιώνει την δερματική υφή και αυξάνει την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα του δέρματος.

Γαλάτεια Λάδι Mασάζ για Θρέψη & Απόλαυση, Fresh Line

Γαλάτεια Λάδι Mασάζ για Θρέψη & Απόλαυση, Fresh Line

Πλούσιο ενυδατικό λάδι σώματος 98% φυσικό, με θρεπτικές ιδιότητες, κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και ιδιαίτερα το ξηρό και αφυδατωμένο.

Antioxidant Dry Oil, Apiceuticals

Antioxidant Dry Oil, Apiceuticals

Πολυχρηστικό λάδι εμπλουτισμένο με 7 πολύτιμα έλαια, παρέχει αντιοξειδωτική προστασία προστατεύοντας από την ξηρότητα. Η υφή του απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα, αφήνοντάς τη απόλυτα βελούδινη και λεία. 

Deep Hydrating Body Oil, laouta

Deep Hydrating Body Oil, laouta

Έλαιο βαθιάς ενυδάτωσης και θρέψης με ελίχρυσο, φασκόμηλο και ελαιόλαδο. Ένα ξηρό έλαιο που εγγυάται εμφανή ενυδάτωση και θρέψη στο δέρμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ