Follow us

Τα 5 συχνότερα λάθη στο μακιγιάζ γραφείου και πώς θα τα αποφύγεις

Τα λαθάκια που έχουμε κάνει όλες μας κατά καιρούς.

makeup iStock

Είναι γεγονός ότι το μακιγιάζ γραφείου απαιτεί μια συγκεκριμένη προσέγγιση ώστε να θεωρηθεί "σωστό", ανεξαρτήτως επαγγέλματος - πόσο μάλλον στα πιο αυστηρά από αυτά, που έχουν και ειδικό dress code.

Στους επαγγελματικούς χώρους ωστόσο που δεν υπάρχει dress code ούτε επιβάλλεται ορισμένο makeup look, είσαι ελεύθερη να κάνεις ό, τι θέλεις - ακόμα και να μην βαφτείς καθόλου, αν δεν το επιθυμείς. Ακόμα κι έτσι όμως, στοιχηματίζουμε ότι θες να δείχνεις περιποιημένη και προσεγμένη - κι αυτό, ευτυχώς, γίνεται και χωρίς μακιγιάζ, ή εν πάση περιπτώσει, μπορεί να γίνει με πολύ λίγα προϊόντα μακιγιάζ. Το μακιγιάζ γραφείου άλλωστε οφείλει να γίνεται με τέτοιον τρόπο ώστε ναι μεν να νιώθεις άνετα και όμορφη με αυτό, χωρίς ωστόσο να θεωρείται υπερβολικό.

Υπάρχουν όμως μερικά μικρά λάθη μακιγιάζ που όλες έχουμε κάνει κατά καιρούς στο γραφείο, άθελά μας. Ποια είναι αυτά;

Vanilla girl makeup | H νέα αισθητική στο μακιγιάζ που κάνει χαμό στα social media

#1. Χρησιμοποιείς "βαριά" foundations

Είναι αρκετά συνηθισμένο να το παρακάνουμε, χωρίς να το θέλουμε, με το foundation. Ή, ακόμα κι αν δεν το παρακάνουμε με την ποσότητα, συνηθίζουμε να επιλέγουμε βαριές, "πλούσιες" συνθέσεις, που στεγνώνουν στην επιδερμίδα και την κάνουν να δείχνει "σπασμένη". Παράλληλα, τα σκληρά φώτα του χώρου θα το κάνουν να φαντάζει ακόμα πιο σκληρό, ενώ μπορεί να σε κάνει να δείχνεις κουρασμένη, ακόμα και μεγαλύτερη - το αντίθετο δηλαδή από αυτό που επιδιώκεις με το μακιγιάζ.

Η λύση:

Καλό είναι να αποφεύγεις την εφαρμογή πολλών στρώσεων προϊόντων, που μάλιστα μπορεί να "σπάσουν" μέσα στη μέρα και να δημιουργηθούν γραμμές και ρυτίδες. Προτίμησε λεπτόρρευστα foundations και ελαφριές ενυδατικές κρέμες ή αντηλιακά με χρώμα για μια ομοιόμορφη βάση.

#2. Φοράς πολύ σκούρα κραγιόν

Κι ενώ το κόκκινο χρώμα στα κραγιόν δεν είναι απαγορευτικό για το γραφείο, είναι αλήθεια ότι παραπέμπει συνειρμικά σε πιο βραδινά, glam looks. Παράλληλα, δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό καθώς, αν τυχόν ξεχαστείς την ώρα που δουλεύεις, είναι πιθανόν να το χαλάσεις με τα χέρια σου και να μουτζουρωθείς. Και δεν θες να έχεις όλη την ώρα την ανησυχία να μην χαλάσει το κραγιόν σου ή να πρέπει να το ανανεώνεις διαρκώς.

5 στάνταρ λάθη στην εφαρμογή του κραγιόν που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

Η λύση:

Προτίμησε πιο φωτεινές αποχρώσεις από την παλέτα των reds για το γραφείο, όπως το κοραλί, το σκούρο ροζ ή ακόμα και το φούξια, που δημιουργούν μια πιο girly εμφάνιση, ιδανική για το πρωί.

#3. Το παρακάνεις με το highlighter

Παρομοίως με παραπάνω, το highlighter αλλά και κάθε προϊόν λάμψης (ιριδίζοντα primers ή foundations) παραπέμπουν σε party looks, και ταυτόχρονα κάνουν την επιδερμίδα να γυαλίζει και να εκκρίνει λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, που συνδυαστικά με τον ιδρώτα, ίσως σε ενοχλήσουν.

Η λύση:

Προτίμησε να δώσεις αυτή τη λάμψη του highlighter με άλλο προϊόν - το face oil ή ένα σέρουμ θα κάνει την ίδια δουλειά αλλά με ένα πιο φυσικό φινίρισμα που δεν θα "λιώσει" ούτε θα γυαλίζει περίεργα.

5 κλασικά λάθη στα μαλλιά που σε κάνουν να δείχνεις (πολύ) μεγαλύτερη

#4. Ξεχνάς το primer

Το primer είναι σημαντικό για να σταθεροποιηθούν τα προϊόντα μακιγιάζ, και να δημιουργηθεί ένας ομοιόμορφος καμβάς που θα τα βοηθήσει να απλωθούν σωστά εξαρχής. Ιδίως αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, το χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ. Διαφορετικά, θα παρατηρήσεις γρήγορα αλλοίωση στο μακιγιάζ - κλασικό παράδειγμα η μάσκαρα που τρέχει και μουτζουρώνει την περιοχή κάτω από τα μάτια σου.

Η λύση:

Αν δεν θες να φορέσεις primer για τον οποιονδήποτε λόγο, έχε μαζί σου ένα setting spray ή μια πούδρα για να ψεκάζεις / απλώνεις αντίστοιχα στο πρόσωπό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας και να σταθεροποιείς το μακιγιάζ κάθε στιγμή.

#5. Το παρακάνεις με τα φρύδια σου

Άλλο ένα συχνό λάθος που κάνουμε όχι μόνο στο γραφείο, αλλά και σε άλλες περιστάσεις. Καλό είναι να μην βάφεις έντονα τα φρύδια σου, καθώς προσδίδεις άθελά σου μια άγρια όψη στο πρόσωπο - κάτι που δεν θες να έχεις στα meetings με τους συναδέλφους σου.

Η λύση:

Βάψε τα φρύδια σου τόσο-όσο, ώστε να καλυφθούν τα κενά, ακολουθώντας τη φυσική γραμμή τους. Προσπάθησε να μην ξεφύγεις από τα όριά τους και προτίμησε μια καφέ σκιά και όχι μολύβι ή πομάδα φρυδιών, που έχουν πιο bold φινίρισμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ