Follow us

Pregnancy glow | 5 tips ομορφιάς που πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι έγκυος

Πώς αντιμετωπίζονται οι ραγάδες, οι μαύροι κύκλοι, τα σπυράκια και άλλα θέματα που μπορεί να απασχολούν μια έγκυο.

Miranda Kerr Splash News / Ideal Image

Η εγκυμοσύνη είναι αναμφίβολα μια από τις πιο σημαντικές περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας, με όλα τα πάνω και τα κάτω της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ορμόνες που κάνουν πάρτι στον οργανισμό της εγκυμονούσας μπορεί να προκαλέσουν διάφορες αλλαγές τόσο στο σώμα όσο και στην επιδερμίδα, στα μαλλιά και στα νύχια της, με αποτέλεσμα η διάθεσή της να... τρελαίνεται.

Αν είσαι έγκυος και βρίσκεις τον εαυτό σου να ταλαιπωρείται από θέματα όπως ακμή, έντονη λιπαρότητα, ξηρότητα ακόμα και τριχόπτωση, οι παρακάτω συμβουλές θα σου φανούν πολύ χρήσιμες.

Sleeping beauty | 5 tips ομορφιάς για να ξυπνάς κάθε πρωί πιο όμορφη και φρέσκια από ποτέ

5 συμβουλές ομορφιάς για εγκύους

#1. Ορμονικές διαταραχές και επιδερμίδα

Ανάλογα με τη γυναίκα, τον τύπο επιδερμίδας της αλλά και τις απότομες ορμονικές διαταραχές που συμβαίνουν στο σώμα της, οι αλλαγές στην επιδερμίδα της μπορεί να ποικίλουν: άλλες παρατηρούν έντονη λιπαρότητα (που ενδέχεται να οδηγήσει σε ακμή ή σπυράκια) ενώ άλλες ταλαιπωρούνται από ξηροδερμία, ξεφλούδισμα και λοιπούς ερεθισμούς. Αυτό που σε συμβουλεύουμε για αρχή είναι να μιλήσεις τόσο με τον δερματολόγο όσο και με τον γυναικολόγο σου ώστε να σε καθοδηγήσουν σχετικά με το ποια προϊόντα είναι τα καταλληλότερα για τις ανάγκες σου. Επιπλέον, θα σου πουν με λεπτομέρεια ποια συστατικά είναι safe να χρησιμοποιείς και ποια όχι. Αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ από την πλευρά σου είναι να φροντίζεις να πλένεις καθημερινά το πρόσωπό σου με ένα ήπιο cleanser, ώστε να απομακρύνεις ρύπους, βακτήρια και λιπαρότητα. Το πόσο συχνά μπορείς να το κάνεις (1 ή 2 φορές την ημέρα) καλό είναι να στο πει ο γιατρός σου.

#2. Ραγάδες

Η απότομη αύξηση βάρους λόγω της ανάπτυξης του εμβρύου αλλά και των απαραίτητων κιλών που παίρνει μια έγκυος γυναίκα αυτή την περίοδο οδηγούν αναπόφευκτα στη δημιουργία ραγάδων, κυρίως στο στήθος και στην κοιλιά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και πολλές γυναίκες ενοχλούνται από την όψη τους, αν όμως εσύ θες να τις προλάβεις ή να βελτιώσεις την εμφάνισή τους, μπορείς να διατηρείς πολύ ενυδατωμένη την περιοχή με πλούσιες κρέμες και λάδια σώματος. Ρώτα τον γιατρό σου για το ποια προϊόντα είναι καλύτερα να εφαρμόσεις στην επιδερμίδα σου.

Οι 5 καλύτερες κρέμες σώματος με άρωμα σαπουνιού και καθαριότητας

#3. Μαύροι κύκλοι και puffy eyes

Είναι πιθανό να εμφανίζεις συχνότερα μαύρους κύκλους ή πρήξιμο στην περιοχή των ματιών. Αυτό συμβαίνει λόγω της αυξημένης κατακράτησης υγρών - γι' αυτό και πρέπει να πίνεις άφθονο νερό καθημερινά. Φυσικά, λίγο concealer για έξτρα φωτεινότητα θα σε σώσει.

#4. Λαμπερά μαλλιά

Είναι συχνό το φαινόμενο οι έγκυες γυναίκες να παρατηρούν ότι τα μαλλιά τους δείχνουν πιο πλούσια και με περισσότερο όγκο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ορμόνες εμποδίζουν την τριχόπτωση - σε αντίθεση με την περίοδο μετά τη γέννα, που οι ορμόνες επανέρχονται στα φυσιολογικά τους επίπεδα και παρατηρείται προσωρινή πτώση των μαλλιών. Παράλληλα, το γεγονός ότι προσέχουν τη διατροφή τους και τρέφονται σωστά και υγιεινά, με πολλές βιταμίνες, έχει επίσης αντίκτυπο στα μαλλιά τους. Παρ' όλα αυτά, οφείλεις να τα φροντίζεις με ενυδατικά haircare προϊόντα και να αποφεύγεις τις βαφές και οποιεσδήποτε τεχνικές επεξεργασίας μπορεί να περιέχουν βλαβερά συστατικά.

Ειδικότερα για τις βαφές μαλλιών, απαγορεύονται σίγουρα στο πρώτο τρίμηνο της κύησης, ενώ διίστανται οι απόψεις για το μετέπειτα διάστημα: ορισμένοι υποστηρίζουν ότι επιτρέπονται ανταύγειες και λοιπές τεχνικές που δεν έχουν εφαρμογή στη ρίζα, άλλοι θεωρούν ότι είναι καλύτερο να αποφεύγεις το οτιδήποτε μπορεί να περάσει στο τριχωτό και από εκεί στην κυκλοφορία του αίματος. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, ρώτα τον γιατρό σου σχετικά.

#5. Σπάνε τα νύχια σου;

Εδώ παρατηρούνται οι εξής περιπτώσεις: είτε θα έχεις γερά, δυνατά νύχια που θα μεγαλώνουν γρήγορα είτε τα νύχια σου θα γίνουν πιο εύθραυστα και θα μακραίνουν πιο αργά. Σε κάθε περίπτωση, η σωστή διατροφή με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία θα σε βοηθήσει πολύ στο να διατηρήσεις γερά τα νύχια σου ενώ αναφορικά με το αν μπορείς να τα βάψεις, μπορείς να κάνεις σχεδόν το οτιδήποτε εφόσον δεν σε ενοχλεί η μυρωδιά του βερνικιού.

Μπορώ να βάψω άφοβα τα νύχια μου στην εγκυμοσύνη;

Note: Πρέπει να έχεις άβαφα νύχια τον τελευταίο μήνα της κύησης αλλά και κατά τη διάρκεια του τοκετού, για ιατρικούς λόγους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ